INTERVIEW: The Artistic Efi Davies

Η Efi Davies είναι μέλος της διεθνούς καλλιτεχνικής ομάδας Toni&Guy. Κατάγεται από την «όμορφη Καβαλίτσα» όπως λέει και μας περιγράφει την πρόσφατη επίσκεψη της στην Ελλάδα για την παρουσίαση της νέας κολεξιόν FUTUREWISE. Εμείς την παρακολουθήσαμε στην Θεσσαλονίκη να κάνει τα μαγικά της στην σκηνή της FARCOM, στη συνέχεια της σφίξαμε το χέρι και αποφασίσουμε να μεταδώσουμε λίγη από την ζωντάνια της στις σελίδες του My Extension.

 

Πως ξεκίνησε η καριέρα με την κομμωτική και πως το μονοπάτι οδήγησε στην καλλιτεχνική ομάδα Toni&Guy;
Η καριέρα μου ξεκίνησε το 1998 όταν ήρθα στο Λονδίνο να επισκεφθώ την αδελφή μου που σπούδαζε. Μόλις είδα το Λονδίνο, είπα ότι θα μείνω εδώ. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στα Toni&Guy, όπου και δουλεύω μέχρι και σήμερα. Ξεκίνησα την καριέρα μου σαν βοηθός και είχα την τύχη να είμαι η προσωπική βοηθός των Anthony και Toni Mascolo σε διάφορες επιδείξεις και show. Τότε κατάλαβα ότι ε-κείνο που ήθελα να κάνω ήταν να μπω στην καλλιτεχνική ομάδα της Toni&Guy. Στα επόμενα είκοσι χρόνια δούλεψα πάρα πολύ σκληρά και τελικά η προσπάθεια απέδωσε.

Πείτε μας μερικά λόγια για το στυλ Avant Garde μαλλιών.
Μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι. Βλέπω τα μαλλιά σαν ύφασμα και παίζω με αυτά. Επίσης δημιουργώ και νέες τεχνικές. Η πρώτη κολεξιόν που έκανα για την Toni&Guy πάνω στα Avant Garde μαλλιά, ήταν το 2005. Ουσιαστικά ήταν σαν ένα ευ-χαριστώ από την Sasha, που είχα κερδίσει το βραβείο New Comer of the Year στα Βρετανικά Βραβεία. Η πρώτη μου κολεξιόν, λοιπόν, είχε θέμα τις θρησκείες και τα λουκς ήταν εμπνευσμένα από 8 θρησκείες από όλο τον κόσμο.

Πως ήταν η πρόσφατη επίσκεψη σας στην Ελλάδα κατά την οποία, με την καλλιτεχνική ομάδα Toni&Guy, παρουσιάσατε την πρώτη ε-πίσημη κολεξιόν σας στην Ελλάδα;
Φέτος είχαμε την ευχαρίστηση να έρθουμε στην Ελλάδα με την ομάδα της Farcom και την διεθνή καλλιτεχνική ομάδα της Toni&Guy, τους Cos Sakkas, Stuart Matuska, Hayley Bishop και εμένα. Κάναμε το λανσάρισμα της επίσημης κολεξιόν του FUTUREWISE στην βόρεια Ελλάδα και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα. Αφενός επειδή επιτέλους κάναμε ένα show σε μια διαφορετική τοποθεσία εκτός της Αθήνας και αφετέρου επειδή εκεί βρίσκεται και η καταγωγή μου! Το κλίμα ήταν καταπληκτικό και η υποδοχή πολύ θερμή από όλους και για αυτό σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Πείτε μας μερικά λόγια για την κολεξιόν 2018, FUTUREWISE. Πως εμπνευστήκατε το concept;
Είναι η καινούργια κολεξιόν της Toni&Guy, η οποία λειτουργεί και σαν «future-proof» πάνω στις τά-σεις που υπάρχουν. Δηλαδή, λουκ τα οποία θα ανήκουν σίγουρα στις μελλοντικές τάσεις. Αυτές οι τάσεις αλλάζουν συνεχώς και είναι πολύ σημαντικό να έχουν αυτή την αίσθηση του future proof έτσι ώστε να διαρκέσουν για όλη την χρονιά. Η FUTUREWISE παίρνει την έμπνευση της από τα catwalks, από τα ξεχωριστά μοντέλα που υπάρχουν εκεί έξω. Δεν έχουν απαραίτητα το προφίλ του όμορφου μοντέλου με τα μακριά μαλλιά, αλλά δυνατά κουρέματα τα οποία συνδυάζονται με τα δυναμικά χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Γιορτάζουμε την διαφορετικότητα. Αυτά τα μοντέλα μπορεί να ήταν πέρσι στο περιθώριο, φέτος όμως τα βλέπουμε σε εξώφυλλα περιοδικών και σε μεγάλους οίκους μόδας.

