HAIR SOLUTIONS: Τα 10 λάθη που προσθέτουν χρόνια

Είναι γεγονός: το κούρεμα μπορεί να προσθέσει, ή να αφαιρέσει δέκα χρόνια από το πρόσωπο μας. Για παράδειγμα, ένα μακρύ μήκος μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε πιο «μεγάλοι», σε αντίθεση με ένα κοντό λουκ που μπορεί να μας φρεσκάρει, ή το αντίθετο. Αν μάθετε για τα λάθη που σας προσθέτουν χρόνια, τότε θα μπορείτε να επιλέξετε το λουκ που θα σας αναδεικνύει το πρόσωπο, αλλά και το στυλ!

  1. Όταν δεν ανανεώνεις το κούρεμα

Είναι εύκολο να αναπτύσσεις συνήθειες που αφορούν στο στυλ, όμως το λάθος γίνεται όταν εμμένεις σε αυτές και δεν ανανεώνεις ποτέ και για κανένα λόγο το κούρεμα σου. Το ιδανικό είναι να δοκιμάζετε κάτι καινούργιο, γύρω στα πέντε χρόνια. Υπάρχει η πεποίθηση ότι συγκεκριμένες ηλικίες απαιτούν και συγκεκριμένα κουρέματα, κάτι που είναι τραγικό λάθος, καθώς δεν αποτελεί κανόνα. Είναι απλώς μια πεποίθηση, η οποία μόλις ξεπεραστεί θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε το στυλ σας.

 

  1. Οι βαριές αφέλειες

Οι παχιές αφέλειες είναι ωραίες, όμως καλό είναι να φοριούνται σε αρμονία με ένα συγκεκριμένο κούρεμα και για λίγο καιρό. Είναι πολλές οι φορές που οι πολύ βαριές αφέλειες προσθέτουν χρόνια, καθώς καλύπτουν το μέτωπο και δεν φωτίζουν το πρόσωπο. Αντί για αυτές λοιπόν, επιλέξτε ανάλαφρες και χαλαρές αφέλειες, με ατημέλητο χαρακτήρα, οι οποίες θα αφήνουν το μέτωπο σας να φαίνεται.

 

  1. Τα ακραία κουρέματα

Αν θέλετε να κρατήσετε το λουκ σας νεαρό και φρέσκο, αποφύγετε τα έντονα, edgy κουρέματα. Αυτά τα στυλ δεν είναι απλώς ξεπερασμένα, αλλά φαίνονται και πολύ «ξερά» πάνω στο πρόσωπο. Οι πετυχημένες τεχνικές για το φρέσκο στυλ, περιλαμβάνουν κουρεμάτα σε σκάλες και επίπεδα. Τέτοια είδους στυλ ανανεώνουν το πρόσωπο και προσθέτουν βάθος.

 

  1. Τα ξερά και ίσια μαλλιά

Όσο μεγαλώνουμε, τα μαλλιά μας έχουν την τάση να γίνονται πιο ξερά στην υφή, πιο ίσια και να χάνουν την λάμψη τους. Εδώ έρχονται να σας σώσουν τα προϊόντα styling! Κατάλληλα προϊόντα που θα προσθέσουν υφή, όγκο και λάμψη στα μαλλιά σας, υπάρχουν στα κομμωτήρια και ό,τι υπόσχονται, το κάνουν. Παράλληλα οι επαγγελματικές μάσκες θα δώσουν στα μαλλιά ενυδάτωση, επαναφέροντας την λάμψη και μειώνοντας το φριζάρισμα.

  1. Το κορακί χρώμα

Το σκούρο μαύρο είναι κουλ για τις νεαρές ηλικίες, όχι όμως για εμάς που έχουμε πιάσει ήδη αρκετά χρονάκια. Παρόλο που το βάψιμο στο σπίτι φαίνεται μια καλή λύση για να κρύψετε τις λευκές τρίχες, στη πραγματικότητα δεν είναι. Το πολύ σκούρο χρώμα προσθέτει χρόνια στην εμφάνιση, διότι είναι πολύ πυκνό, ξερό, χωρίς βάθος και αυτό φαίνεται. Η λύση είναι το κομμωτήριο. Ελαφρές ανταύγειες, λάμψεις και βάθος, παιχνίδια με το χρώμα, είναι ο δρόμος. Οι κομμωτές κάτι παραπάνω ξέρουν.

