INTERVIEW: Ηλίας Πιτσιλής

WE THINK STYLIST

Πως μπορεί μια εταιρία να σταθεί πετυχημένα δίπλα στον επαγγελματία και να αφουγκραστεί τις ανάγκες της αγοράς; Σίγουρα χρειάζεται έναν manager, ο οποίος σκέφτεται σαν στυλίστας και πράττει σαν επιχειρηματίας. Κάποιον σαν τον Ηλία Πιτσιλή, τον γενικό διευθυντή της Hair Care, της εταιρίας που πλέον έχει αναλάβει την αντιπροσωπεία και διανομή της Goldwell Πανελλαδικά.

 

 

Πως έγινε και πήρατε τα ηνία της Goldwell; Αν κοιτούσατε το παρελθόν, τότε δηλαδή που ξεκινήσατε την εταιρία, και το τώρα, πως θα νιώθατε;
Η Hair Care ΕΠΕ, από την ημέρα της ίδρυσης της, εδώ και μια δεκαετία, έχει σαν μοναδική και αποκλειστική δραστηριότητα την παροχή υψηλού επιπέδου υποστήριξης, τόσο σε προϊόντα όσο και σε υπηρεσίες, προς τους επαγγελματίες κομμωτές και στις επιχειρήσεις τους. Με γνώμονα την ποιότητα, επέλεξε να συνεργάζεται με πολύ γνωστά διεθνή brands και να τα διαθέτει μόνο στο δίκτυο
πωλήσεων κομμωτηρίων. Η τιμή που μας έκανε το KAO Group στο οποίο ανήκει η Goldwell, να μας αναθέσει την αντιπροσώπευση του Brand για την ελληνική αγορά, αποτελεί ουσιαστικά την επιβράβευση της εξαιρετικά επαγγελματικής δουλειάς την οποία προσφέραμε στους φίλους κομμωτές συνεργάτες, από την ίδρυση μας μέχρι και σήμερα.
Νιώθουμε περήφανοι ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Goldwell και το ίδιο περήφανους θέλουμε να κάνουμε και τους φίλους κομμωτές συνεργάτες που χρησιμοποιούν ήδη και θα χρησιμοποιούν στο μέλλον τα προϊόντα Goldwell.
Πείτε μας μερικά λόγια για τον εταιρικό σας ρόλο.
Δουλειά ενός manager είναι να δημιουργεί συνθήκες όπου οι εργαζόμενοι θα νιώθουν ασφαλείς, δημιουργικοί, θα αναπτύσσουν την προσωπικότητα τους και τον επαγγελματισμό τους, υιοθετώντας το κοινό εταιρικό όραμα και αποδίδοντας καλύτερα αποτελέσματα στο έργο τους.
Είναι γεγονός η ξαφνική αλλαγή της αντιπροσωπείας. Με ποιους τρόπους επηρεαστήκατε;
Συμφωνώ, η αλλαγή αντιπροσωπείας έγινε ξαφνικά. Μας προτάθηκε ενώ ήδη βρισκόμασταν σε μεταβατικό οργανωτικό στάδιο αναβάθμισης και εμπλουτισμού της οργανωτικής δομής μας. Η ανάληψη της αντιπροσωπείας μας επηρέασε θετικά, δεδομένου ότι επιτάχυνε τις όποιες αλλαγές είχαμε αποφασίσει. Φυσικά προσέθεσε ακόμα περισσότερες αλλαγές, χωρίς όμως αυτό να μας βγάλει εκτός των πλαισίων δράσης μας, αντίθετα μας προέτρεψε να κάνουμε ακόμη πιο ποιοτική την αναβάθμιση μας, τόσο στο επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού (πρόσληψη νέων ταλαντούχων στελεχών), όσο και σε εκείνο των εγκαταστάσεων (αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων ERP, Online συστημάτων παραγγελιών και πληροφόρησης, καθώς και υποδομών διασύνδεσης Internet και τηλεφωνικού κέντρου).
Επομένως, η αγορά της Αθήνας είναι ένα καινούργιο έδαφος για την εταιρία. Πως σκέφτεστε να κινηθείτε για το 2018;
Οι κομμωτές-επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα είναι ήδη εδώ και πολλά χρόνια εξοικειωμένοι και γνώστες της μάρκας Goldwell, πάρα πολλοί ήδη χρησιμοποιούν τα προϊόντα της και είναι πιστοί υποστηρικτές της. Άρα αυτό που εμείς θα κάνουμε, είναι να προσφέρουμε περισσότερες εναλλακτικές και εργαλεία μέσω της Goldwell, ώστε να αναπτυχθούν τόσο οι συνεργάτες μας, τόσο ως επαγγελματίες, όσο και οι επιχειρήσεις τους. Επιπρόσθετα, θέλω να τονίσω ότι τα στελέχη της
εταιρείας μας που θα υποστηρίξουν τους πελάτες μας στη Αττική και στις υπόλοιπες περιοχές, είναι έμπειρα και καταξιωμένα στο χώρο και έχουν ως έδρα τους τις περιοχές αυτές.
Στην αγορά συζητιέται ότι είστε «ο πιο μάχιμος», καθώς επισκέπτεστε αυτοπροσώπως τις επιχειρήσεις. Με ποιον τρόπο βοηθάει η παρουσία σας;
