Interview: Less is More – Τόλης Παπαδόπουλος

Η έκφραση μέσω του μινιμαλισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς στόχος είναι
μέσα από κάτι φαινομενικά απλό, να αναδείξεις κάτι παραπάνω από το προφανές. Ο
Τόλης Παπαδόπουλος όμως, ξέρει να εκφράζεται! Οι αποδείξεις αρκετές, με την πιο πρόσφατη να είναι η κολεξιόν RADe8, η οποία στολίζει και το εξώφυλλο του τεύχος Νοεμβρίου. Το My Extension βρέθηκε στο Cool Cuts την κατάλληλη στιγμή που χρειάζεται για να γνωρίσεις σωστά έναν καλλιτέχνη: Την ώρα που δημιουργεί! Κάπως έτσι παρατηρούσαμε τον ίδιο και την ομάδα του να δουλεύουν τα τρία λουκς του αφιερώματος, με σύμμαχο την καινοτόμο σειρά Concentr8 Colour Collection της Malibu C Artistry. Δεν γινόταν όμως μόνο να βλέπουμε, για αυτό του πήραμε και συνέντευξη!

Πως ξεκίνησε το πάθος με την κομμωτική;
Από την στιγμή που συνειδητοποίησα την μαγεία στην τέχνη μας. Το πόσο σου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξεις την εμφάνιση ενός ανθρώπου, μέσα από τις γνώσεις και τις τεχνικές που εφαρμόζεις!
Τότε γεννήθηκε το πάθος μου με την κομμωτική.

 

Εσείς και η ομάδα σας εργαστήκατε σκληρά για να δημιουργήσετε τα τρία εντυπωσιακά λουκς του RADe8. Πως ήταν όλη η εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος;
Μπορώ να πω εκ μέρους όλης της ομάδας, πως χαρήκαμε πολύ την διαδικασία, από την αρχή μέχρι και
το τέλος! Όλα ταίριαξαν πολύ αρμονικά μεταξύ τους, τα μαλλιά, το styling των ρούχων, το make-up, τα μοντέλα, οι φωτογράφοι και ασφαλώς η παρουσία και καθοδήγηση όλων των συντελεστών του My Extension!
Αυτό που μας ικανοποίησε περισσότερο είναι πως η προηγούμενη εμπειρία μας από το στήσιμο ποικίλων concept για φωτογράφιση, σε συνδυασμό με τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει, μας εξα- σφάλισαν ένα πλήρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα της δουλειάς μας!
Από που αντλήσατε έμπνευση για την δημιουργία των λουκς;
Η πηγή έμπνευσης μου για τα τρία λουκς του RADe8 προέρχεται από την δεκαετία των 80’s και
είναι δουλεμένα με τις τεχνικές του σήμερα.
Πως γνωρίσατε την Concentr8 Colour Collection της Malibu C Artistry; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να συνεργαστείτε με την εταιρία ως πρεσβευτής;
Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν στην αγορά, το οποίο μου απέδειξε ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στη δουλειά μας. Εξάλλου, τα υγιή μαλλιά είναι το ζητούμενο όλων των κομμωτών. Με την παρουσίαση και δοκιμή των προϊόντων της Concentr8 Colour Collection της Malibu C Artistry από τους εξειδικευμένους τεχνικούς της εταιρίας, μπόρεσα να τη γνωρίσω και να συνεργαστώ με τους ανθρώπους της, οι οποίοι είναι γεμάτοι πάθος και φιλοδοξία για τη δουλειά τους.

 «Less is more darling!»
Η μόδα έχει αναφορά σε όλους
τους ανθρώπους, ανάλογα
το τι ταιριάζει στο στυλ του
κάθε ένα και τι είναι αυτό που
τον εκφράζει έτσι ώστε να
νιώθει όμορφα

Πείτε μας μερικά λόγια για την καινούργια σειρά Concentr8 Colour Collection της Malibu C Artistry, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία των λουκς. Με ποιους τρόπους διαφέρουν τα υβριδικά χρώματα;
Είναι μια «παιχνιδιάρικη» σειρά που έχει έρθει για να δώσει μια διαφορετική διάσταση στο χώρο του κομμωτηρίου. Η Concentr8 Colour Collection της Malibu C Artistry εκτός από το γεγονός ότι βάφει, παράλληλα συντηρεί και το χρώμα με τα εξατομικευμένα της προϊόντα! Τα υβριδικά χρώματα
έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν σε δυο καταστάσεις: στο όξινο και στο αλκαλικό. Ενεργοποιούνται με το νερό και γι’ αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε οξυζενέ, σε σαμπουάν, ή ακόμα και σε κρέμα.

Σε ποιους απευθύνεται η σειρά Concentr8 Colour Collection της Malibu C;
Σε κομμωτές με ολοκληρωμένες γνώσεις χρωματομετρίας και χρωματολογίας, καθώς μας επιτρέπει να παίξουμε με τα χρώματα σαν πραγματικοί καλλιτέχνες.
Το 2017 ήταν μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες καθώς βγήκατε πρώτος σε δυο κατηγορίες στα Greek Haidressing Awards της HAIRPROF. Ακόμη, κερδίσατε την πρώτη θέση -”Greece Gold National Winner”-για δύο συνεχόμενες χρονιές και κατά συνέπεια τη συμμετοχή σας στον παγκόσμιο διαγωνισμό COLOR ZOOM 2016 & 2017. Τι σχέδια έχετε για το 2018;
Για άλλη μια χρονιά είμαι γεμάτος προσδοκίες και στόχους. Η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό
COLOR ZOOM 2018 είναι στα σχέδια μου, είμαστε στα προσχέδια κολεξιόν που θα βγούνε στη διάρκεια της χρονιάς με διάφορα concepts, ενώ διοργανώνουμε και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στο Cool Cuts. Φυσικά η συνεργασία μου με τη Malibu C, εν όψη 2018, ανοίγει νέα μονοπάτια που θα αποκαλυφθούν εν καιρώ.

