The Hairdressing Expert: ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Θοδωρής Βρεττάκος, ο θρύλος της κομμωτικής που κατάφερε να κάνει το όνομα του συνώνυμο με την συγκεκριμένη τέχνη. Ένας άνθρωπος που πάντα πετύχαινε να αναδεικνύει την γυναικεία ομορφιά, μας μιλάει για την ίδια αγάπη που έχει καταφέρει να περάσει στους δυο γιούς του και για πολλά ακόμη.

Από την Ελένη Ρεζοπούλου

Φωτογραφία Γιώργος Παυλάκος

 

«Θεωρώ ότι τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στη δουλειά τους και πάνω από όλα να μην την χαρίζουν, διότι καλούνται να ζήσουν μέσα από αυτή και να δημιουργήσουν.»

 

Είναι γεγονός ότι είστε καταξιωμένος κομμωτής στην Ελλάδα. Πως ξεκινήσατε την καριέρα σας;

Το ταξίδι μου στον χώρο της κομμωτικής ξεκίνησε στα 18 μου χρόνια. Την κομμωτική τέχνη την αγάπησα, γοητεύτηκα από αυτή και προσπάθησα να εξελιχθώ μαζί της.

 

Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι εμπειρίες που σμιλεύουν το προφίλ του επαγγελματία, σε έναν κομμωτή; Ποιες ήταν οι δικές σας;

Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι η προσωπική δημιουργία και η επαφή με ειλικρινείς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Σε αυτές τις εμπειρίες βέβαια, ανήκουν και η συνεργασία με άρτια καταρτισμένους συνεργάτες, οι οποίοι έχουν συνεχή επιμόρφωση πάνω στη δουλειά.

 

Μαθαίνουμε ότι και οι δυο γιοί σας έχουν ακολουθήσει την καριέρα της ομορφιάς, με τον έναν εργάζεται στην ακαδημία Sassoon στο Λονδίνο. Πως νιώθετε για αυτό; Είναι έμφυτο το πάθος στην οικογένεια;

Θεωρώ ότι είναι. Αισθάνομαι για άλλη μια φορά μαθητής από τους γιούς μου, διότι βλέπω την εξέλιξη στα νέα παιδιά και είμαι ιδιαίτερα περήφανος. Ο ένας γιος μου είναι makeup artist και δουλεύει μαζί μου, ενώ ο άλλος γιος μου είναι εκπαιδευτής στην ακαδημία Vidal Sassoon και τα τελευταία 6 χρόνια ασχολείται με φωτογραφίσεις και μόδα γύρω από την κομμωτική, δουλεύοντας με περιοδικά και γνωστούς οίκους μόδας.

 

Τι είναι αυτό που αποτελεί για εσάς πηγή έμπνευσης και δημιουργίας καθημερινά;

Όχι στη προχειρότητα και στην μαζική παραγωγή. Επιδιώκω οι πελάτισσες μου να βγαίνουν από τον χώρο εντυπωσιακές και ταυτόχρονα αληθινές. Ανάλογα και την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γυναίκας, όλες έχουν έναν προορισμό καθημερινότητας και αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για να διαμορφώσω το στυλ και την θηλυκότητα κάθε γυναίκας.

 

Τι αναζητάει η γυναίκα που μπαίνει στο «Βρεττάκος Θεόδωρος Hairdressing Salon»;

Τον πραγματικό της εαυτό.

 

Έχετε κατακτήσει μια σπουδαία θέση στον χώρο της ομορφιάς, καθώς ασχολείστε με την κομμωτική εδώ και δεκαετίες. Τι ήταν αυτό που σας έδινε ώθηση όλα αυτά τα χρόνια;

Είναι η δημιουργία και η μόδα με την γυναίκα. Πρόκειται για δυο κόσμους οι οποίοι συγκρούονται και μαζί τους συγκρούομαι και εγώ. Τις περισσότερες φορές η μόδα είναι δραματική ενώ η γυναίκα πρέπει να είναι ο εαυτός της, διότι αν όταν δεν είναι πάντα νιώθει ένα κενό.

 

Πείτε μας μερικά λόγια για την εποχή που ήσασταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Κομμωτών Ελλάδος. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

Η εποχή τότε ήταν μοναδική, ρομαντική, αληθινή και πάνω από όλα καλλιτεχνική. Θεωρώ ότι αυτό τα λέει όλα.

 

Είστε ο Πρόεδρος των Κομμωτών Πειραιά, αλλά και εκλεγμένο μέλος της ΑΣΚΟΚΚΕ. Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα του κλάδου;

Από την αγάπη μου και την πίεση των συναδέλφων. Από την στιγμή που ήμουν και είμαι στον καλλιτεχνικό κλάδο, γνωρίζω καλύτερα τα προβλήματα του συνδικαλιστικού κλάδου και ως στόχο έχω να τον καλυτερεύσω.

 

Πως και δεν παραδίδετε σεμινάρια;

Προσπαθώ να κρατάω κάποιες κενές ώρες για την προσωπική μου ξεκούραση, διότι τα τελευταία χρόνια έχω προσθέσει κι άλλη μια δημιουργία και υποχρέωση στον εαυτό μου και πρέπει να την προσέχω και να την εξελίσσω όπως έκανα και με την κομμωτική μου καριέρα. Είμαι όμως ανοιχτός στο σαλόνι μου, για οποιονδήποτε συνάδελφο.

 

Τι συμβουλή θα δίνατε στους νεαρούς κομμωτές-αναγνώστες του My Extension;

Η αισθητική και η προσωπική δημιουργία δεν χαρίζονται, στηρίζονται στη γνώση και στην εμπειρία του αληθινού δημιουργού. Θεωρώ ότι τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στη δουλειά τους και πάνω από όλα να μην την χαρίζουν, διότι καλούνται να ζήσουν μέσα από αυτή και να δημιουργήσουν.

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.