ALL ABOUT 4th HAIRPROF 2018

Ετοιμαστείτε για τον Μάρτιο, καθώς το μεγαλύτερο γεγονός της κομμωτικής κοινότητας έρχεται και δεν είναι άλλη από επαγγελματική έκθεση κομμωτηρίου, HAIRPROF! 3 με 5 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, πρόκειται να απολαύσουμε τρεις ημέρες γεμάτες διαγωνισμούς και ευχάριστες εκπλήξεις.

Η έκθεση που έγινε θεσμός, το 2017 υποδέχτηκε πάνω από 10.500 επαγγελματίες κομμωτές και για το 2018 πρόκειται να σπάσει το ρεκόρ! Η HAIRPROF κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη και φέτος θα χαρίσει στους επαγγελματίες τρεις μέρες γεμάτες παρουσιάσεις, επαγγελματικά προϊόντα και ακόμη πιο ανατρεπτικούς διαγωνισμούς. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει, να ενισχύσει και να τονώσει άμεσα τον κλάδο του κομμωτηρίου φέρνοντας τον επαγγελματία σε επαφή με το πιο ζωντανό κομμάτι της αγοράς, ο οποίος θέλει να γνωρίσει, να δοκιμάσει και να προμηθευτεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που τον αφορούν άμεσα. Από τη μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς δεν θα μπορούσε να λείπει το My Extension, καθώς θα είμαστε εκεί ως χορηγοί επικοινωνίας. Θα σας περιμένουμε στο περίπτερο μας, ανυπομονώντας να σας γνωρίσουμε.

Όσο αφορά στα σεμινάρια και στις εντυπωσιακές παρουσιάσεις, η έκθεση πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα φέρνοντας στην Ελλάδα τον πασίγνωστο εκπαιδευτή και Hair artist Farrukh Shamuratov. Τον μεγάλο κομμωτή θα τον δούμε επί σκηνής την Κυριακή 4 Μαρτίου.

Παράλληλα, οι διαγωνισμοί που θεμελιώνουν την επαγγελματική έκθεση φέτος είναι βελτιωμένοι και το ίδιο συναρπαστικοί. Ο πιο δημοφιλής από αυτούς είναι ο θεσμός Greek Hairdressing Awards, μέσα από τον οποίο προκύπτει και ο μεγάλος Greek Hairdresser of the Year. Το My Extension θα φιλοξενήσει τον μεγάλο νικητή στις σελίδες του περιοδικού, με αποκλειστική συνέντευξη και φωτογράφιση.

 

 

Greek Hairdressing Awards

Ο διαγωνισμός Greek Hairdressing Awards αφορά τις γυναικείες κομμώσεις με κορυφαία στιγμή του διαγωνισμού την ανάδειξη του Greek Hairdresser of the Year, τίτλου με μεγάλη αναγνωρισιμότητα  διεθνώς. Στο διαγωνισμό αυτό μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες ιδιοκτήτες και συνεργάτες κομμωτηρίων ενώ τα θέματα του αντλούνται μέσα από την καθημερινή δουλειά του κομμωτηρίου σε κούρεμα, χτένισμα, χρώμα και τάσεις μόδας. Ο διαγωνισμός Greek Hairdressing Awards Θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 4 και Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018.

 

1ο Θέμα: Γυναικείο κούρεμα καρέ και χτένισμα με φυσικό όγκο

Το πρώτο θέμα θα αφορά σε κούρεμα καρέ και χτένισμα σε μοντέλο. Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα με χρώμα.

Προϋποθέσεις

Α) Πριν το κούρεμα, που υποχρεωτικά θα γίνει σε βρεγμένα μαλλιά, τα μαλλιά θα πρέπει στον αυχένα να έχουν μήκος τουλάχιστον 5 εκ. ενώ συνολικά το κούρεμα σε στυλ καρέ δεν θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο.

Β) Το χρώμα θα έχει ήδη γίνει στα μαλλιά.