Για το αφιέρωμα επιμεληθήκατε το συνολικό λουκ των μοντέλων, από τα μαλλιά μέχρι και τα ρούχα. Γιατί μετράει τόσο πολύ το σύνολο στους διαγωνισμούς και τι πρέπει να προσέχει o διαγωνιζόμενος; Ισχύει το «less is more», ή το «more is better»;
Less is more darling! Ασφαλώς ένα total look εμπεριέχει εκτός από τα μαλλιά, και το make-up, τα
ρούχα, το ύφος και το στυλ του μοντέλου κ.α. Όλα μαζί συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που σου δίνει την συνολική αίσθηση και το συναίσθημα. Μια επιτυχημένη φωτογραφία, θεωρώ ότι σου αφήνει ένα συναίσθημα. Αν τη ξαναδείς μετά από δέκα χρόνια και φέρει ξανά στην επιφάνεια το ίδιο συναίσθημα, τότε για μένα είναι ολοκληρωμένη. Ένας καλλιτέχνης είτε διαγωνίζεται, είτε θέλει να βγάλει στο κοινό μια αίσθηση της δουλειάς του, θα πρέπει να εστιάσει στις λεπτομέρειες και να μένει πιστός στην αισθητική του.
Τι σεμινάρια προσφέρετε στο Cool Cuts;
Έχουμε στήσει 9 διαφορετικά σεμινάρια που απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα γνώσεων και εμπειρίας που μπορεί να έχει ένας κομμωτής/τρια και που τον ενδιαφέρει η μετεκπαίδευση του/της. Μεγάλη σημασία για εμάς έχει το «γιατί» σε όλες τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο κούρεμα, στο βαφείο αλλά και στο styling, ώστε να δώσουμε τα εφόδια στον επαγγελματία να βρει την ισορροπία μεταξύ αυτών.

 

Η cool ομάδα του Cool Cuts, ξεκινώντας από τα αριστερά: Αγγελική Θαμνοπούλου, Τόλης
Παπαδόπουλος, Βέρα Γκούμα και Λίνα Κωστίδου.

Από την φαντασίωση μέχρι την υλοποίηση ενός λουκ, πόσο μεγάλος είναι ο δρόμος; Τι δυσκολίες μπορούν να προκύψουν;
Η τεχνική κατάρτιση του δημιουργού με την προσωπική του φαντασία, είναι δυο αλληλένδετα στοιχεία. Από τη στιγμή που μπορείς να «δεις» μέσω της φαντασίας σου την εικόνα που θέλεις να δημιουργήσεις και παραμένοντας προσηλωμένος στον στόχο σου, τότε ξεπερνιέται οποιαδήποτε δυσκολία. Επίσης, εννοείται πως οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι για την υλοποίηση ενός λουκ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Ποιο είναι το μυστικό για να συνδυάσεις πετυχημένα κούρεμα και ιδιαίτερο χρώμα;
Δεν υπάρχει πετυχημένο κούρεμα και χρώμα που στέκονται από μόνα τους. Το μυστικό είναι ότι κάθε κούρεμα και χρώμα, πρέπει να ταιριάζει στο στυλ και στην εικόνα του ατόμου που το φοράει. Με αυτόν τον τρόπο κούρεμα και χρώμα ολοκληρώνονται και έτσι αναδεικνύεται το λουκ.
Ποιες τάσεις κυριαρχούν για το 2018;
Μινιμαλισμός. Στις γυναίκες επικρατεί μια πιο σκληρή, ανδρόγυνη εικόνα με αναφορές στην Grunge σκηνή προς τα τέλη των 80’s. Όσο αφορά στους άντρες, εκεί κυριαρχεί η τάση για περισσότερο μήκος (βλ. Curt Cobain).


Ποια είναι η δική σας άποψη για την μόδα; Υπάρχει κάποια τάση που θεωρείτε διαχρονική;
Για μένα η μόδα δεν είναι μία τάση. Η μόδα έχει αναφορά σε όλους τους ανθρώπους, ανάλογα το τι ταιριάζει στο στυλ του κάθε ένα και τι είναι αυτό που τον εκφράζει έτσι ώστε να νιώθει όμορφα. Οι αναφορές της μόδας έχουν κύκλο τριάντα ετών, καθώς κάθε μόδα επαναλαμβάνεται σύμφωνα με τα σύγχρονα υλικά και τεχνικές, ενώ το παλιό είναι εκφρασμένο με τις τάσεις του σήμερα.
Τι συμβουλή θα δίνατε στον κομμωτή που θέλει να ξεπεράσει τον εαυτό του;
Practice, practice, practice!

 

INFO

Λεωφ. Αναπαύσεως 8, Βριλλήσια
21 08041489
info@coolcuts.gr, www.coolcuts.gr

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.