Με ποιους τρόπους θεωρείτε ότι ταυτίστηκαν οι Έλληνες κομμωτές που γνώρισαν την κολεξιόν FUTUREWISE;
Μέσα στην κολεξιόν υπάρχουν τρεις διαφορετικές τεχνικές σε κούρεμα και χρώμα, ενώ για την Toni&Guy είναι πάρα πολύ σημαντικό κάθε κολεξιόν της να μπορεί να δουλευτεί σε όλες τις χώρες.
Επίσης, όλες οι τεχνικές που παρουσιάζουμε πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να δουλευτούν στις διαφορετικές υφές, αλλά και να ανταποκρίνονται στις τάσεις. Πρέπει να καταλαβαίνουμε τι δημιουργούμε και γιατί το κάνουμε. Η έμπνευση πίσω από την τεχνική είναι σημαντική, όμως αλλάζοντας και προσαρμόζοντας τις τεχνικές μας στον κάθε πελάτη έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τελείως μοναδικά κουρέματα. Με τις τεχνικές που παρουσιάσαμε, οι κομμωτές έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους, αλλά και να κάνουν οποιοδήποτε λουκ ξεχωριστό, είτε πρόκειται για κούρεμα, είτε για χρώμα.

Πως βοήθησαν τα προϊόντα της FARCOM στην υλοποίηση των λουκ;
Πρώτα από όλα, ευχαριστούμε πάρα πολύ την FARCOM για την πρόσκληση στην όμορφη Ελλάδα.
Δουλεύουμε για δεύτερη φορά με τα προϊόντα της, καθώς η πρώτη ήταν σε ένα σόου στην Αθήνα. Χρησιμοποιήσαμε πολύ τα καταπληκτικά χρώματα της Farcom, τα οποία ήταν τα εργαλεία για να υλοποιήσουμε τα ξεχωριστά χτενίσματα του FUTUREWISE. Τα προϊόντα μας βοήθησαν στις δραστικές αλλαγές που θέλαμε να κάνουμε πάνω στα μαλλιά και απέδωσαν τις αποχρώσεις που οραματιστήκαμε για την κολεξιόν. Επίσης, τα προϊόντα styling της FARCOM, ήταν η τελευταία πινελιά με την οποία αναδεικνύαμε κάθε λουκ.
Ποια είναι τα highlights που ξεχωρίσατε στο σόου;
Για εμένα ήταν όλη η προετοιμασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό που ξεχωρίζω, θα έλεγα ότι ήταν η στιγμή που όλα τα μοντέλα ανέβηκαν επί σκηνής και ήταν έτοιμα! Επίσης, ο κόσμος ο οποίος μας επισκέφθηκε από την Κύπρο, την Βουλγαρία, το Ισραήλ και όλη την Ελλάδα: όλοι μας, ήρθαμε πιο κοντά και νιώθω ότι αυτό ήταν το καλύτερο highlight. Παράλληλα, μας είδαν και σε άλλες 40 χώρες, καθώς με την Farcom και την Toni&Guy κάναμε live streaming.


Ποιο είναι το πιο όμορφο συναίσθημα που βιώνετε ενώ βρίσκεστε επί σκηνής;
Ο ενθουσιασμός. Είτε βρίσκομαι μπροστά σε πέντε άτομα παραδίδοντας μάθημα, είτε μπροστά σε 6.000 άτομα και κάνω show, ο ενθουσιασμός μου είναι πάντα παρών. Νιώθω σαν παιδί, αλλά όπως είναι φυσικό, πάντα έχω τρακ και υπάρχει νευρικότητα πριν ανέβω στην σκηνή. Αγαπώ όμως αυτό
που κάνω από την αρχή μέχρι το τέλος και αυτό που νιώθω πάντα, πάνω από όλα, είναι η χαρά.
Τι σχέδια έχετε για το μέλλον; Για ποιους λόγους θα είναι η επόμενη επίσκεψη σας στην Ελλάδα;
Όλοι ζούμε το σήμερα και αύριο βλέπουμε τι γίνεται. Αρκεί να περνάμε και να είμαστε όλοι καλά. Στην πανέμορφη Ελλάδα έρχομαι τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο, η επόμενη επίσκεψη μου θα είναι από εκεί που κατάγομαι, στην Καβάλα. Ανυπομονώ να δω την οικογένεια μου, όλους τους φίλους, τους συνεργάτες, τους πάντες! Για το μέλλον ελπίζω όλα να συνεχίσουν καλά και όμορφα.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.