Πως να Λούσετε τα Μαλλιά σας – Με το Σωστό Τρόπο

Please Add Photos <br> to your Gallery

Μπορεί το λούσιμο να αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια, όμως ίσως να την κάνατε λάθος τόσο καιρό! Κάλλιο αργά, παρά ποτέ όμως, αφού υπάρχει ο σωστός τρόπος για το λούσιμο των μαλλιών, ο οποίος χρησιμοποιεί ορθές τεχνικές και μπορεί να φέρει σημαντική διαφορά στην εμφάνιση, υγεία και λάμψη των μαλλιών σας.

  • 2 (1024x1024)Βρέξτε τα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί πάντα το πρώτο πράγμα που κάνουμε όλοι στο λούσιμο, όμως γνωρίζατε τον λόγο; Αφενός επειδή τα μαλλιά πρέπει πρώτα να βραχούν, για να χρησιμοποιηθεί κάποιο προϊόν, αφετέρου επειδή το ζεστό νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια της τρίχας, ανοίγει τους θύλακες της τρίχας και επιτρέπει στο conditioner να εισχωρήσει καλύτερα.

  • Αν έχετε μακριά μαλλιά, ξεκινήστε πρώτα με το conditioner.

Αν το μάκρος πέφτει κάτω από το ύψος των ώμων, τότε καλό θα ήταν να ξεκινάτε το λούσιμο σας με το conditioner. Προστατέψτε τις άκρες σας από τη ξηρότητα, απλώνοντας το conditioner ανάμεσα τους και ξεπλένοντας με νερό. Αυτό θα δώσει στις άκρες σας υγρασία, απαλότητα και λάμψη, καθώς θα διατηρήσει την υγεία τους.

  • Λουστείτε, αλλά μόνο στο κεφάλι.

3 (1024x1024)Ο καλύτερος τρόπος για να λουστείτε είναι από τις ρίζες προς τις άκρες. Τα μαλλιά που είναι πιο κοντά στο κρανίο, είναι οι νέες τρίχες που διαρκώς μεγαλώνουν και εκκρίνουν τα περισσότερα έλαια, που δημιουργούνται φυσικά από την τρίχα. Οι άκρες αποτελούν τα παλιά μαλλιά, αυτά που έχουν μεγαλώσει και πλέον δεν παράγουν λιπαρότητα, επομένως γνωρίζοντας ότι το σαμπουάν ξηραίνει την τρίχα, επικεντρωθείτε στις άκρες. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ποτέ μεγαλύτερες ποσότητες σαμπουάν, από αυτό που πραγματικά χρειάζεστε. Από τη μία θα επωφεληθείτε το ίδιο από τη σωστή ποσότητα, από την άλλη θα γίνετε και οικονόμοι!

  • Be gentle!

Η τριβή μπορεί να επιφέρει βλάβη στις ρίζες των μαλλιών σας, κάτι που θα οδηγήσει σε φριζάρισμα και σπάσιμο της τρίχας. Λούστε τα μαλλιά σας ήρεμα και με τεχνική. Ξεκινήστε με ελαφρύ μασάζ στο κέντρο του κεφαλιού, καθώς αυτό θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα ευνοήσει την ανάπτυξη της τρίχας. Οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι κατακόρυφες και με μέτρια πίεση. Συνεχίστε με την ίδια λογική και με ήπιες, κάθετες κινήσεις για να απομακρύνετε το σαμπουάν. Μην χρησιμοποιείτε κυκλικές κινήσεις, αφού αυτές θα μπερδέψουν τα μαλλιά σας.

  • Μια φορά μονάχα φτάνει.

1 (1024x1024)Όλοι γνωρίζουμε ότι το σωστό λούσιμο, θέλει δύο φορές πέρασμα, όμως οι ειδικοί διαφωνούν. Η αλήθεια είναι, ότι δεν είναι απαραίτητο το δεύτερο λούσιμο, αφού το πρώτο έχει κάνει όλη τη δουλειά. Το δεύτερο λούσιμο, είναι περιττό και απλά θα επιφέρει περισσότερη ξηρότητα στα μαλλιά. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που εξαρτάται καθαρά από τον τύπο των μαλλιών σας, αφού τα πολύ λιπαρά μαλλιά, είναι πιθανό να ξαναχρειαστούν και δεύτερο πέρασμα. Πράξτε ανάλογα!

  • Η ώρα του Conditioner.

Αφού έχετε ολοκληρώσει το πρώτο λούσιμο, στίψτε τα μαλλιά σας έτσι ώστε να φύγει το περιττό νερό και απλώστε το conditioner, από τη μέση των μαλλιών προς τις άκρες. Πιάστε τα μαλλιά σας ψηλά, αφήστε το conditioner αρκετή ώρα να δράσει, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρώσετε το μπάνιο σας. Όσο περισσότερο μείνει πάνω στα μαλλιά το προϊόν, τόσο καλύτερα θα ενεργήσει.

  • Γυρίστε το νερό στο κρύο…

Η τελευταία κίνηση είναι και η πιο γενναία, όμως η ομορφιά θέλει θυσίες! Το κρύο νερό θα κλείσει τον θύλακα της τρίχας που είχε ανοίξει προηγουμένως με το ζεστό νερό. Με αυτό τον τρόπο η λάμψη και απαλότητα του conditioner, θα «κλειδωθούν» στην τρίχα και θα επιτύχετε ένα απόλυτα υγιές και λαμπερό λουκ για τα μαλλιά σας.

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION