HAIR ADVISOR: CURLS & WAVES

Τα κυματιστά μαλλιά έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Μαλλιά με κίνηση, ιδιαίτερα μοναδικά, τέλεια προσαρμοσμένα  σε κάθε πρόσωπο. Μετά από την πολυετή τους απουσία επιστρέφουν δυναμικά, εμφανιζόμενα παντού: fashion weeks, runways, περιοδικά, social media. Ας φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας, με στόχο μπούκλες με άψογη φόρμα, αλλά και μαλλιά σε άριστη κατάσταση, υγιή και λαμπερά.

Η Κρίστι Βλάχου είναι υπεύθυνη στο τμήμα εκπαίδευσης της εταιρίας Goldwell και mastercolorist με εξειδίκευση σε σεμινάρια εκπαίδευσης. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο Facebook, ως Christy Vlachou.

 

PERMANENT

Όταν ακούμε την λέξη περμανάντ όλοι σκεφτόμαστε σγουρά μαλλιά. Ας αποσαφηνίσουμε το όνομα της υπηρεσίας. Η λέξη permanent σημαίνει μόνιμα. Στο χώρο του κομμωτηρίου έχουμε δύο υπηρεσίες μόνιμες σε σχέση με την υφή των μαλλιών. Μόνιμα σγουρά μαλλιά και μόνιμα ίσια μαλλιά. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να μιλάμε στην πελάτισσα για την υπηρεσία curls & waves.  όταν θέλουμε να τις προτείνουμε να αλλάξει τα μαλλιά της από ίσια σε σγουρά.

 

Τι συμβαίνει στα μαλλιά ώστε να γίνουν από ίσια, σγουρά;

Κατά την διάρκεια λουσίματος των μαλλιών ανοίγουμε τους υδρογονικούς δεσμούς της τρίχας. Στη συνέχεια εφαρμόζοντας την λοσιόν ανοίγουμε τους ιωνικούς και δισουλφιδικούς δεσμούς. Σε αυτό το στάδιο αρχίζει η μεταμόρφωση. Το προϊόν INTERCURL εφαρμόζεται πριν το φιξάρισμα και έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνει την απόσταση των δισουλφιδικών δεσμών. Έτσι όταν εφαρμοστεί το φιξάρισμα, ενώνουμε σχεδόν όλους τους δεσμούς και απολαμβάνουμε άριστη ποιότητα τρίχας. Το φιξάρισμα επανασυνδέει τους δισουλφιδικούς, το χαμηλό PH του επανασυνδέει τους ιωνικούς και όταν τα μαλλιά στεγνώσουν, συνδέονται και οι υδρογονικοί. Τα μαλλιά έχουν μόνιμα το νέο σχήμα το οποίο δώσαμε εμείς με την επιλογή του μπικουτί και τυλίγματος.

 

Για ποιο λόγo προτείνουμε στη πελάτισσα μας την υπηρεσία Curls & Waves:

Νέο Look, είναι στη μόδα, για λόγους προσωπολογίας, ανάδειξη σημείων στο κούρεμα, όγκο στα μαλλιά,  όγκο στη ρίζα, για να δημιουργήσουμε χονδρές μπούκλες σε πολύ σγουρά μαλλιά, για διάρκεια του styling, προστασία των μαλλιά από την λιπαρότητα του δέρματος, για να προσφέρουμε μία νέα υπηρεσία  στη πελάτισσα.

Η υπηρεσία αναλυτικά:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ

Θα πρέπει να ενημερώσουμε την πελάτισσα, τι είναι η υπηρεσία curls & waves, το αναμενόμενο αποτέλεσμα και την διάρκεια της τεχνικής εργασίας. Η λέξη περμανάντ είναι πολύ ξεπερασμένη και ανακριβής, κάνει την πελάτισσα να φαντάζεται κλασικές και πολύ σφιχτές μπούκλες. Γι’ αυτό το λόγω χρησιμοποιούμε πιο φιλικές και εμπορικές λέξεις όπως: φόρμα, waves, beach waves κ.τ.λ. Πριν αποφασίσει η πελάτισσα να εφαρμόσει την υπηρεσία της περμανάντ, θα πρέπει να ενημερωθεί πως θα πρέπει να φροντίζει τα μαλλιά της ώστε να έχει τέλειο σχήμα στις μπούκλες της. Τα ειδικά προϊόντα περιποίησης και styling είναι απαραίτητα για την ανάδειξη της τεχνητής μπούκλας.

 

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Κάνοντας διάγνωση θα πρέπει να δούμε τι μαλλιά έχει η πελάτισσα μας.

ΧΟΝΔΡΑ ΜΑΛΛΙΑ: Συνήθως αντιστέκονται στη lotion και χρειάζονται όλο το  χρόνο αναμονής. Κάποιες φορές χρειάζονται λίγο πιο δυνατή lotion.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ: Κανονική lotion – κανονικός χρόνος.

ΛΕΠΤΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αντιδρούν πιο άμεσα στη lotion. Κάποιες φορές χρειάζονται πιο ελαφριά lotion.