Σας ευχαριστώ πολύ, είναι τιμή μου η αγορά να με θεωρεί ιδιαίτερα «μάχιμο», αλλά από την αρχή της καριέρας μου πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω πως η διαπροσωπική σχέση με αμεσότητα, ειλικρίνεια και θετική διάθεση αποτελεί μοναδικό όφελος, τόσο για τους πελάτες μας όσο και για εμένα. Η διοίκηση πρέπει πάντα να προσφέρει το παράδειγμα, άρα λοιπόν, δίνουμε το στίγμα και την φιλοσοφία η οποία μας διέπει, αφουγκραζόμαστε από πολύ κοντά τις ανάγκες των κομμωτών και προτείνουμε άμεσες και ποιοτικές λύσεις. Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την ανοιχτή σκέψη και την ταχύτητα, άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε αμεσότητα στην επικοινωνία, χωρίς στεγανά και ταχύτητα στις αποφάσεις μας ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί.
Ποια άλλα προτερήματα πρέπει να έχει ο επιχειρηματίας που θέλει να λέγεται καλός;
Ο κάθε επιχειρηματίας έχει τη δική του προσωπικότητα και το δικό του τρόπο να κάνει τα πράγματα να
υλοποιούνται. Θεωρώ ότι οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι προσωπικότητες με ανοιχτό μυαλό, να επιλέγουν να αξιολογούν και να εκπαιδεύουν κατάλληλα τα στελέχη τους και ταυτόχρονα να είναι προσεκτικοί στη διαχείριση. Να προβλέπουν και να παρακολουθούν τις τάσεις της αγοράς, εμφυσώντας στην ομάδα κοινό όραμα και αποτελεσματικότητα.
Ποια είναι τα πιο δυνατά προϊόντα της Goldwell, στα οποία οι κομμωτές ορκίζονται;
Η Goldwell και το KAO Group στο οποίο ανήκει, είναι κατεξοχήν οργανισμοί οι οποίοι έχουν σαφή
προσανατολισμό προς την έρευνα και συνεπακόλουθα την καινοτομία. Οι κομμωτές πελάτες μας ακολουθούν και ορκίζονται στα προϊόντα που οι ίδιοι αγαπούν να χρησιμοποιούν και στα οποία οι πελάτες τους βρίσκουν την χαρά τους. Ευτυχώς η πλειοψηφία των προϊόντων Goldwell, από τα χρωστικά Topchic, Elumen, Colorance, Nectaya, τα ξανοιχτικά προϊόντα όπως το Silklift και Oxycur, την απίθανη Kerasilk και το Bondpro+, έως και τα προϊόντα περιποίησης Dualsenes και τα εκπληκτικά προϊόντα styling, Stylesign περιέχουν καινοτομίες.
Μιλήστε μας για την εκπαίδευση και τα σεμινάρια που προσφέρει η Goldwell.
Και πάλι αισθανόμαστε τυχεροί. Η Goldwell έχει δύο άξονες στους οποίους επικεντρώνεται. Ο ένας είναι η έρευνα και η καινοτομία και ο δεύτερος είναι η εκπαίδευση, η ουσιαστική γνώση σε πρακτική βάση. Η εκπαίδευση μας αποτελεί το απαύγασμα της διεθνούς γνώσης και της μεθοδολογίας της Goldwell. Καλύπτει όλα τα επίπεδα και οτιδήποτε αφορά την εκπαίδευση έχει την υπογραφή μεγάλων artists με τους οποίους συνεργάζεται η Goldwell, τόσο σε επίπεδο τεχνικής εκπαίδευσης όσο και καλλιτεχνικής έκφρασης. Η σειρά σεμιναρίων Master Colorist, μαζί με εκείνα που καλύπτουν την τεχνογνωσία των προϊόντων και εκείνα που προτείνουν ιδιαίτερες τεχνικές (collections) και ιδιαίτερα επαναστατικά προϊόντα, θα παρέχονται στους πελάτες μας κομμωτές. Επίσης, ο συνδυασμός σεμιναρίων Cut&Color, με υψηλού επιπέδου διεθνείς εκπαιδευτές θα παρέχεται από τις ακαδημίες μας. Δεδομένης της αφοσίωσης μας, ως Hair Care και φυσικά Goldwell στην εκπαίδευση, έχουμε ήδη πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση στην Θεσσαλονίκη, όπου σε χώρο 250 τ.μ., δημιουργήσαμε την Academy Hair Care, μια πραγματική «κυψέλη» εκπαίδευσης με πολλές πτυχές και δράσεις, για όλους τους κομμωτές της Β. Ελλάδος. Με βάση τα παραπάνω, σαφής πρόθεση μας είναι να δημιουργήσουμε ανάλογη ακαδημία και στην Αθήνα, ώστε οι συνεργάτες μας κομμωτές να μπορούν να εκπαιδευτούν και να αναδείξουν τον επαγγελματισμό και τα ταλέντα τους.
Για ποιους λόγους αξίζει ένας επαγγελματίας να επενδύσει στην Goldwell;
Ακριβώς για τους ίδιους λόγους που η Goldwell επενδύει στους κομμωτές. Διότι η Goldwell σέβεται τους κομμωτές. Η μάρκα βρίσκεται μόνο στα κομμωτήρια και όχι στην ευρύτερη αγορά του mass market, όπως κάνουν πάρα πολλοί επώνυμοι ανταγωνιστές. Ήταν, είναι και θα είναι μια μάρκα που απευθυνόταν και θα απευθύνεται μόνο στους κομμωτές. Άλλωστε το “we think stylist” είναι αυτό που μας ορίζει. Απλά και σημαντικά. Καινοτομία και εκπαίδευση μόνο στα κομμωτήρια.

