Μακριές Αφέλειες: 5 Χρυσές Συμβουλές

Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες έχουν μια σχέση αγάπης-μίσους με τις αφέλειες τους, καθώς όσο όμορφες μπορεί να δείχνουν αφού κοπούν, άλλο τόσο δύσκολες είναι στο styling όταν μεγαλώσουν. Εμείς σας προτείνουμε μερικά κόλπα και συμβουλές, έτσι ώστε να τιθασεύσετε αυτές τις αφέλειες και να τις φέρετε στα μέτρα σας.

 

  1. Μιλήστε με τον κομμωτή σας.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf1-681x1024Αν το μακρύ μήκος που έχουν οι αφέλειες πλέον σας ενοχλεί, τότε συζητήστε το με τον κομμωτή σας. Δώστε του ακριβείς οδηγίες για το κόψιμο τους και πως ακριβώς θα θέλατε να δείχνουν στο πρόσωπο σας. Αν από την άλλη θέλετε να κρατήσετε τις μακριές αφέλειες γιατί ζηλεύετε το λουκ της ηθοποιού Dakota Johnson, τότε πάλι θα πρέπει να μιλήσετε με τον κομμωτή σας, έτσι ώστε να κόψει σωστά τις αφέλειες, διατηρώντας το μάκρος τους.

  1. Έχετε επιλογές.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf3-771x1024Οι αφέλειες μπορούν να φορεθούν με διαφορετικούς τρόπους, ειδικά όταν είναι μακριές. Αν έχετε βαρεθεί το συνεχόμενο βάρος πάνω από τα φρύδια, επιχειρήστε να ακολουθήσετε την χωρίστρα του κεφαλιού σας, διαχωρίζοντας τις αφέλειες αριστερά και δεξιά. Το αποτελέσμα; Ένα κολακευτικό λουκ, που μπορεί να συνδυαστεί με αλογοουρά, κότσο και ατημέλητο λουκ.

 

  1. Ελαττώστε τα προϊόντα.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf4-682x1024Τα προϊόντα styling μπορεί να είναι η προφανής λύση στη διαχείρηση των αφελειών σας, όμως καλό θα ήταν να τα ελαττώσετε. Πρώτον, επειδή οι αφέλειες λαδώνουν και γίνονται βαριές λόγω των προϊόντων και δεύτερον, επειδή αμέσως μετά αφήνουν λιπαρότητα στο κούτελο. Αν θέλετε αφέλειες που δεν αγγίζουν τόσο το πρόσωπο σας, τότε στραφείτε στο σωστό στέγνωμα. Ενώ τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, δομήστε με τα χέρια τις αφέλειες, στη θέση που θέλετε. Στη συνέχεια ενώ τις στεγνώνετε, χρησιμοποιείστε την βούρτσα για να τις χτενίσετε και να τους δώσετε όγκο. Όταν τελειώσετε, χωρίστε τις όπως επιθυμείτε.

 

  1. Συγχρονίστε το κούρεμα.

Girl with scissors

Οι μακριές αφέλειες θέλουν συχνό κούρεμα και εφόσον θέλετε να κρατήσετε το μάκρος σας, τότε πρέπει να φτιάξετε ένα πρόγραμμα με τον κομμωτή σας. Ιδανικό timing επίσκεψης, είναι μια φορά στις 6 με 8 εβδομάδες. Από την άλλη, αν έχετε βαρεθεί το μάκρος και θέλετε κάτι πιο πρακτικό, μπορείτε να επιχειρήσετε να κόψετε τις αφέλειες σας σε ένα κουλ στιλ, όπως αυτό των baby bangs.

 

  1. Αν έχετε σγουρά μαλλιά, κινηθείτε αλλιώς

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf2-683x1024Παρόλο που οι μακριές αφέλειες μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε τύπο μαλλιών λόγω του μήκους, οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά θα πρέπει να δώσουν λίγη περισσότερη προσοχή σε αυτό. Κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψην είναι ότι το λιγότερο βάρος, σημαίνει περισσότερη μπούκλα, επομένως ο κομμωτής σας πρέπει να αναλάβει να ορίσει το κόψιμο σε ένα ιδανικό μήκος.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.