COLOR IS THE NEW BLACK

Η ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΝΙΟΥ

Η Καλλιόπη Βενιού θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι μια ζωγράφος, μια επαγγελματίας με καλλιτεχνικό χέρι. Οι λόγοι είναι αρκετοί και ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι επιμελήθηκε τα μοντέλα του Cover Story «Color Metamorphosis» για το τεύχος My Extension Απριλίου, δημιουργώντας εντυπωσιακά λουκς, βουτηγμένα στα χρώμα. Εκτός από hair expert είναι και μακιγιέζ, ένας ακόμη λόγος για να χαρακτηριστεί ζωγράφος, αυτή τη φορά του γυναικείου προσώπου. Η ίδια μας μιλάει για τα ‘’πινέλα’’ της, τα οποία δεν είναι άλλα από τα προϊόντα της MalibuC, για το επάγγελμα της και μας δίνει μια γεύση από το πως είναι να ζεις μέσα στον κόσμο ενός hairexpert με φαντασία.

Από την Ελένη Ρεζοπούλου. Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

 

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση με τη τέχνη της ομορφιάς;

Η μητέρα μου άνοιξε το κομμωτήριο το 1989, μεγάλωσα μέσα σε αυτό τον χώρο, τρίφτηκα σε όλο από πολύ μικρή, όμως δεν ήθελα να γίνω κομμώτρια! Περίεργο, ε; Το πιο περίεργο τελικά είναι το «πως τα φέρνει η ζωή», καθώς στα δεκαεφτά μου, από την στιγμή που είδα πως η δικηγορία ήταν ένα άπιαστο όνειρο, επέλεξα συνειδητά να ακολουθήσω το επάγγελμα της μητέρας μου, όμως με τελείως διαφορετική προσέγγιση.

 

Είστε η hairexpert που επιμελήθηκε το κόνσεπτ και τα μοντέλα για το coverstory του τεύχους Απριλίου στο MyExtension, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Malibu C. Πως ήταν η όλη εμπειρία;

Η εμπειρία μου ήταν ανατριχιατικά ωραία! Ο κόσμος των χρωμάτων είναι πραγματικά μαγικός! Ειδικά όταν αυτός ο κόσμος αποτυπώνεται με φωτογραφικό τρόπο και με έντονα καλλιτεχνική ματιά όλο το concept απογειώνεται. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την επιτυχία αυτού του concept, έχουν τα Concentr8 Colors της Malibu C και αυτό γιατί οι δυνατότητές μας σαν καλλιτέχνες είναι πλέον απεριόριστες.

Η Malibu C ακολουθώντας τις αρχές της ζωγραφικής μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε χρωματικό τόνο μέσα από τα 3 βασικά και 100% Vegan χρωστικά, τα οποία δίνει σαν εργαλείο στα χέρια μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της βαφής των μαλλιών δίνεται η ελευθερία στον δημιουργό κομμωτή να εκφραστεί καλλιτεχνικά, ζωγραφίζοντας κινούμενους πίνακες πάνω στα μαλλιά. O μόνος περιορισμός είναι η φαντασία μας!

 

Πότε γνωρίσατε την MalibuC και τι είναι αυτό που σας έκανε να γίνετε ambassador της εταιρείας;

H σχέση μου με την εταιρεία ηταν μάλλον καρμική! Ξεκίνησα διστακτικά σε κάτι τοσο πρωτοπόρο και σε κάτι τόσο νέο, ακόμα και για μένα, σαν επαγγελματία. Όμως με την χρήση και την καθημερινή τριβή μου με όλα τα «εργαλεία» της MalibuC, κατάλαβα πως ήταν αυτό που πραγματικά μου έλειπε για να τελειοποιήσω τις υπηρεσίες μου.

«Ο πελάτης θα πάει εκεί που τον πάει η καρδιά του, εκεί που πιστεύει πως του δίνουν συτό που πραγματικά αξίζει.»

 

Διατηρείτε κομμωτήριο στον Πειραιά, το «BeautyHall», το οποίο λειτουργεί από το 1989. Πείτε μας μερικά λόγια για την επίχειρηση.

Διατηρούμε κομμωτήριο στα Καμίνια του Πειραιά, μια γειτονιά που κάποιοι ίσως θεωρούν αδίκως υποβαθμισμένη. Από την πορεία μας αποδεικνύουμε το αντίθετο, γι’αυτό επιμένουμε να δουλεύουμε ακόμα εδώ με πελατεία από όλο τον κόσμο και όχι μόνο από την Ελλάδα.

Ο πελάτης θα πάει εκεί που τον πάει η καρδιά του, εκεί που πιστεύει πως του δίνουν συτό που πραγματικά αξίζει. Θα πάει εκεί που θα νιώσει ξεχωριστός και εκεί που είδε αποτελέσματα και υπηρεσίες που κανένας άλλος δεν του είχε προσφέρει. Εκεί που κάποιος  θα του μιλήσει και θα τον μάθει τι σημαίνει υγεία και φροντίδα των μαλλιών, εκεί που θα του αγγίξουν την καρδιά και θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον!