Καθώς επίσης σε ποια κατηγορία ανήκει:

ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ – ΛΕΠΤΑ

ΗΜΙΜΟΝΙΜΗ ΒΑΦΗ – ΕΩΣ 30% ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ

ΜΟΝΙΜΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ – ΕΩΣ 50% ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ

ΞΑΝΘΙΣΤΙΚΗ – ΝΤΕΚΑΠΑΖ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ

 

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Το προϊόν θα πρέπει να μας εξασφαλίζει τα εξής:

 • Βελτιωμένο άρωμα προϊόντος
 • Ομοιόμορφο αποτέλεσμα
 • Μπούκλες με άψογη φόρμα
 • Νεύρο στις μπούκλες
 • Υγιή, λαμπερά μαλλιά
 • Το style μπούκλας που επιθυμείτε
 • Την διάρκεια που επιθυμείτε

 

ΜΠΙΚΟΥΤΙ

Τα μπικουτί θα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρά, χωρίς ίχνος από κατάλοιπα προϊόντος. Μην ξεχνάτε ότι τα έχετε χρησιμοποιήσει την τελευταία φορά κάνοντας φιξάρισμα. ΤΟ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ

Προετοιμάζουμε την πελάτισσα (πετσέτα, μπέρτα) και ζητάμε να αφαιρέσει τα κοσμήματα της.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

 • 2 χέρια shampoo με DEEP CLEANSING
 • Με χλιαρό νερό
 • Απαλό μασάζ – δεν τρίβουμε δυνατά το δέρμα
 • Ελέγχουμε για τυχόν εκδορές και δερματικά προβλήματα
 • Ξεβγάζουμε πάρα πολύ καλά
 • Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό
 • Τυλίγουμε τα μαλλιά με πετσέτα να απορροφήσουν το νερό
 • Ξεμπερδεύουμε ήρεμα με χτένα βαφείου
 • Εφαρμόζουμε Pre Curl – δεν ξεβγάζουμε

 

 

ΤΥΛΙΓΜΑ

Σημεία προσοχής:

 • Ο συνδυασμός μέγεθος μπικουτί και πάχος τούφας καθορίζει το αποτέλεσμα.
 • Το πλάτος της τούφας πρέπει να είναι ίσο με εσωτερικό τμήμα του μπικουτί.

ΛΑΘΟΣ ΤΥΛΙΓΜΑ 

 

Ανασηκώνουμε τη τούφα 90 μοίρες για να εξασφαλίσουμε όγκο στη ρίζα. Τοποθετούμε το ειδικό χαρτάκι για να σιγουρέψουμε τον έλεγχο της άκρης. Τυλίγουμε το μπικουτί έτσι ώστε να τοποθετηθεί πάνω στις ρίζες.

 

Αν επιλέξουμε να τυλίξουμε με πιο χονδρές τούφες θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη κλίση (περισσότερες μοίρες).

Χρησιμοποιούμε καρφάκι σε όλα τα μπικουτί για να μην ακουμπάει το λάστιχο του μπικουτί στα μαλλιά.

Η επιλογή των μπικουτί  και το πάχος της τούφας που θα τυλίξουμε είναι δύο καθοριστικοί παράγοντες για το αποτέλεσμα. ΓΙΝΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ LOTION

Εφαρμογή στη θέση εργασίας.

Τοποθετήστε βαμβάκι περιμετρικά των μπικουτί.

Δώστε ένα κομμάτι βαμβάκι στην πελάτισσα.

Αν την ενοχλεί η μυρωδιά δώστε της μάσκα.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβροχής ανανεώστε το βαμβάκι.

 

Εφαρμογή στο λουτήρα.

Πιο εύκολα, πιο γρήγορα, εκμηδενίζοντας

την πιθανότητα τα πέσει στα μάτια της πελάτισσας.

 

ΧΡΟΝΟΣ

Ο προτεινόμενος  χρόνος προτείνεται μετά από πολύ μεγάλες έρευνες. Δεν πρέπει να τον ξεπερνάτε για κανένα λόγο. Το μόνο που θα συμβεί αν το κάνετε είναι να ταλαιπωρήσετε τα μαλλιά. Βάλτε χρονόμετρο αμέσως μόλις εφαρμόσετε την lotion. O προτεινόμενος χρόνος είναι πάντα π.χ. από 6 λεπτά έως 12 λεπτά.

Ελέγχουμε μόλις ολοκληρωθεί το minimum του χρόνου. Μέχρι να ολοκληρωθεί το maximum του χρόνου ελέγχουμε κάθε 2 λεπτά. Μόλις θεωρήσουμε ότι είναι έτοιμα, ξεκινάμε αμέσως το φιξάρισμα ανεξάρτητα αν έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος. Αν ολοκληρωθεί ο χρόνος και δεν είναι έτοιμα τότε έχετε κάνει λάθος διάγνωση. Αν έχουμε εμπειρία θα δούμε ότι η επιλογή της δύναμης της lotion είναι μικρότερη από την απαραίτητη στον πρώτο έλεγχο. Τότε μπορούμε να επαναλάβουμε την διαβροχή με την αμέσως δυνατότερη lotion.