Γ) Το χρώμα εάν υπάρχει θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο. Διχρωμίες με δύο χρώματα δεν επιτρέπονται. Διχρωμίες με ανταύγειες, όμπρε, σόμπρο κλπ., δεν επιτρέπονται.

Δ) Το κούρεμα θα γίνει στο πλατό.

Θα εκτιμηθούν κατά την διάρκεια του κουρέματος στα βρεγμένα μαλλιά:

 • Καθαρότητα τεχνικής
 • Καθαρότητα τμημάτων και χωρισμάτων
 • Τεχνική εκτέλεσης του κουρέματος
 • Ισορροπία τμημάτων και συνέχεια του κουρέματος

Στα στεγνά μαλλιά θα εκτιμηθούν:

 • Ομοιομορφία φυσικού όγκου στο αποτέλεσμα
 • Γυαλάδα στα μήκη και άκρες
 • Στρώσιμο άκρης
 • Καθαρότητα της γραμμής στην περίμετρο
 • Συνολικός χρόνος για κούρεμα – χτένισμα: 45 λεπτά

2ο Θέμα: Freestyle – Total Look

Μοντέρνο κούρεμα και χτένισμα μόδας! Ο διαγωνισμός θα γίνει σε κούρεμα και χτένισμα, ενώ το χρώμα θα είναι ήδη προετοιμασμένο. Το κούρεμα και το χτένισμα θα είναι ελεύθερης επιλογής και καθαρά δημιουργικό. Θα εκτιμηθεί η προσαρμογή του στυλ στα τελευταία trends και στις τάσεις της μόδας.

 

Προϋποθέσεις:

Α) Το χρώμα θα πρέπει να έχει ήδη γίνει στα μαλλιά του μοντέλου.

Β) Το μήκος των μαλλιών πριν το κούρεμα θα πρέπει να είναι στον αυχένα τουλάχιστον 2 εκ. ενώ στο επάνω τμήμα τουλάχιστον 6-7 εκ.

 

Κριτήρια:

 • Χρωματική πρωτοτυπία (διχρωμίες – πολυχρωμίες και συνδυασμοί μεταξύ τους)
 • Πρωτοτυπία αποτελέσματος στο κούρεμα
 • Ανάδειξη κουρέματος και χρώματος σε συνδυασμό μεταξύ τους
 • Κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα ταιριάζει στη συνολική εμφάνιση του μοντέλου (μακιγιάζ – ρούχα). Το αποτέλεσμα κρίνεται συνολικά μετά το χτένισμα.
 • Συνολικός χρόνος για κούρεμα – χτένισμα: 40 λεπτά

 

3ο Θέμα: Χτένισμα δεκαετίας (1920)

Το στυλ του συγκεκριμένου θέματος είναι επηρεασμένο από την δεκαετία του 1920. Από τους διαγωνιζόμενους ζητείται να αποτυπώσουν με όσον το δυνατόν μεγαλύτερη πιστότητα το στυλ της δεκαετίας.

Προϋποθέσεις:

 1. A) Τα μαλλιά θα χτενιστούν στο πλατό.
 2. B) Στα μαλλιά μπορεί να υπάρχει προετοιμασία π.χ. πιστολάκι, ή ρόλεϊ.

Γ) Δεν επιτρέπονται τα μαλλιά να έχουν προετοιμαστεί πριν ανεβείτε στο πλατώ με πένσες, πενσάκια για νερόσκαλες (εάν κάνετε σκάλες).

 

4ο Θέμα: Bridal Hairstyle

Τα μαλλιά θα είναι προετοιμασμένα όσον αφορά το χρώμα. Δεν υπάρχει περιορισμός στο στυλ του χτενίσματος πχ. (ίσια, σε σγουρό, με πλεξούδες, με μπομπάρια κλπ.). Υποχρεωτικά όμως τα μαλλιά θα είναι πιασμένα επάνω. Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε να πέφτουν κάποια τουφάκια, ή η φράντζα.

