5 Λάθη στο χρώμα που κάνουν τα μαλλιά να γερνάνε πιο εύκολα & πως να τα διορθώσετε

Το χρώμα των μαλλιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία κατά της γήρανσης – εκτός από τις φορές που χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο. Όταν το βάψιμο γίνεται με τις λάθος προϋποθέσεις, τότε τα μαλλιά αντί να αποδίδουν μια αίσθηση νεότητας, καταστρέφονται. Δείτε τα 5 λάθη και αναστρέψτε τα.

 

Η εγκατάλειψη του Φυσικού χρώματος 

1-780x780Το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας είναι αυτό που έχουμε αποκτήσει από την φύση και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό. Παράλληλα, αναδεικνύει τον τόνο του δέρματος και τα χαρακτηριστικά της γυναίκας. Καστανές, ξανθιές και κοκκινομάλλες, καλό θα ήταν να μην αποκλίνουν πολύ από το φυσικό τους χρώμα, ή έστω αν το κάνουν, να μην γίνει συνήθεια, καθώς το χρόνιο βάψιμο θα φθείρει πολύ γρήγορα τα μαλλιά.

Το έντονο σκούρο 

2-780x780Κάτι που έχουμε δει όλοι, το απόλυτο σκούρο χρώμα που δεν κολακεύει καμία γυναίκα. Όταν το χρώμα είναι πολύ σκούρο – το γνωστό κορακί – και δεν έχει κανένα βάθος, τότε φαντάζει σαν μια πολύ άχαρη περούκα. Εκτός από αυτό, το έντονο μαύρο ή καστανό, αφαιρεί όλο το χρώμα από το πρόσωπο, καθώς η προσοχή εστιάζεται στο έντονο χρώμα. Η καλύτερη τεχνική για να αναδείξετε το φυσικό σας χρώμα σε σκούρα απόχρωση, είναι να επιλέγετε αποχρώσεις έναν τόνο πιο ανοιχτές ή πιο σκούρες.

Το υπερβολικό ανοιχτό 

3-849x1024Το θετικό χρώμα των ανοιχτών αποχρώσεων, είναι ότι χαρίζουν μια έντονη αίσθηση νεότητας. Αποχρώσεις όπως το χρυσό, το μελί και οι βουτυρένιοι τόνοι, μπορούν να χαρίσουν τις τέλειες ανταύγειες. Αποχρώσεις πιο ανοιχτές από το φυσικό σας, από έναν εώς 2 τόνους, μπορούν να είναι πολύ κολακευτικές και να δώσουν φωτεινότητα στο πρόσωπο.  Όμως το υπερβολικό ανοιχτό βρίσκεται στην ίδια κλίμακα με το υπερβολικό σκούρο: όταν είναι πολύ έντονο, σταματάει να είναι κολακευτικό, φαίνεται ξεπλυμένο και δεν αποδίδει κανένα βάθος.

Οι Ανταύγειες 

5-1024x1023Ο σκοπός των Highlights είναι ένας, και αυτός είναι να αποδώσουν ένα συγκεκριμένο λουκ στα μαλλιά, το οποίο είναι να σας έχει λούσει ο ήλιος, με φυσικό τρόπο. Όταν οι ανταύγειες γίνονται έντονες και δεν ενσωματώνονται με το φυσικό χρώμα των μαλλιών, φαίνονται άσχημες καθώς ξεχωρίζουν. Οι colorists πρέπει να εφαρμόζουν τις ανταύγειες δίπλα στο πρόσωπο της πελάτισσας και να κινούνται σύμφωνα με την τεχνική balayage, η οποία αποδίδει ομοιόμορφα αποτελέσματα.

Το βάψιμο μαλλιών σε ταλαιπωρημένα μαλλιά 

4-780x780Τα ταλαιπωρημένα, καμένα και ξηρά μαλλιά είναι από τα χειρότερα beauty προβλήματα που μπορούν να τύχουν σε μια γυναίκα. Το επόμενο βήμα  σε αυτή τη περίπτωση είναι η ανάκαμψη των ταλαιπωρημένων μαλλιών και η φροντίδα τους, όχι το βάψιμο! Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αγνοώντας, ή πιστεύοντας ότι έτσι θα λύσουν το πρόβλημα της εμφάνισης, καταφεύγουν στο βάψιμο των μαλλιών, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα επιδεινώσει την κατάσταση. Μια θεραπεία πρωτεϊνης είναι η τέλεια λύση για να επανέλθουν γρήγορα τα καμένα μαλλιά.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.