ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Mister Glynt

«Όποιος σταματήσει να μαθαίνει, γερνάει είτε στα είκοσι, είτε στα ογδόντα του. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει πάντα νέος.»

 

Ο κύριος Λάμπρος Γεωργατσώνας, Managing Director της LAGEKON-GLYNT, έχει τις αποκλειστικές αντιπροσωπείες και τη διανομή των εταιριών Glynt – Lohengrin για την Ελλάδα και την Κύπρο. Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η ACER, η RILKEN και η HENKEL αποκαλύπτει στο My Extension το μυστικό της ανάπτυξης του κομμωτηρίου στη νέα εποχή.

 

Καλώς ορίσατε κύριε Γεωργατσώνα, να ξεκινήσω με την ερώτηση, τι πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης, πρακτικός ή ονειροπόλος ;

Καλώς σας βρήκα κι εγώ κυρία Ρεζοπούλου. Θα σας απαντήσω, ο σωστός επιχειρηματίας πρέπει να είναι πρώτα πρακτικός και μετά ονειροπόλος, δεν μπορεί κανείς να πάρει κάτι στην ζωή χωρίς προσπάθεια, ούτε υπάρχουν σύντομοι δρόμοι για την επιτυχία, όλοι οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες πρώτα έσπειραν και μετά θέρισαν.

Πόσο ψυχή πρέπει να βάζει κανείς στη δουλειά του σήμερα;

Θα έλεγα στους φίλους κομμωτές, κάντε τη δουλειά σας αξιοποιώντας τις ικανότητές σας στον μέγιστο βαθμό. Ωστόσο μην ενδιαφέρεστε για τους πελάτες σας περισσότερο απ’ όσο ενδιαφέρονται οι ίδιοι για τους εαυτούς τους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ προσωπικής ζωής και επιχείρησης-διεύθυνσης κομμωτηρίου σήμερα;

Ενώ στην προσωπική μας ζωή κάνουμε τα πράγματα να συμβούν όποτε επιθυμούμε, στην επιχείρηση δεν είναι το ίδιο εφικτό. Πολλές φορές το προσωπικό αποδίδει το ήμισυ, οι λειτουργικές δαπάνες αυξάνονται, υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα, ραντεβού ακυρώνονται, οι πελάτες αλλάζουν γνώμη. Γι’ αυτό λέω στους φίλους κομμωτές στην επιχείρηση προετοιμαστείτε για το απρόσμενο και το αναπάντεχο, συνήθως συμβαίνει.

Έχει χρόνο ο σύγχρονος νέος κομμωτής να παρακολουθήσει,  μελετήσει, διαβάσει και να εκπαιδευτεί σε νέα ή αναγεννημένα καινοτόμα προγράμματα;

Ένα πράγμα λέω «δείτε, διαβάστε, μελετήστε, ψάξτε». Όποιος σταματήσει να μαθαίνει, γερνάει είτε στα είκοσι, είτε στα ογδόντα του. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει πάντα νέος. Το σπουδαιότερο πράγμα στη ζωή είναι να διατηρήσεις νέο το πνεύμα, χρόνος και καιρός πάντα υπάρχει, αρκεί να το θέλει κανείς.

Πόσο εμπόδιο είναι η κρίση για την επιχειρηματικότητα σήμερα;

Ξέρετε συνηθίζω να λέω πως αν κάποιος νομίζει ότι κάτι είναι ακατόρθωτο, το κάνει να γίνεται ακατόρθωτο. Η κρίση είναι ευκαιρία για ιδέες, για επιχειρηματική δράση, που σε συνδυασμό με αλήθεια και σκληρή δουλειά, είναι βέβαιο ότι κάποιος θα πετύχει σε αυτό που κάνει, ανεξάρτητα το φύλο, την ηλικία, ή το σχολείο που φοίτησε. Για αυτό σας λέω επικοινωνήστε αποτελεσματικά στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Μία τελευταία ερώτηση. Που μπορεί κανείς να σας βρει;

Θα μας βρει στην ηλεκτρονική σελίδα: Glynt-Lagekon 

Στο facebook μας: Lagekon-lohengrin-glynt

Στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση (ιστοσελίδα): www.lagekon.gr

Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη κύριε Γεωργατσώνα.

Εγώ ευχαριστώ εσάς και τους αναγνώστες του My Extension από βάθος καρδιάς!

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.