INTERVIEW: Feeling Young

Βρεθήκαμε στο Μεταξουργείο, στο μέρος όπου στεγάζεται η εταιρία Papageorgiou S-A, όχι για να αγοράσουμε κάποιον πολυτελή λουτήρα Maletti Group, αλλά για να γνωριστούμε με την Στέφη Παπαγεωργίου. Στην ερώτηση «πείτε μας τον επίσημο εταιρικό σας τίτλο», η Στέφη γελάει και δεν μας δίνει κάποια απάντηση. Μας λύνει όμως την απορία στην συνέντευξη που ακολουθεί, καθώς ο «επίσημος τίτλος» είναι περιττός και αχρείαστος μπροστά στα επαγγελματικά επιτεύγματα της Στέφης Παπαγεωργίου.

 

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση με τον κόσμο των επιχειρήσεων;

Έπρεπε να κάνω την πρακτική μου για την σχολή. Στην εταιρία τότε χρειαζόμασταν κάποιο άτομο και σκέφτηκα να τα συνδυάσω. Πίστευα ότι μετά από 6 μήνες που διαρκεί η πρακτική, θα το άφηνα και θα ασχολιόμουν με κάτι άλλο, γιατί μέχρι εκείνη την περίοδο εγώ και η κομμωτική δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ, οπότε ήταν κάτι εντελώς εκτός της ιδιοσυγκρασίας μου. Ξεκίνησα την πρακτική μου λοιπόν, τον Απρίλιο του 2015 και τον Μάιο έγινε η πρώτη εισαγωγή του Οlaplex. O ρόλος μου ήταν να μάθω τα πάντα γύρω από το προϊόν. Επειδή δεν ήξερα όμως, ούτε τι είναι το ντεκαπάζ, αναγκάστηκα να διαβάσω και να τα μάθω όλα από την αρχή. Ε, μετά κόλλησα και τους φορτώθηκα.

Αν δεν ακολουθούσατε αυτή την καριέρα, ποια θα ήταν η επόμενη επιλογή σας;

Αυτό που μου άρεσε πάντα ήταν το σχέδιο. Έχω σπουδάσει γραφιστική, οπότε φαντάζομαι θα βρισκόμουν σε κάποιο γραφείο και θα εκτελούσα χρέη γραφίστριας. Το θετικό είναι ότι κατά κάποιο τρόπο το κάνω και τώρα, φτιάχνοντας διάφορα εικαστικά για τα προϊόντα μας, αλλά αυτή δεν είναι η αποκλειστική μου δουλειά στην εταιρία. Το κάνω γιατί μ’αρέσει σαν ενασχόληση.

 

Τι εγγύηση παίρνει ο κομμωτής που βάζει στο κομμωτήριο του, εξοπλισμό της Takara Belmont, της Maletti Group;

Είναι οι δύο κορυφαίες εταιρίες εξοπλισμού στον χώρο του κομμωτηρίου και αυτό αποτελεί εγγύηση από μόνο του. Πιο συγκεκριμένα, η Τakara Belmont σε 2 χρόνια γιορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας της στον χώρο, ενώ η εταιρία Maletti Group έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές επίπλων παγκοσμίως, όπως Philip Stark, Lovegrove, Borek Zipek, Mata-Varaskin και πολλούς άλλους. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι μετά απο τόσα χρόνια στον χώρο υπάρχει και η προσωπική μας εγγύηση σε όλα τα προϊόντα μας.

 

Με το OLAPLEX δεν είναι λίγες οι εταιρίες που «εμπνεύστηκαν» από το προϊόν και δημιούργησαν την δική τους εκδοχή. Επομένως, πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν.

Ας διευκρινίσουμε ότι η μοναδική έμπνευση που πήραν όλες οι υπόλοιπες εταιρίες είναι η κατάληξη –plex. Πέρα από αυτό, δεν υπάρχει τίποτα κοινό ανάμεσα στο Olaplex και στις 135 «εμπνεύσεις» μετά από αυτό. Το Olaplex αποτελείται από 8 πατέντες οι οποίες είναι όλες κλειδωμένες. Όσα χρόνια υπάρχει η τέχνη της κομμωτικής δεν είχε βρεθεί κάποιο αντίστοιχο προϊόν από καμία εταιρία. Πως γίνεται ξαφνικά, μετά το Olaplex να έχουν βρεθεί 135, υποτίθεται αντίστοιχα προϊόντα; Είναι απλή λογική.