 

 

Οι βαφές ELUMEN ήταν το κύριο εργαλείο δημιουργίας στον διαγωνισμό COLORZOOM 2017. Με ποιους τρόπους αναδεικνύει η ELUMEN τις ικανότητες του colorist; Προς το παρόν έχουν υπάρξει συμμετοχές από την Ελλάδα; Ποιο θα είναι το θέμα του επερχόμενου διαγωνισμού;
Το Color Zoom, ο παγκόσμιος θεσμός της Goldwell, παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε κομμωτή να εμπνευστεί και να εκφράσει με πολύ επαγγελματισμό τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις. Το
Color Zoom σε εθνικό επίπεδο θα είναι μία από τις μεγάλες μας δράσεις, γι’ αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλα shows στις 11 και 12 Φεβρουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, με καλεσμένους δύο Guest Artists της Goldwell, τη Lindie Blackwell από τον Καναδά και τον Pascal Kauert από το Βερολίνο. Θα παρουσιάσουν την Collection Elemental, καλώντας τους κομμωτές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του CZ αποδίδοντας την collection με τον δικό του τρόπο ο καθένας, χρησιμοποιώντας όχι μόνο τα προϊόντα της σειράς Elumen αλλά και νέα επαναστατικά προϊόντα που θα λανσάρουμε με τη νέα χρονιά. Όλα αυτά θα απογειώσουν κυριολεκτικά τις αποδόσεις των Colorists και φυσικά θα αποτελέσει απίστευτο εργαλείο στα χέρια των διαγωνιζομένων στο Color Zoom 2018.
Τι νέα προϊόντα Goldwell να περιμένουν οι κομμωτές μέσα στο 2018;
Για το 2018, θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στους κομμωτές-πελάτες μας ολοκληρωμένη τη γκάμα των προϊόντων της Goldwell, ώστε να μπορούν να δώσουν αγάπη, χαρά αλλά και ικανοποίηση στους πελάτες τους. Το χρώμα, η περιποίηση και το styling θα ενισχυθούν με ποιοτικά προϊόντα και νέες υπηρεσίες. Επίσης, πολύ σύντομα θα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε κάποια επαναστατικά προϊόντα που θα προσφέρουν τρομερές δυνατότητες στους κομμωτές για να δείξουν την καλλιτεχνική τους φύση.
Για τους στόχους σας για την νέα χρονιά μας μιλήσατε. Ποιες ευχές όμως είναι αυτές που θα θέλατε να εκπληρωθούν;
Οι ευχές μου αφορούν και περιλαμβάνουν όλους τους ανθρώπους. Εύχομαι υγεία, ψυχική ηρεμία, ευτυχία και ευημερία. Σχετικά με τη Goldwell στην Ελλάδα, εύχομαι να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών της μάρκας. Στους φίλους κομμωτές-πελάτες μας εύχομαι υγεία, προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και τους υπόσχομαι ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να αισθάνονται ασφαλείς και περήφανοι για τη συνεργασία τους με εμάς.
Ποιο θα ήταν το ιδανικό δώρο Χριστουγέννων;
Το ιδανικό δώρο Χριστουγέννων σίγουρα θα είναι Goldwell! Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε τα Goldwell Christmas Boxes, τα οποία θα δοθούν μέσω διαγωνισμών στη σελίδα μας στο Facebook (Goldwell Greece). Επίσης, όσοι λάβουν μέρος σε αυτούς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην κλήρωση για 8 workshops της Pivot Point International Academy, την οποία εκπροσωπούμε σε πανελλαδικό επίπεδο. Εκφράζοντας όλους τους ανθρώπους και τα στελέχη της Hair Care – Goldwell, σας ευχόμαστε, Καλές γιορτές, Χρόνια Πολλά, Ειρηνικό και Ευτυχισμένο το 2018!

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.