HAIR NEWS

Η οικογένεια που δώρισε 5 μέτρα μαλλιών

Σε μια απίστευτα γενναιόδωρη κίνηση προχώρησε μια μητέρα από την Νέα Υόρκη μαζί με τους έξι γιους της, που αποφάσισαν να μακρύνουν τα μαλλιά τους και να τα δωρίσουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Η Phoebe Kannisto δώριζε τα μαλλιά της από τότε που ήταν έφηβη αλλά ήταν 2015 που τα αγόρια της πήραν την απόφαση να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Αφορμή στάθηκε τότε μια προσωπική της απώλεια, καθώς μια πολύ καλή της φίλη είχε χάσει τον μικρό γιο της από καρκίνο. Το παιδί ήταν σχεδόν συνομήλικο με τους δίδυμους γιους της, Silas και Emerson, που είναι σήμερα 8 ετών. Με τη βοήθεια των διδύμων και του μεγάλου της γιου, Andre, που είναι 10 ετών, «επιστράτευσαν» στο σχέδιο και τα 5 ετών τρίδυμα, Herbie, Reed και Dexter. Η Phoebe έχει και μια κόρη δύο ετών, η οποία όπως είναι λογικό, δεν συμμετείχε στην προσπάθεια λόγω ηλικίας. Μετά από δύο χρόνια υπομονής κι αφού τα μαλλιά όλων τους είχαν μακρύνει αρκετά αποφάσισαν να τα κόψουν για να ολοκληρωθεί το σχέδιο. Οι υπάλληλοι στο κομμωτήριο που επισκέφθηκαν συγκινήθηκαν τόσο πολύ από την πράξη τους που αρνήθηκαν να τους πάρουν χρήματα για το κούρεμα. Τα μαλλιά και των επτά μαζί, που ξεπερνούν σε μήκος τα 5 μέτρα, στάλθηκαν στον οργανισμό «Children with Hair Loss», που βοηθά να φτιαχτούν περούκες για παιδιά που έχουν χάσει τα δικά τους λόγω κάποιας ασθένειας.  Το αξιοθαύμαστο στην περίπτωση των παιδιών, είναι πως παρόλο που πολλές φορές δέχθηκαν bullying στο σχολείο τους λόγω των μακριών μαλλιών τους, ούτε μία στιγμή δεν σκέφτηκαν να κάνουν πίσω. Μάλιστα, τώρα που κουρεύτηκαν αποφάσισαν να μακρύνουν εκ νέου τα μαλλιά τους για να τα δωρίσουν ξανά στο μέλλον για τον ίδιο σκοπό.

 

Γκρίζα μαλλιά και πιθανότητες καρδιαγγειακών νοσημάτων

Πρόσφατη μελέτη από το πανεπιστήμιο του Καΐρου έδειξε ότι παράγοντες όπως ο μειωμένος ρυθμός αναδόμησης του DNA, η φλεγμονή, οι ορμονικές αλλαγές και η αναστολή της κυτταρικής ανάπτυξης μπορεί να ευθύνονται ταυτόχρονα και για τις καρδιακές νόσους και για τις μπούκλες που χάνουν το χρώμα τους. Οι ερευνητές μελέτησαν 545 άνδρες οι οποίοι χωρίστηκαν σε υποομάδες ανάλογα με την υγεία των αρτηριών τους και το χρώμα των μαλλιών τους. Όσοι είχαν κατάμαυρα μαλλιά έπαιρναν ένα βαθμό ενώ όσοι είχαν κάτασπρα έπαιρναν πέντε. Ένα σκορ της τάξεως του τρία συσχετίστηκε με φθορά στις αρτηρίες, υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα λιπιδίων, παράγοντες που συνδέονται με την καρδιαγγειακή νόσο. Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον έλεγχο όσων κινδυνεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα μόνο κοιτώντας το χρώμα των μαλλιών τους. «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι ανεξάρτητα από την χρονολογική ηλικία το γκριζάρισμα των μαλλιών είναι ενδεικτικό της βιολογικής ηλικίας και θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι του αυξημένου καρδιαγγειακού κινδύνου» δήλωσε η βασική ερευνήτρια dr Irini Samuel. Βέβαια οι ερευνητές εξηγούν ότι απαιτούνται πολύ μεγαλύτερης κλίμακας έρευνες σε άνδρες και γυναίκες για να επιβεβαιωθεί αυτός ο συσχετισμός και να φανεί κατά πόσο το γκριζάρισμα των μαλλιών μπορεί να αποτελέσει αυτόνομο παράγοντα κινδύνου για την καρδιά.