ΤΕΣΤ ΜΠΟΥΚΛΑΣ

Ο έλεγχος της μπούκλας είναι πολύ σημαντικός. Ανοίγουμε το λάστιχο από το μπικουτί,  κρατάμε το μπικουτί δεξιά και αριστερά με τα δύο χέρια, το ξετυλίγουμε σιγά-σιγά, απαλά και σπρώχνουμε προς τα επάνω. Όταν είναι έτοιμη η μπούκλα, έχει σχήμα και νεύρο.

 

 

ΤΕΛΕΙΟ ΞΕΒΓΑΛΜΑ

Όταν οι μπούκλες είναι έτοιμες πηγαίνουμε αμέσως στο λουτήρα. Ξεκινάμε να ξεβγάζουμε τα μαλλιά ώστε να σταματήσουμε τη διαδικασία.

Ξεβγάζουμε απόλυτα καλά. Χρόνος 5’ – 8’ λεπτών ανάλογα με το μήκος των μαλλιών. Αν μείνει έστω και λίγο ίχνος από την πρώτη lotion δεν θα επιτρέψει στο φιξάρισμα να λειτουργήσει. Τυλίγουμε τα μαλλιά με πετσέτα και την αφήνουμε λίγο να απορροφήσει το νερό.

 

1οs  ΤΡΟΠΟΣ ΦΙΞΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Καθαρίστε πολύ καλά τον λουτήρα. Τοποθετήστε την τάπα, ώστε να μην χάνετε το προϊόν που πέφτει μέσα. Εφαρμόστε Inter Curl για 3 λεπτά. ΔΕΝ ξεβγάζουμε, σκουπίζουμε καλά με πετσέτα. Αφροποιήστε το φιξάρισμα και τοποθετήστε προσεκτικά με σφουγγαράκι σε όλα τα μπικουτί. Επαναλάβετε την διαδικασία ώστε να είστε σίγουροι ότι εφαρμόστηκε σε όλα τα μπικουτί. Τηρείστε το προτεινόμενο χρόνο.

Βγάλτε τα μπικουτί απαλά, χωρίς να τα τραβάτε, προσπαθώντας να διατηρήσετε το σχήμα του τυλίγματος. Αν θέλετε πολύ απαλό αποτέλεσμα τα αφήνετε να «ξετυλιχτούν». Εφαρμόστε δεύτερη φορά φιξάρισμα.

Τηρείστε τον προτεινόμενο χρόνο. Ξεβγάλετε πολύ καλά. Απλώστε ομοιόμορφα APRE CURL χωρίς να χτενίσετε τα μαλλιά. Αφήστε το προϊόν για 3 λεπτά και ξεβγάλετε πολύ καλά. Τυλίξτε τα μαλλιά με πετσέτα. Εφαρμόστε leave in spray για σγουρά μαλλιά.

2οs  ΤΡΟΠΟΣ ΦΙΞΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Καθαρίστε πολύ καλά τον λουτήρα. Τοποθετήστε την τάπα, ώστε να μην χάνετε το προϊόν που πέφτει μέσα. Εφαρμόστε Inter Curl για 3 λεπτά. ΔΕΝ ξεβγάζουμε, σκουπίζουμε καλά με πετσέτα. Αφροποιήστε το φιξάρισμα και τοποθετήστε προσεκτικά με σφουγγαράκι σε όλα τα μπικουτί. Επαναλάβετε την διαδικασία ώστε να είστε σίγουροι ότι εφαρμόστηκε σε όλα τα μπικουτί. Τηρείστε το προτεινόμενο χρόνο. Βγάλτε τα μπικουτί απαλά, χωρίς να τα τραβάτε, προσπαθώντας να διατηρήσετε το σχήμα του τυλίγματος. Αν θέλετε πολύ απαλό αποτέλεσμα τα αφήνετε να «ξετυλιχτούν». Αντί να εφαρμόσετε τη δεύτερη φάση φιξαρίσματος εφαρμόστε COLORANCE στην επιθυμητή απόχρωση. Αφήστε από 5’ – 15’ και ξεβγάλετε χωρίς να λούσετε. Απλώστε ομοιόμορφα APRE CURL χωρίς να χτενίσετε τα μαλλιά. Αφήστε το προϊόν για 3 λεπτά και ξεβγάλετε πολύ καλά. Τυλίξτε τα μαλλιά με πετσέτα. Εφαρμόστε leave in spray για σγουρά μαλλιά.

 

TIPS

 • Ξεβγάζουμε πάντα τέλεια.
 • Καθαρά μπικουτί
 • Προσέχουμε τα λάστιχα των μπικουτί
 • Αν τα μαλλιά είναι πολύ μακριά μπορούμε να κάνουμε διαβροχή στις άκρες πριν το τύλιγμα της κάθε τούφας (με χαμηλότερης δύναμη lotion).
 • Όταν τα μαλλιά είναι έτοιμα περνάμε αμέσως στην διαδικασία φιξαρίσματος.
Share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.