Η τεχνική bubbles

Όποιος ενδιαφέρεται για τις φόρμουλες, μπορεί να επικοινωνήσει με την Κρίστι Βλάχου βρίσκοντας την στο Facebook, ως Christy Vlachou.

Η τεχνική bubbles είναι μία τεχνική που σαν τελικό αποτέλεσμα μας προσφέρει σκούρες ρίζες και ξάνοιγμα στις άκρες. Η τεχνική αυτή έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα, σε σχέση με τις υπόλοιπες τεχνικές. Πρώτον, μας διευκολύνει να εφαρμόσουμε δύο και τρεις φορές αποχρωματισμό (εφόσον τα μαλλιά μας το επιτρέπουν), διότι τα τμήματα που αποχρωματίζουμε παραμένουν απομονωμένα και μετά το λούσιμο. Άρα είναι η ιδανική τεχνική για σκούρα μαλλιά, όταν θέλουμε να πάρουμε μεγάλο ξάνοιγμα. Δεύτερον, είναι πολύ εύκολο να τοποθετήσουμε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις στα ξανοιγμένα μαλλιά.

 

 

 

STEP 1

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει βαμμένα μαλλιά στο ύψος τόνου 5 σε άριστη ποιότητα. Εφαρμόσαμε σε ένα αλουμινόχαρτο μία διαφάνεια με σκόνη αποχρωματισμού και 6% οξυζενέ, ώστε να είμαστε σίγουροι για το αν «κρύβεται» κάτι από κάτω. Το αποτέλεσμα του τεστ μας εξασφάλισε ότι θα έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και δυνατότητα ξανοίγματος.

 

STEP 2

Η τεχνική bubbles στηρίζεται σε mini κοτσιδάκια. Όσο πιο πολλά κάνετε, τόσο πιο ωραία σβησίματα στο ξάνοιγμα θα έχετε. Τα χωρίσματα πρέπει να γίνονται με ημικύκλια ώστε να δημιουργήσουν το σχήμα της κυψέλης. Αφού ολοκληρώσουμε, σηκώνουμε το κάθε κοτσιδάκι στις 180ο και κρεπάρουμε δύο φορές, ξεκινώντας από χαμηλά στις άκρες και όχι κοντά στις ρίζες.

 

 

STEP 3

Εφαρμόζουμε το προϊόν αποχρωματισμού από όποιο ύψος θέλουμε με την τεχνική V, κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε τη διαδικασία σε όλο το κεφάλι. Στο συγκεκριμένο μοντέλο δουλέψαμε τα ξανοίγματα από πολύ ψηλά. Στο μοντέλο μας χρειάστηκαν δύο αποχρωματισμοί για να φτάσουμε στο ύψος τόνου του 8 στα μήκη και 9 στις άκρες.

 

 

STEP 4

Δημιουργήσαμε δύο αποχρώσεις με χρωμογαλάκτωμα. Ένα σκούρο γκρι που το εφαρμόσαμε από το λαστιχάκι για περίπου 10cm, το οποίο μας εξασφαλίζει μία τέλεια διαβάθμιση χρώματος στο σημείο που ενώνεται η σκούρα βάση με το ξάνοιγμα. Επίσης εφαρμόσαμε και ένα ανοικτό γκρι, που περάσαμε με τεχνική blending στο υπόλοιπο μήκος. Αφού ολοκληρώθηκε ο χρόνος αναμονής, κόψαμε τα λαστιχάκια και περιποιηθήκαμε τα μαλλιά.

 

 

STEP 5                       

Το τελικό αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερο, μοντέρνο look με αρμονία και φινέτσα!

 

TIPS

  • Όταν θέλετε μεγάλο ξάνοιγμα είναι καλύτερα να δουλεύετε με χαμηλό οξυζενέ και να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για να εξασφαλίσετε καλύτερη ποιότητα μαλλιών.
  • Να χρησιμοποιείτε άριστης ποιότητας σκόνη αποχρωματισμού και το δικό του οξυζενέ.
  • Μην χρησιμοποιείτε θερμότητα.
  • Να χρησιμοποιείστε προστατευτικό δεσμών.
  • Να χρησιμοποιείτε πάντα όξινα προϊόντα για τις αποχρώσεις.
  • Μετά από εργασίες αποχρωματισμού στα ρεφλέ, ιδανικό θα είναι μέσα στη φόρμουλα να προσθέτετε λίγο βασικό χρώμα. Η βασική σειρά έχει την ικανότητα να «γεμίζει» την τρίχα και να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο ρεφλέ, με τη προϋπόθεση ότι η εταιρεία που δουλεύετε έχει ζεστές αποχρώσεις στη βασική σειρά.

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.