Νεκτάριος Χιλίαρχος: Ο επαγγελματίας κομμωτής που έχει αναγάγει την κομμωτική σε πάθος

Ο Νεκτάριος Χιλίαρχος εκτός από περήφανος πρεσβευτής της, όπως αναφέρει, μεγάλης οικογένειας της FARCOM, είναι και ένας επαγγελματίας που μέσα στα 20 χρόνια προσφοράς του, έχει αναγάγει την κομμωτική σε πάθος. Η αγάπη του για δημιουργία είναι αυτό που τον έχει κάνει να κατανοήσει τον κύριο σκοπό της τέχνης της κομμωτικής, ο οποίος όπως μας εξηγεί, είναι να  τονώνει την αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας. Μας εξηγεί την υπηρεσία της Προσωπολογίας που προσφέρει το κομμωτήριο του «NEKTARIOS COIFFURE», η οποία δίνει στις πελάτισσες του, αυτό που θέλουν και συμβουλεύει ότι η καλύτερη πηγή έμπνευσης, είναι η ενημέρωση για τις τάσεις.

 

1Νεκτάριε, τι είναι αυτό που σου ενέπνευσε την αγάπη για την κομμωτική τέχνη;  Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο επάγγελμα και όχι κάποιο άλλο;

Η κομμωτική είναι πάθος, δεν είναι ένα απλό επάγγελμα. Μου αρέσει να δημιουργώ και να βλέπω το αποτέλεσμα της δημιουργίας μου στο πρόσωπο της γυναίκας. Όταν πια βρέθηκαν οι συνεργάτες-επαγγελματίες που ήταν ικανοί να ανταποκριθούν στην σύγχρονη αγορά, δημιούργησα έναν χώρο υψηλών προσδοκιών και απαιτήσεων, κάνοντας πράξη το πάθος μου για την κομμωτική.

 

Έχεις δικό σου κομμωτήριο στην περιοχή της Ηλιούπολης από το 1998, το «NEKTARIOS COIFFURE». Τι είναι αυτό που ζητάει περισσότερο η σύγχρονη γυναίκα όταν μπαίνει στο κομμωτήριο σου;

Κάθε γυναίκα ζητάει περισσότερο την αλλαγή στη διάθεσης της, μέσω των μαλλιών της. Άλλωστε, η καλή εξωτερική εμφάνιση και η ομορφιά, έχει γίνει περισσότερο από ποτέ, ένα βασικό ζητούμενο όλων των ανθρώπων. Όπως είναι γνωστό μια περιποιημένη και όμορφη εμφάνιση ξεκινάει από τα μαλλιά. Συνεπώς η κομμωτική τέχνη συμβάλλει καταλυτικά στην επίτευξης μιας ελκυστικής εικόνας – και ανεβασμένης διάθεσης.

4

Ανάμεσα στις πολλές υπηρεσίες που προσφέρεις στο κομμωτήριο σου, υπάρχει και η προσωπολογία. Πες μου μερικά λόγια για αυτό. Τι είναι;

Η προσωπολογία μελετά αυτό που χρειάζεται ένα πρόσωπο, για να αναδείξει το 100% των δυνατοτήτων του. Η μέθοδος της προσωπολογίας αναλύει την συμμετρία του προσώπου και σώματος, καθώς είναι σημαντικό για μια γυναίκα να έχει το στυλ που της ταιριάζει, κρύβοντας τυχόν αδύναμα χαρακτηριστικά της.

 

Έχεις εμπειρία πάνω από 20 χρόνια στον χώρο της κομμωτικής. Πως βλέπεις την εξέλιξη του κλάδου στα επόμενα χρόνια;

2Θεωρώ πως παρόλη την κρίση που περνά τα τελευταία χρόνια η χώρα μας και γενικότερα ο κόσμος, μια γυναίκα πάντα θα προσέχει την εμφάνιση της. Πάντα θα αφήνεται σε χέρια που ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση της.

 

Έχεις ασχοληθεί με σεμινάρια κομμωτικής; Ποια θα ήταν η συμβουλή σου προς τους συναδέλφους σου σχετικά με αυτά;

Προτείνω στους ανερχόμενους συναδέλφους μου –και μη- να ενημερώνονται συνεχώς για τις νέες τάσεις της μόδας εντός και εκτός συνόρων μας, όπως κάνω εγώ, εδώ και 20 χρόνια. Έτσι παίρνω έμπνευση, ιδέες και φυσικά, νέες τεχνικές σε κουπ χτενίσματα και χρώμα.

 

Είσαι ένας από τους  «πρεσβευτές» της εταιρίας FARCOM, την μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία παραγωγής προϊόντων κομμωτηρίου εδώ και 45 χρόνια. Πως νιώθεις για αυτό;

3Στα 20 χρόνια προσφοράς μου στον χώρο, έμαθα ότι οι συνεργασίες με φυσικά πρόσωπα, αλλά και με εταιρίες, είναι το δύσκολο κομμάτι. Αισθάνομαι τυχερός που την FARCOM βρήκα τους ανθρώπους που θα πρέπει να γνωρίσει όλος ο κομμωτηριακός κόσμος. Είναι η οικογένεια (όπως λένε και οι ίδιοι), που στηρίζει το πάθος και την έμπνευση κάθε δημιουργού. Είναι τιμή μου που είμαι και εγώ ένα μέλος αυτής της τόσο μεγάλης οικογένειας.

 

Το κομμωτήριο σου «NEKTARIOS COIFFURE» προσφέρει μια πολύ μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών στην σύγχρονη γυναίκα. Ποιες πιστεύεις ότι θα είναι οι τάσεις για την επόμενη χρονιά;

«Η ελαφρότητα του είναι» είναι πολύ σημαντική στα μαλλιά, καθώς η θηλυκή σιλουέτα συνδυάζει μια ανάλαφρη ρευστότητα. Η σύγχρονη γυναίκα απαιτεί την τελειότητα στην κίνηση των μαλλιών της με ανάλαφρες και σέξυ γραμμές, ευκολοφόρετες όπως ο αέρας που εκπνέει στο πέρασμα της. Αντίθετα στα χρώματα, ζητάει γήινες στοιβαρές αποχρώσεις, ίσως με λίγες πινελιές πολυχρωμίας.

 

Νεκτάριε σε ευχαριστώ για την συνέντευξη. Ας κλείσουμε δίνοντας σε όλους όσους μας διαβάζουν, μια πολύτιμη συμβουλή που έχεις εισπράξει μέσα στα 20 χρόνια εμπειρίας σου.

Έπειτα από την πολυετή εμπειρία μου στον χώρο της κομμωτικής, η συμβουλή μου προς τις γυναίκες αλλά και στους άντρες, είναι να εμπιστεύονται έμπειρους κομμωτές. Να τολμούν να ανανεώνουν την εμφάνιση τους κάνοντας αλλαγές σε κούρεμα και χρώμα, με σκοπό την ανάκτηση μιας καλύτερης ψυχολογίας.

 

nektarios-logo

 

17 Πρωτοπαππα Avenue, 163 45, Hλιούπολη Αττική

Τηλ. 2109930205

Web. nektarios-coiffure.gr

e- mail. nektarioscoiffure17@gmail.com

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION