Interview: Βασίλης Γενίτσαρης – Η Υγεία στην Αισθητική Ιατρική

Είναι γεγονός ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι ένας μεγάλος παράγοντας προσωπικής ικανοποίησης, ο οποίος μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό. Με ποιον τρόπο όμως μπορεί να βοηθήσει η αισθητική Ιατρική και να συμβάλλει θετικά στην βελτίωση της υγείας ενός ατόμου; Για να λύσουμε αυτή την απορία βρεθήκαμε στους Αμπελόκηπους, στο Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών Aurum και συζητήσαμε με τον κ. Βασίλη Γενίτσαρη, τον επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου.

 Φωτογραφία: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΙΧΑΛΙΝΟΣ

 

 

 

Πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς.

Τι ομάδα είμαι; (γέλια). Γεννήθηκα στις Σέρρες, μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και σπούδασα στην ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Υπηρετώ ως αξιωματικός στρατιωτικός γιατρός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.  Είμαι εκπαιδευμένος σε πρωτοποριακές εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους, εξειδικευμένος στην αιτιοπαθογένεια και κλινική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας – διατροφολογία και μέλος της ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ).

Έχω Μεταπτυχιακό στην χημεία των τροφίμων και την τεχνολογία της διατροφής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, είμαι μετεκπαιδευθείς στην αισθητική ιατρική, μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος από την Γαλλίδα μεσοθεραπεύτρια Grozinger Nez Karine.

Παράλληλα είμαι ειδικευμένος στον ιατρικό βελονισμό και ομοιοπαθητική, στην διαγνωστική προσέγγιση του μαστού και του θυρεοειδούς αδένα (υπέρηχος, επεμβατικές πράξεις-βιοψία) ως ακτινοδιαγνώστης. Είμαι και πτυχιούχος της ναυτικής και καταδυτικής υπερβαρικής ιατρικής και πτυχιούχος ATLS (χειρουργική κλινική ιατρικής σχολής πανεπιστημίου Αθηνών). Τέλος, είμαι επιστημονικός διευθυντής του ιατρικού κέντρου Aurum. Να συνεχίσω;

Ποια  είναι τα τμήματα από τα οποία απαρτίζεται το Aurum;

Πλαστικής χειρουργικής, δερματολογίας, αισθητικής ιατρικής, laser, διατροφολογίας, ψυχολογίας, ενδοκρινολογίας, γενικής χειρουργικής, καρδιολογίας, νεφρολογίας και άλλα.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τον ιατρικό πολυχώρο Aurum και το όραμά του.

Σκοπός του Aurum είναι να πρωτοτυπήσει στον χώρο της υγείας και της ομορφιάς, να εξατομικεύσει και να συνδυάσει τις θεραπευτικές και προληπτικές μεθόδους πολλών ιατρικών ειδικοτήτων, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου.

 

Τι ακριβώς εννοείτε; Πώς συνδυάζεται αυτό με την αισθητική ιατρική;

Η αισθητική ιατρική ορίζεται ως η βελτιστοποίηση της ψυχοσωματικής ευεξίας του ανθρώπου. Η προσέγγιση του ενδιαφερομένου γίνεται ολιστικά και αφορά αφενός το κομμάτι της αισθητικής δερματολογίας και της πλαστικής χειρουργικής κι αφετέρου περιλαμβάνει ενότητες όπως η διατροφολογία, η κοινωνική ιατρική, η προληπτική ιατρική, η αποκατάσταση γενικότερα, η ψυχοσωματική ισορροπία και άλλα.

 

Ποια είναι η σχέση της υγείας με την αισθητική ιατρική;

Από τα προαναφερθέντα, καταλαβαίνουμε ότι ο κλάδος της αισθητικής ιατρικής δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει διαφορετικά τους ενδιαφερομένους, παρά μόνο μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης. Η ανάγκη να βελτιώσει κάποιος την εξωτερική του εικόνα δεν είναι ματαιοδοξία. Είναι εξίσου σημαντική και άμεσα συνδεδεμένη με την πρόληψη των παθήσεων, το επίπεδο της υγείας μας και την ποιότητα της ζωής μας. Η αισθητική ιατρική δρα σε τρία συστήματα (νευροψυχιατρικό, ενδοκρινολογικό και ανοσοποιητικό) τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία. Σκεφτείτε κάτι απλό, όταν κάποιος ξυπνάει το πρωί και η εικόνα του τον ικανοποιεί και τον γεμίζει χαρά, αυτομάτως αυτό δρα στο νευροψυχιατρικό του σύστημα, προκαλώντας συναισθήματα ευεξίας. Αυτό αποδεδειγμένα επηρεάζει την έκκριση ορμονών και έτσι φτάνουμε στην θετική επιρροή του ενδοκρινολογικού συστήματος. Η σωστή λειτουργία των προαναφερθέντων συστημάτων έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση του ανοσοποιητικού. Όλα είναι αλυσίδα…

 

Ποια η συμβολή σας ως επιστημονικός υπεύθυνος του Aurum;

Ο ρόλος μου είναι να αφουγκραστώ και να κατανοήσω τις ανάγκες του ενδιαφερομένου. Εν συνεχεία, να συμβάλλω στη σωστή λήψη ιατρικού ιστορικού κλινικής εξέτασης, καθώς και εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων όπου χρειάζεται να γίνει η σωστή παραπομπή στον κατάλληλο, ή κατάλληλους εξειδικευμένους γιατρούς. Τέλος, έχοντας στην φαρέτρα μας όλη την γκάμα επιστημονικού προσωπικού και προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό, μετατρέπουμε την δυνατότητα θεραπευτικής σε ικανότητα θεραπείας. Όλα αυτά με ιατρική φροντίδα και αγάπη σε ένα θετικά ενεργειακό επώνυμο χώρο.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.