 

  1. Η αυξημένη θερμότητα

Η συχνή χρήση από πιστολάκι, σίδερο ισιώματος ή μπούκλας, είναι η συνταγή καταστροφής των μαλλιών σας. Η χρόνια χρήση θερμότητας κάνει τα μαλλιά να χάσουν τη λάμψη τους, κάτι που σημαίνει γερασμένα μαλλιά πριν την ώρα τους. Ευτυχώς για εμάς, η λύση βρίσκεται στα προϊόντα προστασίας και ενυδάτωσης. Υπάρχουν επαγγελματικά προϊόντα για προστασία από τη θερμότητα, τα οποία λειτουργούν καλύτερα όταν υπάρχει και μια μάσκα που θα ενυδατώνει. Σιγουρέψτε πως ό,τι προϊόντα αγοράζετε έχουν τουλάχιστον έναν ενυδατικό παράγοντα. Κάπως έτσι θα σώσετε τα μαλλιά σας!

 

  1. Οι σπάνιες επισκέψεις στο κομμωτήριο

Είπαμε ήδη ότι όσο μεγαλώνουμε τα μαλλιά μας γίνονται πιο ξηρά και εύθραστα, δυο παραγόντες που προκαλούν σπάσιμο και τελικά, ψαλίδα. Οι συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο για να ανανεώσετε τις άκρες καλό θα ήταν να γίνει συνήθεια, περίπου στη μια φορά τον μήνα. Σκοπός είναι το κούρεμα σας να φαίνεται φρέσκο, έτσι ώστε να φαίνεστε και εσείς.

 

  1. Το «σκληρό» styling

Δηλαδή χτενίσματα με πολύ λακ, σφιχτοί κότσοι, αλογοουρές και γενικώς χτενίσματα που δεν αφήνουν τα μαλλιά σας να κινούνται ανέμελα. Αφήστε τα κάτω, περιορίστε την λάκ και δοκιμάστε κάτι καινούργιο!

 

  1. Βάζοντας τη χωρίστρα σε λάθος σημείο

Ακόμα και κάτι τόσο απλό μπορεί να σας αφαιρέσει χρόνια. Η καλύτερη τεχνική είναι να κάνετε τη χωρίστρα λίγο πιο αριστερά ή δεξιά από το κέντρο. Είναι λάθος η χωρίστρα να είναι τέρμα στα πλάγια, καθώς θυμίζει κάτι από κουρέματα προηγούμενης δεκαετίας. Κρατήστε το απλό και κομψό, χωρίς υπερβολές. Όσο για τις χωρίστρες στο κέντρο, εξαρτάται από το κούρεμα.

 

  1. Όταν το κούρεμα είναι πολύ κοντό, ή πολύ μακρύ.

Αν τα μαλλιά σας είναι υγιή και όμορφα, τότε ποιος ο λόγος να τα κόψετε κοντά, λες και είστε καμια Γερμανίδα πολιτικός; Κουρέματα όμως το Lob και το bob είναι ιδανικές επιλογές για ένα μεσαίο μάκρος. Από την άλλη, τα υπερβολικά μακριά μαλλιά είναι και αυτά φάουλ. Το ενιαίο μήκος στα μακριά μαλλιά «χάνει» σε εμφάνιση, καθώς τραβάει μακριά την προσοχή από το πρόσωπο σας.

 

Brilliance Mask Wella Professionals

Αν η μάσκα βοηθάει μια φορά τις γυναίκες με υγιή μαλλιά, τότε θα βοηθήσει δέκα φορές εσάς που χρειάζεστε την ενυδάτωση και την λάμψη που σας λείπει. Η Brilliance Mask είναι κατάλληλη και για γυναίκες με βαμμένα μαλλιά, καθώς ενισχύει άμεσα τη ζωντάνια των βαμμένων μαλλιών, ενώ χαρίζει ελεύθερη κίνηση και ακαταμάχητη απαλότητα. Επίσης, προστατεύει το χρωματικό αποτέλεσμα και περιέχει τεχνολογία Triple Blend. Είναι το ιδανικό εργαλείο που θα δώσει στα μαλλιά σας τη χαμένη λάμψη, σφραγίζοντας το χρώμα!

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.