 

Μιλήστε μας για τις νέες βαφές Wild Color. Με ποιον τρόπο ξεχωρίζουν και γιατί ένας κομμωτής να τις επιλέξει;

Οι βαφές Wild Color είναι μια νέα προσθήκη στα προϊόντα μας. Είναι μία εταιρία με 206 αποχρώσεις, ντεκαπάζ σε μορφή κρέμας με εξαιρετική απόδοση ξανοίγματος, οξυζενέ από 5vol έως 40vol και διάφορες κατηγορίες βαφών, όπως ammonia free, all free, direct colors, special man. Κάθε κομμωτήριο μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει. Είναι συσκευασμένες σε σωληνάρια των 180ml και δουλεύονται σε αναλογία 1:2. Έχουν απίστευτη κάλυψη λευκών, τρομερή καλλυντικότητα που βασίζεται σε 3 έλαια και 1 ελιξίριο, ευχάριστη μυρωδιά, ποιοτικά αποτελέσματα και εξαιρετική τιμή και διανέμεται μόνο σε κομμωτήρια. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για να μη τις δουλέψει κάποιος κομμωτής.

Για να ικανοποιηθεί ο επαγγελματίας κομμωτής πρέπει να ξέρει ότι δεν τον κοροϊδεύεις, αλλά ότι του προσφέρεις ποιότητα, οπότε τον σέβεσαι. Αν καταλάβει ότι υπάρχει σεβασμός σε ακούει πιο εύκολα και δέχεται την πρόκληση να δοκιμάσει κάτι νέο.

Με ποιους τρόπους αφουγκράζεστε τις ανάγκες της αγοράς;

Έχουμε ένα δυνατό δίκτυο πωλήσεων που ενημερώνεται από τους κομμωτές για τις ανάγκες τους και τους προβληματισμούς τους. Από εκεί και πέρα, κάθε χρόνο παρακολουθούμε όλες τις εκθέσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο σχετικά με την κομμωτική και έτσι βλέπουμε και τι πρόκειται να έρθει στο άμεσο μέλλον και στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζουμε ταυτόχρονα και όλα τα νέα προϊόντα της αγοράς.

Είναι οι κομμωτές απαιτητικοί ως προς την αγορά προϊόντων; Ποια είναι τα κριτήρια που ικανοποιούν τους απαιτητικούς επαγγελματίες;

Θεωρώ οτι είναι πολύ απαιτητικοί και είναι λογικό. Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα και βομβαρδίζονται καθημερινά από ενημερώσεις. Είναι δύσκολο να μπορέσεις να κρίνεις ανάμεσα σε τόσες πληροφορίες ποια είναι η καλύτερη εταιρία και αυτή που ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις της. Για να ικανοποιηθεί ο επαγγελματίας κομμωτής πρέπει να ξέρει ότι δεν τον κοροϊδεύεις, αλλά ότι του προσφέρεις ποιότητα, οπότε τον σέβεσαι. Αν καταλάβει ότι υπάρχει σεβασμός σε ακούει πιο εύκολα και δέχεται την πρόκληση να δοκιμάσει κάτι νέο.

 

Η Παπαγεωργίου S-A έχει αναλάβει την αντιπροσωπεία μεγάλων εταιριών στον χώρο όπως TAKARA BELMONT, MALLETI, OLAPLEX, ΑΝΤΙDΟΤ, DENMAN, FRAMAR κ.α. Τι κοινό έχουν οι εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεστε;

Είναι όλες συνώνυμες με την ποιότητα. Η νούμερο ένα ανησυχία μας είναι να έχουμε ποιοτικά προϊόντα και μακροχρόνιες συνεργασίες. Η ΤΑΚΑRA BELMONT και η MALLETI GROUP μας εμπιστεύονται τα τελευταία 40 χρόνια με αποκλειστική συνεργασία. Ξεκινήσαμε την εισαγωγή και πώληση προϊόντων το 2015 με το OLAPLEX και τα υπόλοιπα ήρθαν αλυσιδωτά.

