Επιχειρείν με Διαχρονικότητα

Η εταιρεία Παπαγεωργίου ιδρύθηκε πριν 35 χρόνια και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μελέτης, σχεδιασμού και εξοπλισμού επαγγελματικών χώρων κομμωτηρίου. Ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου μας λέει μερικά λόγια για το «επαναστατικό» Olaplex και τον αντισυμβατικό, παγκοσμίου φήμης colorist Guy Tang, ο οποίος έρχεται για πρώτη στην Ελλάδα στις 24 Απρίλη, για να μας προσφέρει ένα μοναδικό σόου.

Στην απίθανη περίπτωση που κάποιος δεν ξέρει τι είναι το Olaplex, μπορείτε να μας δώσετε τον ορισμό του με μόνο μία λέξη;

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Μπορούμε να το εντάξουμε σε κάποια κατηγορία προϊόντων για τα μαλλιά ή είναι κατηγορία από μόνο του;

Το ΟLAPLEX είναι από μόνο του η κατηγορία της ολοκληρωτικής αναδόμησης των μαλλιών. Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει άλλο προϊόν στην κατηγορία του OLAPLEX. Ουσιαστικά, δημιούργησε και αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του.

Η μοναδικότητά του οφείλεται, εν τέλει, στη χημεία ή… στη μαγεία;

Οφείλεται εξ’ολοκλήρου στη χημεία, ενώ στα έμπειρα χέρια ενός κομμωτή γίνεται μαγεία. Πρέπει να το χρησιμοποιούμε ώς ένα «όπλο», το οποίο μας εξασφαλίζει την ακεραιότητα και την ποιότητα της τρίχας. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, λοιπόν, γίνεται μαγεία.

Αν κρίνουμε, πάντως, από τις εφαρμογές που κάνει με το Olaplex ο Guy Tang, ο Νο1 colorist παγκοσμίως, είναι σαν να βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα η επιστημονική φαντασία! Πώς καταφέρατε να τον φέρετε στην Ελλάδα;

Η εταιρία μας δραστηριοποιείται για πάνω από 37 χρόνια στον κόσμο της ομορφιάς και δεν περιοριζόμαστε μόνο στην Ελλάδα. Η συνεργασία μας λοιπόν με την Οlaplex μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε και συνεργασία με τον Guy Tang. Όταν έγινε η πρόταση για show στην Ελλάδα, ο Guy Tang ήταν ήδη κλεισμένος μέχρι και το τέλος του 2018. Η δυνατότητα να βρούμε ημερομηνία μας δόθηκε λόγω της αξιοπιστίας που έχουμε δείξει σε όλους τους συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια και στη σιγουριά ότι θα κάνουμε ίσως ένα από τα καλύτερα event στο χώρο της κομμωτικής.

Πού και πότε θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον “μάγο” των χρωμάτων όσοι ενδιαφέρονται;

Στις 24 Απριλίου στις παλιές εγκαταστάσεις του εργοστασίου Παπαστράτος στον Πειραιά. Glowing Hair, Rainbow Hair, Μetalic hair και Neon Hair είναι λίγα από τα δημιουργήματά του, που θα δούμε επί σκηνής στο φαντασμαγορικό αυτό show.

Η επιλογή ενός τόσο μοναδικού χώρου για το event με ποιο κριτήριο έγινε;

Ένας αντισυμβατικός καλλιτέχνης χρειάζεται αντισυμβατικό χώρο για να δημιουργήσει. Το εργοστάσιο Παπαστράτος θεωρούμε ότι πληροί τις προυποθέσεις. Ένας βιομηχανικός χώρος που μπορεί να μεταμορφωθεί σε διαμάντι στα χέρια έμπειρων, όπως ακριβώς οι μεταμορφώσεις που πετυχαίνει και ο Guy Tang στα μαλλιά των πελατισσών του.

