HAIR SOLUTIONS: Το καμουφλάρισμα της λευκής τρίχας

Είναι ξεκάθαρα σημάδι ότι μεγαλώνουμε, αν και μερικοί άνθρωποι ασπρίζουν πριν τα 35 τους. Είναι πιο εμφανείς σε όσους έχουν μαύρα ή σκούρα καστανά μαλλιά, αφού η αντίθεση είναι μεγαλύτερη. Όπως συμβαίνει και με τις ρυτίδες, οι περισσότεροι προσπαθούμε να καλύψουμε τις άσπρες τρίχες.

Αν και είναι αδύνατο να τις αποφύγετε εντελώς, υπάρχουν λύσεις που θα καθυστερήσουν την εμφάνισή τους και εμείς θα σας δείξουμε πώς να καλύψετε τις άσπρες τρίχες σας στρατηγικά. Η πάροδος του χρόνου είναι, λοιπόν, η βασική αιτία για τα άσπρα μαλλιά. Τα γονίδια που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας ευθύνονται κατά 99% των περιπτώσεων, για την ηλικία στην οποία θα εμφανίσουμε τις πρώτες άσπρες τρίχες. Για παράδειγμα, εάν η μητέρα σας είχε πολλά άσπρα μαλλιά στα 40 της, πιθανότατα θα αποκτήσετε και εσείς λευκές τρίχες στα 40, ή λίγο πιο νωρίς. Οι λευκές τρίχες προκαλούνται από έλλειψη μελανίνης, της φυσικής χρωστικής ουσίας που δίνει στα μαλλιά το χρώμα τους. Ορισμένοι παράγοντες, όπως το άγχος, το στρες και οι ανθυγιεινές συνήθειες μπορούν να επισπεύσουν τη διαδικασία και να αποκτήσετε άσπρες τρίχες νωρίτερα από ότι περιμένατε με βάση την ηλικία που τις απέκτησε η μητέρα σας. Σύμφωνα με μια θεωρία που δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως, η αυξημένη κατανάλωση κατεργασμένων αλεύρων και κατεργασμένης ζάχαρης είναι άλλη μια αιτία.


Οι λευκές τρίχες είναι συχνότερες στις γυναίκες από ότι στους άντρες και συνήθως εμφανίζονται νωρίτερα στις γυναίκες επίσης. Οι περισσότερες τις καλύπτουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.


Μελέτες έχουν δείξει πως οι ορμόνες του στρες εξολοθρεύουν τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη συνεπώς πρέπει να κρατάτε τα επίπεδα αυτών των ορμονών σε χαμηλό επίπεδο όσο μπορείτε. Δύσκολο, το ξέρουμε. Μελέτες ωστόσο, έχουν επίσης δείξει πως η διατροφή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο ΚΑΙ στα λευκά μαλλιά (ευθύνεται για τα πάντα τελικά). Η έλλειψη σε βιταμίνες Β12 και Β9 μπορεί να εντείνει το πρόβλημα συνεπώς πρέπει να τις βάλετε για τα καλά στη διατροφή σας. Επομένως ο πιο σίγουρος τρόπος για να καθυστερήσετε την «λεύκανση», είναι η διατροφή και όσο μπορείτε, να περιορίσετε το άγχος σας. Ορίστε όμως τι μπορείτε να κάνετε για να τις καλύψετε, εφόσον αυτές έχουν εμφανιστεί.

Οι πλεξούδες

Γαλλική ή άλλου τύπου κοτσίδα. Δεν είναι κολακευτική μόνο γιατί μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες αλλά και γιατί αποσπά την προσοχή από τις ρίζες. Οι γαλλικές πλεξούδες, αλλά και κάθε είδους πλεξούδα, θα σας βοηθήσουν να κρύψετε τις άσπρες τρίχες, ή θα κάνει το αποτέλεσμα να μοιάζει πιο ομοιόμορφο. Υπάρχουν ένα σωρό χτενίσματα που μπορείτε να δοκιμάσετε, από Boho λουκς μέχρι και κομψές εμφανίσεις.

