Το Μασάζ Κεφαλιού

shutterstock_29336119 (683x1024) (2)Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις των γυναικών στο κομμωτήριο είναι το μασάζ στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Η αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας που χαρίζει στις απανταχού γυναίκες, αποτελεί ένα μόνο μέρος των ευεργετικών του αποτελεσμάτων.

Το μασάζ αποτελεί σημαντικό μέρος της περιποίησης, καθώς συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, ενώ σε μεγάλο βαθμό μεγιστοποιεί τη δράση του προϊόντος, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με μια ποικιλία διαφορετικών προϊόντων, με ελεγχόμενη ένταση αποτελέσματος, τοπικά ή σε όλο το κεφάλι.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι μασάζ, συμπεριλαμβανομένου και του “Σιάτσου”. Ωστόσο, το καθιερωμένο και σύνηθες “μασάζ κομμωτηρίου” περιλαμβάνει τέσσερις βασικές τεχνικές:

 

  • ●● Ζύμωμα

Πιάστε το κεφάλι με τις “ρώγες” των δαχτύλων και κουνήστε το δέρμα σα να το ζυμώνετε. Αρχίστε απαλά για να χαλαρώσει το τριχωτό και μετά, αν χρειαστεί, πιέστε πιο δυνατά. Προσοχή όμως: μην πιέζετε πολύ τις ευαίσθητες περιοχές όπως η κροταφική και η μαστοειδής (μπροστά από τα αυτιά). Μια παραλλαγή αυτού του μασάζ γίνεται με κυκλικές κινήσεις των δαχτύλων.

  • ●● Χάιδεμα1

Σα να χαϊδεύετε το κεφάλι με τα δάχτυλα και τις παλάμες. Αυτό το μασάζ είναι συχνά χρήσιμο για την εφαρμογή και καλή κατανομή των προϊόντων.

  • ●● Τρίψιμο

Ελαφρύ τρίψιμο με τις “ρώγες” των δαχτύλων. Χρησιμοποιείται συνήθως για την αφροποίηση του σαμπουάν ή παρόμοιων προϊόντων.

  • ●● Χτυπηματάκια

Ελαφρά χτυπήματα με τα δάχτυλα ή με την “κόψη” της παλάμης. Ένα πολύ αποτελεσματικό μασάζ που όμως, πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Ένα ολοκληρωμένο μασάζ για απόλυτη χαλάρωση και την μέγιστη περιποίηση, τελειώνει με ελαφρά πίεση στους ώμους.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.