Interview: Προορισμός Ομορφιάς: Καταστήματα Femme Fatale

Η Ιωάννα Ασπρούδη μας ανοίγει τις πόρτες των καταστημάτων Femme Fatale και μας παρουσιάζει έναν κόσμο ομορφιάς. Τα Femme Fatale αποτελούν έναν μόνιμο προορισμό ομορφιάς και περιποίησης, καθώς από το 2001 προσφέρουν σε επαγγελματίες και κοινό, αγαπημένα, ποιοτικά προϊόντα. Η ίδια μας μιλάει για την εταιρία, τη ποικιλία των προϊόντων τους, αλλά και πολλά ακόμη που αφορούν στη σχέση της εταιρίας με τον σύγχρονο επαγγελματία της ομορφιάς.

 

Για τον επαγγελματία της ομορφιάς τα προϊόντα και τα εργαλεία που αγοράζει, είναι ότι για έναν ζωγράφο τα πινέλα και τα χρώματα που χρησιμοποιεί για να δημιουργεί έργα τέχνης.

 

 

Πείτε μας μερικά λόγια για τα καταστήματα Femme Fatale. Πως ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στον χώρο;

Λίγο πολύ η ιστορία μας μοιάζει με πολλών άλλων οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η πορεία ξεκινάει το 1979 με μία “αποθήκη” Καλλυντικών στο Κερατσίνι, η οποία μεγάλωσε και αναπτύχθηκε αρκετά γρήγορα. Μετά τις αλλαγές που υπέστη η ελληνική κοινωνία και οικονομία στο σύνολό της, το 2001 υιοθετήσαμε την σημερινή μας επωνυμία Femme Fatale και έκτοτε δουλεύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων μας και στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας.

 

Πόσα καταστήματα Femme Fatale λειτουργούν σήμερα;

Έχουμε 3 καταστήματα, στο Κερατσίνι, στην Νίκαια αλλά και στην Καλλιθέα. Ωστόσο σύντομα θα λειτουργήσει και νέο κατάστημα για την καλύτερη εξυπηρέτηση της πελατείας μας.

 

Τι μπορεί να βρει κάνεις σε ένα κατάστημα Femme Fatale;

Στα καταστήματά μας μπορεί κανείς να βρει μεγάλη γκάμα προϊόντων και εργαλείων ομορφιάς όπως προϊόντα μακιγιάζ, περιποίησης προσώπου και σώματος, επώνυμα αλλά και οικονομικά αρώματα και φυσικά, επαγγελματικά είδη κομμωτηρίου, μανικιούρ, τεχνητών νυχιών. Σε γενικές γραμμές διαθέτουμε ότι μπορεί να χρειαστεί ένας καταναλωτής για προσωπική χρήση και ένας επαγγελματίας της ομορφιάς για επαγγελματική χρήση.

Ποιες εταιρίες θα βρει ο επαγγελματίας κομμωτής και ποια είναι η λογική που επιλέγετε τις εταιρείες που εμπορεύεστε;

Θα απαντήσω αντίστροφα στην ερώτηση ξεκινώντας από το δεύτερο σκέλος, καθώς για εμάς είναι πιο σημαντικό. Έτσι λοιπόν, επιλέγουμε τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε με γνώμονα την ποιότητα των προϊόντων τους, την τεχνική υποστήριξη που παρέχουν για τα συγκεκριμένα προϊόντα (εκπαίδευση, after sales service) και το κατά πόσο σέβονται τον επαγγελματία και τον καταναλωτή. Κάποιες από αυτές τις εταιρίες είναι: WELLA, LOREAL, SCHWARZKOPF, LORVENN PROFESSIONAL, ING, HIPETIN, PARLUX, WAHL, MOSER, FFPROFESSIONAL, 3VE και άλλες.

 

Οι makeup και nail artists τι προϊόντα θα βρουν στα καταστήματα σας;

Φυσικά διαθέτουμε επαγγελματικά προϊόντα για μανικιούρ, πεντικιούρ και τεχνητών νυχιών γνωστών εταιριών όπως NAILSHOP, CHINA GLAZE, ORLY, BLUESKY, OULAC, JK, NFP, MARATHONAS NAILS κ.α. τα οποία περιλαμβάνουν προϊόντα και εξοπλισμό για όλες τις εργασίες.

Επιπλέον διαθέτουμε πολλές εταιρίες μακιγιάζ όπως SEVENTEEN, RADIANT, TOMMY G, WET n WILD, GOLDEN ROSE, MD, REAL TECHNIQUES και βέβαια θα πρέπει να αναφέρω και τα επαγγελματικά προϊόντα αποτρίχωσης που διαθέτουμε.

 

Πείτε μας μερικά λόγια για τα πακέτα που προσφέρετε στους σπουδαστές των επαγγελμάτων ομορφιάς.

Πριν 12 περίπου χρόνια ξεκινήσαμε να προετοιμάζουμε πακέτα για σπουδαστές σχολών ομορφιάς, αφού ο χώρος παρουσιάζει άνθηση τα τελευταία χρόνια. Μετά από μία δεκαετία ενασχόλησης λοιπόν στον συγκεκριμένο τομέα, έχουμε αποκτήσει αρκετή τεχνογνωσία και εμπειρία ώστε να παρέχουμε υψηλής ποιότητα προϊόντα και εργαλεία σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Και φυσικά μας βοηθούν σε αυτό και οι συνεργάτες οι οποίοι μας καθοδηγούν για το τι πραγματικά χρειάζεται ένας σπουδαστής κατά την μαθητεία του!