Κριτήρια:

 • Κατά πόσο το χτένισμα ανταποκρίνεται στην εικόνα ενός νυφικού χτενίσματος σε συνδυασμό με το αντίστοιχο μακιγιάζ και ρούχα.
 • Οι διαγωνιζόμενοι εάν το επιθυμούν, να χρησιμοποιήσουν για το μοντέλο τους, λευκό φόρεμα σε σχέση με ένα κλασσικό νυφικό.
 • Συνολικός χρόνος για χτένισμα: 45 λεπτά

 

Ο τίτλος Greek Hairdresser of the Year

Ο διαγωνισμός Greek Hairdressing Awards, όπως αναφέρονται παραπάνω, αποτελείται από 4 αυτοτελή θέματα με ξεχωριστά βραβεία για των πρώτο, δεύτερο και τρίτο νικητή του κάθε θέματος. Μέσα από τον διαγωνισμό θα ανακηρυχτεί ο Greek Hairdresser of the Year 2018. Σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν επαγγελματίες κομμωτές και ιδιοκτήτες κομμωτηρίων, ενώ αν όσοι θέλουν να διαγωνιστούν για τον τίτλο θα πρέπει να συμμετάσχουν τουλάχιστον στα 3 από τα 4 θέματα του διαγωνισμού.  Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει και στα τέσσερα θέματα,  η συνολική βαθμολογία του θα βγει από τα τρία ανώτερα βαθμολογικά θέματα.

 

Student Hairdressing Awards

Στο πλαίσιο της μοναδικής Επαγγελματικής Έκθεσης Κομμωτηρίου HAIRPROF διοργανώνεται ο διαγωνισμός Student Hairdressing Awards για δεύτερη συνεχή χρονιά, όπου στόχος του είναι να αναδείξει ταλαντούχους ενεργούς σπουδαστές της κομμωτικής.

Στο διαγωνισμό αυτό μπορούν να συμμετέχουν σπουδαστές σχολών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ κλπ. ενώ τα θέματα του αντλούνται μέσα από την καθημερινή διδακτική ύλη των σχολών πάνω σε κούρεμα, χτένισμα, χρώμα.

Ο διαγωνισμός Student Hairdressing Awards αφορά στις αντρικές και γυναικείες κομμώσεις. Μέσα από τα Student Hairdressing Awards θα αναδειχθεί και ο/η Student Hairdresser of the Year!

 • 1ο Θέμα: Γυναικείο κούρεμα και χτένισμα
 • 2ο Θέμα: Βραδινό Χτένισμα (Κλασική Μπανάνα)
 • 3ο Θέμα: Βραδινό χτένισμα (Γυναικείο πορτρέτο)
 • 4ο Θέμα: Ανδρικό κούρεμα (Ανδρικό πορτραίτο)

 

Greek Barber Awards

Μετά από συνεχείς απαιτήσεις για εξέλιξη, η HAIRPROF αναβαθμίζει τον θεσμό του barbering στην με τον νέο διαγωνισμό Greek Barber Awards 2018. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό barbering στην Ελλάδα, ο οποίος είναι ακόμα πιο κοντά σε διεθνή στάνταρ και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου κουρέα. Από αυτόν προκύπτει ο μεγάλος νικητής, ο οποίος κερδίζει τον, με διεθνή αναγνωρισιμότητα, τίτλο του Greek Barber of The Year.

 • 1ο Θέμα: Old School Haircut
 • 2ο Θέμα: Classical Haircut
 • 3ο Θέμα: Awesome Portrait
 • 4ο Θέμα: Hair & Beards

 

4Η HAIRPROF @ ΣΕΦ, 3-5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Για να διαβάσετε τους όρους, την διαδικασία, τα θέματα του διαγωνισμού, αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφθείτε το Site της Hairprof www.hairprof.eu

2130303057 & 6973407998 Γλυδόπουλος Χριστόφορος

facebook: HAIRPROF Επαγγελματική Έκθεση Κομμωτηρίου

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.