 

Στο τεύχος My Extension Νοεμβρίου φιλοξενήσαμε την συνέντευξη του Φραντσέσκο Γκάλο, τον υπεύθυνο Marketing της εταιρίας FRAMAR. Είναι μια νέα εταιρία, την οποία φέρατε στην Ελλάδα και που πρόκειται να εμπλουτίσει τις επιλογές των κομμωτών στον τομέα του βαφείου. Πείτε μας μερικά λόγια για την νέα συνεργασία. Τι να περιμένουν οι κομμωτές;

Η FRAMAR είναι μια εταιρία με μεγάλο όνομα στον τομέα της. Με 375.000 ακόλουθους στο instagram καταλαβαίνετε ότι έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό. Πρόκειται για μια μεγάλη γκάμα επαγγελματικών εργαλείων βαφείου με πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση και κορυφαία ποιότητα. Είναι πραγματικά μια νότα διασκέδασης σε ένα σχετικά μονότονο, μέχρι στιγμής, σημείο του κομμωτηρίου. Επίσης είναι σημαντικό ότι απαρτίζεται από νέα άτομα που έχουν στόχο την εξέλιξη αλλά και την διεύρυνση της γκάμας τους, ακούγοντας τις ανάγκες του πελατολογίου τους. Έχουν δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στο μάρκετινγκ, με αποτέλεσμα τα προϊόντα τους ενώ αφορούν τους βαφείς του κομμωτηρίου, να είναι αναγνωρίσιμα και στην πελάτισσα. Τέλος, με το τεράστιο δίκτυο αλληλεπίδρασης που έχουν χτίσει στο instagram δίνουν την δυνατότητα στον κομμωτή να διαφημιστεί, καθώς ένα τεράστιο κοινό τους βλέπει άμεσα.

 

Το 2017 η Παπαγεωργίου S-A έφερε τον Guy Tang στην Ελλάδα για μια μεγάλη παρουσίαση, στην οποία ήσασταν υπεύθυνη της διοργάνωσης. Τι μελλοντικά σχέδια έχετε για επόμενη εκδήλωση τέτοιου μεγέθους;

Για να γίνει μια τέτοιου μεγέθους εκδήλωση συμβάλλουν πολλοί παράγοντες. Υπάρχουν κάποια ονόματα με τα οποία έχουμε έρθει σε επικοινωνία και συζητάμε κάποια πιθανότητα παρουσίασης στο Ελληνικό κοινό μέσα στο 2018. Δυστυχώς, δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι ακόμα διότι δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σίγουρα όμως κάτι θα δείτε από εμάς μέσα στο επόμενο έτος.

 

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, είστε μια νέα και πολυάσχολη γυναίκα. Τελικά, υπάρχει χρόνος για όλα;

Στην αρχή δεν είχα καταλάβει πόσο χρόνο μου κλέβει από την προσωπική μου ζωή, αλλά μετά από κάποιο διάστημα το συνηθίζεις και μπορείς να τα κάνεις όλα, αρκεί να έχεις πάντα μαζί σου το κινητό. Μπορεί να διασκεδάζω κάπου έξω και ταυτόχρονα να απαντάω σε ερωτήσεις που δεχόμαστε στα social media της εταιρίας.

 

Τι δώρο Χριστουγέννων θα θέλατε να σας δώσουν;

Κάτι απλό! Ζητάω από όλους τους συγγενείς και φίλους να μου πάρουν δώρο μια πανάκριβη συλλεκτική κασετίνα ζωγραφικής της Fabercastel. Δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν δέχεται. Ελπίζω αν κάποιος διαβάσει αυτό το κομμάτι και ευαισθητοποιηθεί να μου κάνει αυτό το δώρο επιτέλους!

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.