 

Μητέρα ξύρισε τα μαλλιά της κόρης της, επειδή εκείνη δεν φορούσε μαντίλα

Μια 14χρονη κοπέλα κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα στην καθηγήτριά της ότι η μητέρα της, της ξύρισε τα μαλλιά ως τιμωρία, επειδή αρνήθηκε να φορέσει την ισλαμική μαντίλα. Το περιστατικό έφτασε έως το δικαστήριο ανηλίκων στην Μπολόνια, το οποίο και αποφάσισε να επικυρώσει την απομάκρυνση της νεαρής από την οικογένειά της. Η δεκατετράχρονη βρίσκεται τώρα σε ειδική κοινότητα για ανήλικα και οι πρώτες που κινητοποιήθηκαν για την προστασία των δικαιωμάτων της, ήταν οι αρμόδιες κοινωνικές λειτουργοί. Το όλο θέμα έλαβε σημαντικές διαστάσεις στην Ιταλία, με κύριο ερώτημα αν στην περίπτωση αυτή πρέπει να υπερισχύει, πάντα, η ελευθερία επιλογής του κάθε ατόμου και μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φθάνει η θρησκευτική παράδοση και οι επιλογές και επιβολές της κάθε οικογένειας. Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης επιλογής του κάθε πολίτη, ιταλικής η ξένης καταγωγής, για το πώς πρέπει να ντύνεται και αν επιθυμεί να τηρεί την θρησκευτική παράδοση. Οι διάφορες κοινότητες μουσουλμάνων μεταναστών, όμως, εμφανίστηκαν διχασμένες. Πολλά μέλη τους καταδίκασαν την απόφαση της μητέρας της συγκεκριμένης κοπέλας να της ξυρίσει το κεφάλι για να την τιμωρήσει, αλλά, συγχρόνως, θεώρησαν ορθό το πιεστικό αίτημα της οικογένειάς της να φορά μαντίλα κατά τις εξόδους της από το σπίτι.

 

Το Λεο-παρδαλό trend του Instagram

Ακόμη μια παρδαλή τάση κάνει την εμφάνιση της στο κόσμο των μαλλιών και αυτή τη φορά, πρόκειται για το «λεο-παρδαλό» trend. Τα leopard hair, κοινώς τα μαλλιά που θυμίζουν το τρίχωμα της λεοπάρδαλης είναι το νέο hair trend που κάνει θραύση στα social media καθώς χιλιάδες νέοι και νέες σπεύδουν να κάνουν το κεφάλι τους να θυμίζει το γνωστό αιλουροειδές και μετά ποστάρουν τα νέα τους looks. Γενικά τα μαλλιά με animal print άρχισαν να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους στο street style πριν από λίγα χρόνια, αλλά τώρα το trend κορυφώνεται και κατακτά όλες τις ψυχές που επιθυμούν έντονα την φανταχτερή αλλαγή. Μάλιστα μεγάλα κομμωτήρια και γνωστοί hair colorists έχουν αναπτύξει πλέον τις δικές τους τεχνικές για να πετύχουν το τέλειο leopard hair look.

 

Θα έκοβες τα μαλλιά σου με τσεκούρι;

Έχουμε δει διάφορους κομμωτές ανά τον κόσμο, οι οποίοι εφαρμόζουν ανορθόδοξες μεθόδους για να περιποιηθούν τους πελάτες τους, αλλά αυτός ο Ρώσος κομμωτής πραγματικά προκαλεί τρόμο. Τον παρουσίασε πρόσφατα το δημοσιογραφικό site Sputnik News, αλλά και τηλεοπτικό δίκτυο στις ΗΠΑ και τώρα το βίντεο με τον περίεργο κομμωτή κάνει το γύρο του κόσμου. Ο κομμωτής ζει στη Σιβηρία και συγκεκριμένα στην πόλη Novosibirsk, αλλά έγινε γνωστός όταν ένα αμερικανικό τηλεοπτικό σόου τον έδειξε να κόβει τα μαλλιά μιας κοπέλας σε ένα εστιατόριο. Το όνομά του είναι Daniil Istomin και ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι πολύ πιο εύκολο να κόβεις μαλλιά με τσεκούρι, παρά με ένα ψαλίδι, και πως το μυστικό στην τέχνη του είναι να βρίσκεις τις σωστές γωνίες. Θα αντιλαμβάνεται κανείς ότι μάλλον είναι δύσκολο για τον κομμωτή να βρει πελάτες που θα τον εμπιστευτούν και κάτι τέτοιο, είναι απόλυτα λογικό. Εκτός βέβαια και αν οι υπάρχουν άνθρωποι που αποζητούν λίγη αδρεναλίνη κατά το κούρεμα τους, ή τους αρέσει η ρώσικη ρουλέτα.