Κάποιες από τις σχολές με τις οποίες συνεργαζόμαστε είναι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ΙΕΚ ΜΟΡΦΗ, IEK PRAXIS, ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ, ΝΙΚΗ ΛΑΚΚΑ και πολλά δημόσια IEK και ΕΠΑΛ σε όλη την Ελλάδα.

Οι ανταγωνιστικές τιμές, η γνώση του αντικειμένου και η ευγένεια, θεωρώ ότι μας ξεχωρίζουν σε μία εποχή που δυστυχώς υπάρχουν εκπτώσεις όχι μόνο στις τιμές, αλλά και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Τι απαιτεί ο επαγγελματίας της ομορφιάς από τα προϊόντα που αγοράζει; Με ποιον τρόπο στέκεστε δίπλα του;

Για τον επαγγελματία της ομορφιάς τα προϊόντα και τα εργαλεία που αγοράζει είναι ότι για έναν ζωγράφο τα πινέλα και τα χρώματα που χρησιμοποιεί για να δημιουργεί έργα τέχνης. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, τα επαγγελματικά προϊόντα θα πρέπει να είναι αποτελεσματικά, αξιόπιστα, εύκολα στην χρήση και τα αποτελέσματά τους να διαρκούν για εύλογο χρονικό διάστημα.

Εμείς τώρα με την σειρά μας, για να εξασφαλίσουμε τα παραπάνω χαρακτηριστικά δοκιμάζουμε ενδελεχώς όλα τα προϊόντα που διαθέτουμε σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες και δίχως να επηρεαζόμαστε στο ελάχιστο από το brand που φέρει ένα προϊόν. Όλοι οι εργαζόμενοι στα καταστήματά μας εκπαιδεύονται από τα ίδια τα εργοστάσια ώστε να μπορούν να στηρίξουν κάθε επαγγελματία σε τεχνικά θέματα.

 

Τι υπηρεσίες προσφέρετε στο www.femme-fatale.gr για τους επαγγελματίες της ομορφιάς;

Η ιστοσελίδα μας, η οποία λειτουργεί και σαν ηλεκτρονικό κατάστημα, λειτουργεί σχεδόν όπως και τα φυσικά μας καταστήματα. Περιλαμβάνει πολλά από τα προϊόντα μας, αναλυτικές περιγραφές και φωτογραφίες και τελευταία και video με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων. Θέλουμε να βρίσκεται στην πρωτοπορία των ηλεκτρονικών καταστημάτων ομορφιάς και επενδύουμε πάρα πολύ σε αυτήν.

Ποια είναι τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα, σε σχέση με άλλα καταστήματα του χώρου.

Θα έλεγα κυρίως η ειλικρίνεια, αφού δεν βλέπουμε τους πελάτες μας σαν αναλώσιμους αλλά σαν συνεργάτες και φίλους. Αρχή μας είναι, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε πώληση, να μπαίνουμε στην θέση του πελάτη και πολλές φορές δεν διστάζουμε να αρνηθούμε πώληση όταν πιστεύουμε ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες του πελάτη.

Βέβαια μερικά πλεονεκτήματα ακόμη είναι η υψηλή και ελεγμένη ποιότητα των προϊόντων μας, οι ανταγωνιστικές τιμές, η γνώση του αντικειμένου και η ευγένεια, θεωρώ ότι μας ξεχωρίζουν σε μία εποχή που δυστυχώς υπάρχουν εκπτώσεις όχι μόνο στις τιμές, αλλά και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

 

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα βήματα-κλειδιά που πρέπει να ακολουθήσει ένας επαγγελματίας για να πετύχει επιχειρηματικά στον χώρο της ομορφιάς;

Όπως ανέφερα ήδη, η ειλικρίνεια, η συνέπεια, η γνώση του αντικειμένου και ένα σίγουρα ένα πλάνο για το μέλλον πάνω στο οποίο θα μπορέσει να βασιστεί και να επενδύσει.

 

Πείτε μας μερικά λόγια για τα σεμινάρια που διοργανώνετε. Σε ποιους απευθύνονται και πως μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για αυτά;

Τα σεμινάρια που διοργανώνουμε απευθύνονται επαγγελματίες που είναι ήδη πελάτες μας αφού ενημερώνονται μέσω SMS και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Σύντομα αυτό θα αλλάξει και έτσι θα μπορούν και επαγγελματίες που δεν μας γνωρίζουν να συμμετέχουν στα σεμινάριά μας.

 

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;

Μόνιμη επιδίωξη μας είναι να βελτιώνουμε την ποιότητα των προϊόντων που διαθέτουμε και αν είναι δυνατόν να μειώνουμε τις τιμές τους. Επιπλέον να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας καλύτερη αγοραστική εμπειρία και τέλος να διευρύνουμε το δίκτυο των καταστημάτων μας.

Με ποιους τρόπους μπορεί να προμηθευτεί κάποιος προϊόντα από τη Beauty Net;

Μπορεί να επισκεφθεί το site μας, στη διεύθυνση www.femme-fatale.gr, ενώ οι διευθύνσεις των καταστημάτων μας είναι:

Καλλιθέα: Σιβιτανίδου 12Α Τηλ. 2110135300 (πλησίον σταθμού του ηλεκτρικού)

Νίκαια: Πέτρου Ράλλη 258, Τηλ. 2104945556

Κερατσίνι: Παπανικολή 24, Τηλ. 2104615565

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.