 

Πως θα λέγατε ότι διατηρείται μια επιχείρηση «ζωντανή» για πολλά χρόνια και πως μπορεί να γίνει πετυχημένη;

Πετυχημένη θεωρείται μια επιχείρηση από πάρα πολλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι προφανώς το κέρδος, το οποίο αφορά καθαρά στην επιχείρηση. Δική μου επιτυχία, θα είναι αν καταφέρω να επηρεάσω θετικά και δημιουργικά έστω και έναν συνάδελφό μου. Επιτυχία είναι η συνεργασία, η εξέλιξη, η έμπνευση, οι ευτυχισμένοι πελάτες και το «να κοιμάσαι ήσυχος».

 

Ποια θα λέγατε ότι είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία που προσφέρει το κομμωτήριο σας;

Όλες μας οι υπηρεσίες είναι πραγματικά αξιόλογες, από την πιο απλή μέχρι και την πιο πολύπλοκη. Μια από τις πολλές υπηρεσίες μας, την οποία θεωρώ εξαιρετικά δημοφιλή, είναι η λεγόμενη τεχνική του “color correction”, στην οποία το ToolBox της Malibu C μου έλυσε τα χέρια, γιατί πλέον μπορώ να αναλάβω και περιστατικά που θεωρούνταν ακατόρθωτα!

 

Εκτός από hairexpert, είστε και επαγγελματίας μακιγιέζ. Πείτε μας μερικά λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες στο βάψιμο τους.

Καμία δεν κάνει λάθος! Ό,τι σε κάνει και αισθάνεσαι καλά τότε συνέχισέ το, ίσως με μια σωστή καθοδήγηση.

Αν έπρεπε να διαλέξετε ανάμεσα στη κομμωτική και στο μακιγιάζ, ποιο θα επιλέγατε χωρίς δεύτερη σκέψη;

Είναι σαν να ρωτάς ένα παιδί ποιον αγαπά περισσότερο, τη μαμά, ή τον μπαμπά του. Μπορείς να ξεχωρίσεις; Σαφώς και όχι, καθώς και τα δύο είναι αλληλένδετα.Το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο, για να δωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα.

 

Πείτε μας και μια τάση για φέτος στα μαλλιά και μια στο μακιγιάζ.

Χρώμα παντού!

«Η επιτυχία και η κορυφή είναι πάντα καλύτερα με παρέα»

 

Τελευταία βλέπουμε παντού πολύχρωμα μαλλιά και γενικότερα, τάσεις βασισμένες στο χρώμα. Ως επαγγελματίας θεωρείτε ότι αυτή η τάση έχει επηρεάσει τον κόσμο, ο οποίος παλαιότερα έβλεπε το χρώμα κάπως συντηρητικά;

Σαφέστατα ΝΑΙ! Δεν θα πάρει πολύ μέχρι να βλέπουμε στο δρόμο μόνο πολύχρωμα μαλλιά. Επιτέλους, ήρθε ο καιρός να ξεφύγουμε λίγο από τα καλούπια μας, όποια και αν είναι αυτά. Βάλτε λίγο χρώμα στη ζωή σας!

 

Πως πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η ιδανική σχέση πελάτη-κομμωτή;

Η σχέση πελάτη κομμωτή πρέπει πάντα να κρατά τις ισορροπίες. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να κρύψω ότι μέσα από το επάγγελμα μου έχω δεθεί ιδιαίτερα με κάποια άτομα!

 

Στο facebook έχετε τη δική σας σελίδα «KalliopeVenioubeautyhall», η οποία έχει κοντά στους 56.000 φόλοερς! Πως έγινε αυτό, πείτε μας και εμάς το μυστικό.

Το μυστικό βρίσκεται στην ορθοστασία, στην υπομονή και επιμονή, στο ταλέντο και στις γνώσεις, στη ταπεινότητα, στον χρόνο, στην ειλικρίνια, στον σεβασμό και φυσικά, στη σωστή προετοιμασία!

 

Κλείνοντας, τι συμβουλή θα δίνατε στους νεαρούς κομμωτές και αναγνώστες του MyExtension;

Η πιο σημαντική συμβουλή που θα ήθελα να δώσω είναι να εξελίσσονται ταπεινά και αθόρυβα. Επίσης, να μην υποτιμούν κανένα συνάδελφο, γιατί όλοι κάτι έχουν να προσφέρουν από την εμπειρία τους. Κλείνω με το motto μου: «Η επιτυχία και η κορυφή είναι πάντα καλύτερα με παρέα». Θα είμαι παντα διαθέσιμη σε όποιον με χρειάζεται!

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.