Μην τα βάφεις μαύρα, αλλά πολύχρωμα

Το βάψιμο των μαλλιών μπορεί να είναι πολλά πράγματα: έκφραση, ένας τρόπος να ξεχωρίσεις, το στοιχείο που θα προσδιορίζει την ταυτότητα σου, ακόμα και ένας τρόπος για να νιώσεις ότι πας ενάντια στο κατεστημένο. Άσε τους γήινους τόνους στην άκρη και κάνε επιτέλους την αρχή, με αγαπημένη σου απόχρωση. Ορίστε εννιά λόγοι για να το κάνεις, μη δειλιάζεις άλλο!

 

Βροχή τα κοπλιμέντα

Όταν έχεις βαμμένα μαλλιά είναι επόμενο να δέχεσαι κοπλιμέντα, οπουδήποτε κι αν πηγαίνεις. Ακόμα και το πιο απλό «ωραίο χρώμα αυτό στα μαλλιά σου», από την πωλήτρια στο κατάστημα των καλλυντικών – ακόμα και από τον καλό περιπτερά που παρατηρεί τα πάντα στη γειτονιά- θα σου φτιάξει τη διάθεση, να είσαι σίγουρη για αυτό.

 

Οι συνδυασμοί είναι απλώς άπειροι

Παλαιότερα οι αποχρώσεις των χρωμάτων ήταν περιορισμένες. Πλέον όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σου αρέσει το μοβ, αλλά μια συγκεκριμένη απόχρωση του πιο ανοιχτή, σκούρα, ή ματ; Κανένα πρόβλημα. Πλέον μπορείς να την βρείς και να παίξεις με τους χρωματισμούς. Είτε θέλεις ένα χρώμα στα μαλλιά σου, είτε πέντε, γίνεται, και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

 

Όλες οι μόδες ευνοούν το χρώμα

Πάνε οι εποχές που έβλεπες στον δρόμο κάποιον με λαχανί, ροζ, ή μπλε μαλλί και σκεφτόσουν «αυτό είναι τόσο πανκ». Πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο και μάλλον ούτε και τότε ίσχυε, τουλάχιστον όχι με την τόσο μεγάλη αρνητική έννοια που αποδιδόταν. Το χρώμα έχει απελευθερωθεί και έχει γίνει αγαπημένη τάση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Άσε τα στερεότυπα στην άκρη και το ‘’τί θα πουν οι άλλοι’’ και φόρεσε το χρώμα που αγαπάς.

 

Τα παιδάκια θα σε βλέπουν σαν νεράϊδα

Αν αγαπάς τα παιδάκια όπως εμείς, ακόμα και αν έχεις, τότε θα βιώσεις πως είναι να γίνεσαι ηρωίδα στα μάτια ενός μικρού ανθρώπου. Αγοράκια και κοριτσάκια θα σε βλέπουν σαν νεράϊδα, ή σαν κάποιο χαρακτήρα που βγήκε από παραμύθι και θα παρατηρήσεις ότι αυτό θα είναι το γεγονός που θα τους εξάψει τη φαντασία. Και ναι, θα σε συμπαθήσουν πολύ.

 

Ενώ οι ηλιωμένοι θα σε βλέπουν σαν να είσαι ο αντίχριστος!

Το ένα άκρο είναι τα παιδάκια, ενώ το άλλο οι ηλικιωμένοι! Ετοιμάσου να βιώσεις τα βλέμματα που θα σε κρίνουν σιωπηλά, ενώ θα σκέφτονται «τι άλλο θα κάνει πια αυτή η νεολαία». Έχει πλάκα να τους πιάνεις να σε χαζεύουν και εκείνοι απευθείας να στρέφουν αλλού το βλέμμα τους, ενώ όταν πας να τους μιλήσεις και δουν ότι είσαι ΟΚ, θα σε αντιμετωπίσουν σαν το πιο γλυκό κορίτσι του κόσμου.

 

Μπορείς να το συνδυάσεις με τα ρούχα σου

Αν σου αρέσει το χρώμα και στα ρούχα (μη μας πεις ότι φοράς μόνο μαύρα και γκρίζα) τότε θα φοράς τις αγαπημένες σου αποχρώσεις συνδυαστικά με τα μαλλιά σου και σε αντίθεση με αυτά. Το βαμμένο λουκ είναι αυτονόητο ότι προσθέτει έντονο στυλ στην εμφάνιση σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το αξιοποιήσεις σωστά.

 

Θα ξεχωρίσεις εύκολα μέσα στο πλήθος

Το χρώμα των μαλλιών σου θα ξεχωρίζει καταπληκτικά ανάμεσα σε όλα τα καστανά, μαύρα και ξανθά που αποτελούν την πλειοψηφία της κίνησης στους δρόμους. Επίσης, οι φίλοι σου θα εντοπίζουν εύκολα, αλλά το ίδιο ισχύει και για το τυφλό ραντεβού που θα βγεις με το μελλοντικό αμόρε: «Έλα, μόλις έφτασα, είμαι αυτή με τα rainbow hair!».

 

Όχι, η βαφή δεν θα σου καταστρέψει το μαλλί

Η πεποίθηση ότι το βαφή θα σου καταστρέψει το μαλλιά είναι λάθος. Το συνεχές ξάνοιγμα, η έλλειψη φροντίδας και το συνεχόμενα βάψιμο είναι αυτά που θα σου καταστρέψουν τα μαλλιά, όχι η βαφή. Οι περισσότερες ημιμόνιμες βαφές είναι φτιαγμένες με ειδική σύνθεση conditioning, η οποία προστατεύει και θρέφει τη τρίχα. Πριν πηδήξεις σε λάθος συμπεράσματα, ψάξτο λίγο παραπάνω.

 

Θα σου ταιριάζει!

Μπορεί να υπάρχουν διάφορες τεχνικές βασισμένες στις γήινες αποχρώσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν το φως και τις σκιές για να αναδείξουν το πρόσωπο. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το χρώμα! Όταν πας στον κομμωτή σου, συζήτησε μαζί τους τις αποχρώσεις σου, το χρώμα των μαλλιών σου, αλλά και το σχήμα του προσώπου. Κάπου εκεί υπάρχει η σωστή απόχρωση, ή ο συνδυασμός των αποχρώσεων, που θα αναδείξουν πλήρως το πρόσωπο και τα μάτια σου.

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION