Παρανυχίδες στα πέλματα: Τρόποι αφαίρεσης και αντιμετώπιση

Παρανυχίδες. Το επίπονο αποτέλεσμα της στενής σχέσης με ψηλοτάκουνα, σφιχτά παπούτσια και γενικώς, ταλαιπωρία. Πως ακριβώς όμως ξεφορτωνόμαστε αυτές τις παρανυχίδες και με ποιον τρόπο τις αποτρέπουμε από το να αναπτυχθούν ξανά; Σας δίνουμε τις καλύτερες συμβουλές από επαγγελματίες γιατρούς οι οποίες εγγυημένα θα βοηθήσουν.

Γιατί βγάζουμε παρανυχίδες;

Οι παρανυχίδες συνήθως εμφανίζονται στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και αυτό που φταίει είναι το παπούτσι, το οποίο όταν είναι καινούργιο και  σφιχτό ή μικρότερο μέγεθος, αναγκαστικά βρίσκει πάνω το μεγάλο δάχτυλο. Όταν το παπούτσι είναι σφιχτό ή έχει μυτερή γωνία και περπατάμε με αυτό, μέσα δημιουργείται τριβή με αποτέλεσμα το μεγάλο δάχτυλο να ¨χτυπάει¨ στο εσωτερικό και έτσι το νύχι να σπρώχνεται και να εισχωρεί στο δέρμα. Η τριβή συνεχίζεται ενώ περπατάμε και αντί το νύχι να βγεί προς τα έξω, αυτό παγιδεύεται στο δέρμα επομένως δημιουργούνται οι παρανυχίδες. Ένας ακόμα παράγοντας που συμβάλλει στη δημιουργία παρανυχίδας είναι ο τύπος πέλματος. Αν έχετε πλατυποδία, ενώ περπατάτε η καμάρα του ποδιού δεν προσφέρει την καμπύλη στήριξης στο πόδι και έτσι το μεγάλο δάχτυλο χτυπάει διαρκώς κάτω.

Πως να γιατρέψετε μόνοι σας τις παρανυχίδες σας:

Η μέθοδος είναι απλή και ισχύει για τις παρανυχίδες, τον τρόπο αφαίρεσης τους και την φροντίδα του ποδιού. Σε περίπτωση που ακολουθήσετε την παρακάτω μέθοδο και δε δείτε αποτελέσματα μέσα σε 2-3 μέρες είναι άκρως απαραίτητο να επισκεφτείτε έναν ειδικό γιατρό καθώς μπορεί να υπάρχει μόλυνση.

  • Βήμα 1ο : Κάντε ποδόλουτρο.

Όταν έχει τελειώσει η κουραστική μέρα σας και έχει έρθει η στιγμή που χαλαρώνετε, εκμεταλλευτείτε την σωστά. Προμηθευτείτε ένα ειδικό αλάτι μπάνιου για τα πόδια, διαλύστε το σε χλιαρό προς ζεστό νερό, βάλτε μια ταινία και μουλιάστε τα πόδια σας για 20 λεπτά. Επαναλάβετε κάθε βράδυ.

  • Βήμα 2ο : Αφαιρέστε την παρανυχίδα.

Αφού έχετε αφήσει το δάχτυλο να μουλιάσει αρκετά ήρθε η στιγμή της αφαίρεσης. Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι ένας αποστειρωμένος νυχοκόπτης και ένα ειδικό εργαλείο αφαίρεσης παρανυχίδων. Το εργαλείο αφαίρεσης καλό είναι να το προμηθευτείτε αν αντιμετωπίζετε συχνό πρόβλημα με τις παρανυχίδες. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε την παρανυχίδα, να την ξεχωρίσετε από το δέρμα και πολύ προσεχτικά να κόψετε το κομμάτι που περισσεύει και ενοχλεί.

  • Βήμα 3ο : Προστατέψτε την πληγή.

Έχετε αφαιρέσει την παρανυχίδα που σας τυραννούσε και τώρα ήρθε η ώρα να φροντίσετε το δάχτυλο σας για να μην μολυνθεί. Προμηθευτείτε μια αντιβιοτική κρέμα την οποία θα βάλετε στην πληγή καθώς και αποστειρωμένες γάζες για να το τυλίξετε.

  • Βήμα 4ο: Αποτρέψτε τις από το να βγούν ξανά.

Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα βγάλετε ποτέ ξανά παρανυχίδες στην ζωή σας, αλλά μπορούμε να σας πούμε τον τρόπο. Φορώντας παπούτσια τα οποία δεν πιέζουν το πόδι, έχουν καλούς πάτους και βάζοντας ενυδατική κρέμα στα πόδια σας, η οποία μαλακώνει το δέρμα και δε δημιουργεί τόση τριβή. Επίσης οι ορθοπεδικοί πάτοι μπορούν να βοηθήσουν, καθώς βελτιώνουν τον τρόπο που περπατάτε και ανακουφίζουν το πέλμα.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.