Άλλαξτε πλευρά

Αλλαγή χωρίστρας. Μερικές από εμάς έχουμε παρατηρήσει ότι έχουμε περισσότερα λευκά στη μία πλευρά του κεφαλιού. Με μια πολύ απλή κίνηση λοιπόν καλύπτουμε τη συγκεκριμένη πλευρά και ανανεώνουμε το χτένισμά μας. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα επισκεπτόμαστε και τον κομμωτή μας, ο οποίος θα μας δομήσει την άψογη χωρίστρα, χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθούμε οι ίδιες.

Βάλτε πούδρα

Αν έχετε βαμμένα τα μαλλιά σας, αλλά έχει κατέβει η ρίζα και φαίνονται οι άσπρες τρίχες, τότε διάλεξτε μία πούδρα, ή σκιά ματιών στο χρώμα των μαλλιών σας και με ένα πινέλο απλώστε λίγη ποσότητα στις ρίζες. Θα είναι ένα καλό καμουφλάζ της στιγμής. Γυναίκες είμαστε και θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε εργαλείο μας δίνεται για να καλύψουμε τις λευκές τρίχες!

Καλύψτε τις

Κορδέλα ή μπαντάνα ή τιρμπάν. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι πάντα στη μόδα. Είτε έχοντας έθνικ στοιχεία, είτε ρετρό που παραπέμπουν στην περίοδο του μεσοπολέμου, καταφέρνει να κρύψει με στιλάτο τρόπο τις λευκές τρίχες. Εξάλλου καλοκαίρι είναι, ένα αξεσουάρ επιβάλλεται.

Αν δεν μπορείς να τις πολεμήσεις, πήγαινε μαζί τους

Αυτό ισχύει στις περιπτώσεις που το κεφάλι σας έχει γεμίσει κατά 80% λευκές τρίχες, όπου εκεί πλέον πρέπει να αποδειχτείτε το γεγονός ότι οι λευκές τρίχες είναι κάτι το αναπόφευκτο. Μπορείτε να τις αφήσετε να καταλάβουν και να αποκτήσετε ένα τελείως νέο στυλ – το φυσικό γκρίζο. Δεν είναι λίγες εκείνες που έχουν κάνει μόδα το φυσικό γκρί και μεταξύ μας, δεν είναι καθόλου άσχημο.

 

Αν δεν θες να πας μαζί τους, πολέμησε τις!

Το τελευταίο οχυρό η βαφή, είναι όμως και η πιο σίγουρη, μόνιμη λύση. Είτε θελήσεις να περάσεις τις ρίζες, είτε όλο το κεφάλι, η επίσκεψη στο κομμωτήριο γίνεται επιτακτική. Εκεί ο κομμωτής σου θα σου προτείνει το καλύτερο σχέδιο δράσης, έτσι ώστε να αφανίσετε όλες τις λευκές τρίχες μια και καλή. Οι ημιμόνιμες βαφές θα σου προσφέρουν ένα προσωρινό αποτέλεσμα, προφανώς. Οι μόνιμες όμως θα ανανεώσουν το χρώμα σου και θα καλύψουν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις λευκές. Ειδικά τώρα που έχει φτάσει το καλοκαίρι οι μόνιμες βαφές είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά αν πρόκειται να πας για διακοπές.

 

VITALITY’S ART ABSOLUTE

Η Vitality’s Art Absolute είναι η ιδανική βαφή για την κάλυψη των λευκών, αλλά και όχι μόνο. Εκτός από μοναδικό χρώμα προσφέρει και προστασία λόγω του ελαίου που περιέχει, αποδίδοντας μοναδική γυαλάδα που διαρκεί. Η Art Absolute αφήνει τα μαλλιά μαλακά και με φυσική όψη και πρόκειται για μια βαφή που πραγματικά φροντίζει τα μαλλιά. Επομένως δεν θα καλύψει απλώς τις ενοχλητικές λευκές τρίχες, αλλά θα προσφέρει και εγγυημένη προστασία.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.