 

Μαθήτριες στη Λεμεσό δώρισαν τα μαλλιά τους 

Φαίνεται πως το κίνημα κοψίματος μαλλιών για τη δημιουργία περουκών για άτομα που πάσχουν από καρκίνο, έχει ξεκινήσει να μεγαλώσει σε διαστάσεις καθώς δεν γίνονται μόνο στο εξωτερικό τέτοιες ενέργειες αλλά και εδώ και συγκεκριμένα στη Κύπρο. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις μαθήτριες, οι οποίες με τη συμπαράσταση των γονιών τους αλλά και της διεύθυνσης του σχολείου τους, παιδιά από το Γυμνάσιο Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό και συγκεκριμένα περισσότερες από δεκαεπτά μαθήτριες, έκοψαν τα μακριά μαλλιά τους, προκειμένου να τα δωρίσουν σε παιδάκια που πάσχουν από καρκίνο και λευχαιμία. Οι περούκες θα δοθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Μερικές από τις ατάκες που ειπώθηκαν από τα κορίτσια ήταν «Για να βοηθήσω τα παιδιά που έχουν ανάγκη τα μαλλιά τα αληθινά και για να μπορούν να κάνουν αληθινές περούκες», «να νιώσω και εγώ ότι κάνω κάτι καλό για εκείνα τα παιδιά που έχουν καρκίνο», «τα δικά μας μαλλιά σύντομα θα μεγαλώσουν ενώ στα παιδιά εκείνα θα κάνουν αρκετό καιρό».

 

Όταν η αναμονή μπορεί «να σε σκοτώσει»

Στιγμές τρόμου έζησε ένας μπαρμπέρης στο Κλίβελαντ όταν είδε τη μητέρα ενός αγοριού 7 ετών να τον απειλεί με όπλο επειδή, όπως τον κατηγόρησε, αργούσε να τελειώσει το κούρεμα. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Οχάιο και καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, το οποίο μοιράστηκε αρκετά στα social media, φαίνεται η αφροαμερικανή γυναίκα να βγάζει από την τσάντα της ένα όπλο και να το κουνάει απειλητικά προς τον κουρέα. Σύμφωνα με συναδέλφους του κουρέα η γυναίκα, που είχε παραπονεθεί και νωρίτερα για την καθυστέρηση, τον απείλησε ότι έχει δυο γεμιστήρες και ότι θα τους ρίξει στον κομμωτή. Ο κούρεας μετά την απειλή φρόντισε να τελειώσει γρήγορα το κούρεμα το και έτσι η γυναίκα πήρε το παιδί της και έφυγε, πρίν κλιμακωθεί η ένταση και υπάρξει κάποιο ατύχημα. Πλέον η αστυνομία αναζητά τα στοιχεία της.

 

Στα δύσκολα φαίνεται η αγάπη

Αυτή είναι η πιο γλυκιά φωτογραφία που θα δεις σήμερα και έχει κάνει χαμό στο Twitter. Η φωτογραφία ανέβηκε από την Amy Pennington και δείχνει τον παππού της να φτιάχνει τα μαλλιά της γυναίκας του, ενώ εκείνη κρατάει το iPhone για να βγάλει τη φωτογραφία. Σύμφωνα με την εγγονή, η γιαγιά της έκανε εγχείρηση στον καρπό και δυσκολευόταν να φτιάξει τα μαλλιά της μέχρι που ο άντρας της έβαλε ένα χεράκι. Η φωτογραφία του ηλικιωμένου ζευγαριού έχει συγκεντρώσει περισσότερα από εκατό χιλιάδες αναδημοσιεύσεις, ενώ όλοι έχουν μαγευτεί από την αγάπη και την συντροφικότητα, η οποία μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί αλλά αποδεδειγμένα υπάρχει εκεί έξω.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.