Τέτοιας εμβέλειας events σπανίζουν στην Ελλάδα και σίγουρα, η εμπειρία να δεις από κοντά έναν θρύλο της βαφής να εφαρμόζει την Τέχνη του και τις τεχνικές του με το διάσημο Olaplex είναι μοναδική. Από τη μεριά σας, τι πιστεύετε ότι είναι το πιο σπουδαίο που θα αποκομίσουν όσοι θα βρεθούν εκεί;

Παρά το μοναδικό ταλέντο του, ο Guy Tang, δεν έχει ταμπού και ανοίγει τα χαρτιά του σε όλους. Μιλάει με λεπτομέρειες για το πως έφτασε στο αποτέλεσμα που βλέπουμε και τι προβλήματα αντιμετωπίζει. Θεωρητικά λοιπόν, όλοι είναι εν δυνάμει οι επόμενοι Guy Tang. Επίσης, έχει την ικανότητα να μεταφέρει το πάθος του για τα μαλλιά και να εμπνεύσει αρκετό κόσμο. Θεωρούμε λοιπόν ότι αυτή την εποχή χρειαζόμαστε κάτι τονωτικό, πιο φρέσκιες και δοκιμασμένα επιτυχημένες ιδέες.

Η ΤΑΚΑΡΑ BELMONT θεωρείται δικαίως η Rolls Royce της μπαρμπέρικης καρέκλας. Κοινό μυστικό και των δύο η διαχρονικότητα και η ποιότητα κατασκευής τους. Δεν μπορεί καμία μόδα όσο δυνατή και αν είναι να αντικαταστήσει κάτι τόσο πoιοτικό και αξιόλογο. Άλλωστε, classic is always classy.

Ανεβάζοντας τόσο ψηλά τα στάνταρντς, έχετε σκεφτεί ποια θα είναι η επόμενη έκπληξη που θα χαρίσετε στους λάτρεις της βαφής και της κόμης;

Είναι έκπληξη!

Στις παράλληλες δραστηριότητές σας, η μαγεία που χαρίζετε εδώ και δεκαετίες στους επαγγελματίες του χώρου έχει να κάνει με των υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής εξοπλισμό κομμωτηρίων και barber shops. Ποιες είναι οι τάσεις, λοιπόν, για το 2017;

Οι τάσεις του 2017 ήταν μόδα στα έπιπλα μας πέρσυ! Οι μελλοντικοί συνεργάτες μας θα ασχοληθούν με τις τάσεις του 2018. Βέβαια, πιο σημαντικό από την μόδα για εμάς, είναι η ποιότητα και πάντα σε αυτό στοχεύουμε.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσετε κάποια προϊόντα, είτε από έπιπλα, είτε από καρέκλες, ποια θα ήταν και γιατί;

Ποιοτικά και ισάξια για εμάς είναι όλα και γι’αυτό τα επιλέξαμε! Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά θέματα γούστου. Υπάρχει ποικιλία για όλα τα είδη και γούστα με κοινό παρονομαστή την αξιοπιστία.

Πολλοί αποκαλούν την TAKARA BELMONT «Rolls Royce στις καρέκλες κομμωτηρίων». Ποιο είναι το μυστικό που την κάνει τόσο ξεχωριστή;

Ότι η Rolls Royce θεωρείται η Τakara Belmont της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το κοινό τους μυστικό είναι η διαχρονικότητα και η ποιότητα κατασκευής! Δεν μπορεί καμία μόδα όσο δυνατή και αν είναι να αντικαταστήσει κάτι τόσο πoιοτικό και αξιόλογο. Άλλωστε, classic is always classy.

Ως απόρροια της εμπειρίας σας, ποιες συμβουλές θα δίνατε στους επαγγελματίες φίλους και πελάτες;

Να μην κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα τους.

Τι πρέπει να προσέχουν όταν επιλέγουν επαγγελματικό εξοπλισμό;

Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να τον τραβήξει η εικόνα, και φυσικά να αξιολογήσει την σχέση τιμής και αξιοπιστίας. Ένα κομμωτήριο δεν μπορεί να αλλάζει έπιπλα κάθε χρόνο, οπότε πρέπει να επιλέγει κάτι που θα διαρκέσει και θα ευνοήσει την εργασία μέσα στον χώρο. Όσο αφορά στα προϊόντα, ο επαγγελματίας πρέπει να επιλέγει αυτά που τον κάνουν καλύτερο επαγγελματία και που τον βοηθούν να εξελίξει το

Η ΤΑΚΑΡΑ BELMONT θεωρείται δικαίως η Rolls Royce της μπαρμπέρικης καρέκλας. Κοινό μυστικό και των δύο η διαχρονικότητα και η ποιότητα κατασκευής τους. Δεν μπορεί καμία μόδα όσο δυνατή και αν είναι να αντικαταστήσει κάτι τόσο πoιοτικό και αξιόλογο. Άλλωστε, classic is always classy.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.