Hair Solutions: Natural Hair Color

Υπάρχουν δυο είδη «εραστών» του χρώματος. Για τους φανς των έντονων χρωμάτων, όλα έχουν να κάνουν με το χρώμα. Έντονες αποχρώσεις, πολυχρωμία και εφέ. Για άλλους όμως, τέλειο χρώμα σημαίνει φυσικότητα, ρεαλιστικές αποχρώσεις και κομψότητα. Για την δεύτερη κατηγορία λοιπόν, που θεωρούμε ότι δυσκολεύεται λίγο παραπάνω, δίνουμε μερικές χρυσές συμβουλές!

 

Η αντίθεση είναι κλειδί

Πάνω σε οποιοδήποτε φυσικό χρώμα μια μίξη ζεστών και κρύων τόνων θα αποδώσει μια ρεαλιστική απόχρωση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε κρύο, ζεστό, ή ακόμα και βιολετί μέσα σε ένα ουδέτερο χρώμα. Ή ακόμα, και το γεγονός ότι μπορείτε να αφήσετε μερικές icy blonde τούφες μέσα σε μια χρυσή βάση ξανθού. Ένας ακόμη τρόπος είναι να συνδυάσετε τις αποχρώσεις χρώματος με ματ φινίρισμα, με μια απόχρωση που έχει μεταλλική υφή.

Σκεφτείτε Λαμπερά!

Το φυσικό ξανθό είναι σαν να έχει ανοίξει από τον ήλιο. Με άλλα λόγια, τα πιο ανοιχτά κομμάτια εμφανίζονται εκεί που μπορεί να τα χτυπήσει ο ήλιος άμεσα. Το μπαλαγιάζ είναι μια τέλεια τεχνική που μιμείται αυτόν τον φυσικό τρόπο. Οι ανταύγειες του μπαλαγιάζ συνήθως τοποθετούνται στην επιφάνεια και στα σημεία όπου, υποθετικά, θα τα χτυπούσε ο ήλιος περισσότερο.

Αντιγράψτε τα παιδάκια

Τίποτα δεν είναι πιο φυσικό και αθώο, από το χρώμα που έχουν τα μαλλιά των παιδιών. Εδώ μιλάμε για γνήσιο φυσικό χρώμα. Ένα προτέρημα των μικρών είναι ότι εκτός από καθαρό χρώμα, διαθέτουν και λάμψη. Επομένως, αντιγράψτε τα! Με μίξη τόνων από ξανθό της φράουλας, rose ξανθό και ζεστό μπεζ, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίθεση, σκίαση και φωτεινότητα. Αυτές οι αποχρώσεις περικλείουν το κεφάλι και το φωτίζουν.

Φυσικά καστανά = Χρώμα και Αντανάκλαση

Το μοντέρνο καστανό πλέον, δεν είναι μονότονο. Σχεδόν απαγορεύεται! Για να δημιουργήσετε ένα τέλειο χρώμα με αποχρώσεις καστανού, πρέπει να παίξετε με αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, σε διαφορετικές αποχρώσεις. Η ανοιχτή θα είναι εκείνη που θα φωτίζει, ενώ η σκούρα θα προσδίδει το βάθος.

Contouring

Τα καστανά χρώματα μπορούν να προσωποποιηθούν με την τεχνική contouring, η οποία είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούν οι μακιγιέζ. Στο χρώμα οι ανοιχτοί και οι σκούροι τόνοι χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν, ακολουθώντας την αρχή ότι το μαύρο κόβει, ενώ το ανοιχτό φωτίζει.

Ανανεώστε το Ombre

Για ένα ακόμη πιο φυσικό καστανό, οι στυλίστες μπορούν να μετατρέψουν ένα λουκ με πολύ αντίθεση, σε ένα πιο απαλό και φυσικό ombre. Τα Baby highlights εφαρμόζονται εκεί που υπάρχει το μεγάλο «χάσμα» μεταξύ των αποχρώσεων, καθώς λειτουργούν σαν γέφυρα ανάμεσα στο σκούρο και στο πολύ ανοιχτό.

Για φυσικά κόκκινα, κρατήστε το Ζεστό

Οι φυσικές κοκκινομάλλες πρέπει πάντα να μένουν στις ζεστές και όχι στις κρύες αποχρώσεις. Αν επιθυμείτε ένα φυσικό κόκκινο, τότε μείνετε μακριά από αποχρώσεις όπως κόκκινο Βουργουνδίας, ή μελιτζανί – οτιδήποτε έχει βιολετί μέσα. Αντίθετα, επενδύστε σε αποχρώσεις όπως auburn, χάλκινο, ή χρυσό.

Επίσης, αποφύγετε την μονοχρωμία. Όπως όλα τα φυσικά χρώματα, έτσι και το κόκκινο για να δείχνει φυσικό, πρέπει να περιέχει διαστάσεις στις αποχρώσεις του. Οι απαλές ανταύγειες μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό, όπως επίσης και τα babylights, τα οποία βοηθούν στο Highlighting και αναδεικνύουν την χρωματική βάση. Και όπως με κάθε άλλο χρώμα, η στρατηγική τοποθέτηση ανοιχτών σημείων γύρω από το πρόσωπο είναι ο δρόμος για να αναδείξετε το πρόσωπο σας.

 

EXPERTIA PROFESSIONEL

Η μόνιμη κρέμα βαφή EXPERTIA, από την Farcom Professional, είναι για υψηλές αποδόσεις. Προσδίδει φωτεινότητα, ενώ οι λαμπερές τις αποχρώσεις είναι όλες εμπλουτισμένες με Argan Oil, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, εκ των οποίων την φυτικής προέλευσης κερατίνη HYDRO-V-KERATIN, γνωστή για τα ωφέλιμα συστατικά που βοηθούν την τρίχα να διατηρήσει την φυσική της ισορροπία. Προσφέρει αποχρώσεις υψηλής ευκρίνειας, διάρκεια αλλά και αυτό που θέλετε οι λάτρεις της δεύτερης κατηγορίας: φυσική αίσθηση και υφή!

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.