Business is Pleasure – Άγγελος Αθανασόπουλος

Εδώ και 23 χρόνια ο Άγγελος Αθανασόπουλος και η εταιρία του, High Life Hair Extensions, έχουν αναλάβει να κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες, ενώ για τους επαγγελματίες αποτελούν τα απαραίτητα εργαλεία. Ο κ. Αθανασόπουλος μας μιλάει για την ιστορία της εταιρίας, την ξεχωριστή φιλοσοφία τους και μέσα από όλα αυτά καταλαβαίνουμε και τους λόγους που η High Life Hair Extensions επιλέχθηκε από τους Έλληνες κομμωτές ως Hair Extension Brand της Xρονιάς, στα Hair Awards 2017. Όπως τα hair extensions, έτσι και η High Life, διαρκώς εξελίσσεται και «επεκτείνεται».

Πως αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε στον χώρο των hair extensions;

Την εποχή που πάρθηκε η απόφαση να ενταχθούν τα hair extensions στην συλλογή της High Life, περίπου πριν 23 χρόνια, η υπηρεσία αυτή ήταν κάτι το εξωτικό για τα Ελληνικά δεδομένα. Έτσι και αλλιώς, στο DNA μας από το 1968 που ξεκινήσαμε ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, υπήρχε πάντα η ανάγκη στο να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, καινοτόμο κάτι που δεν είναι «φορεμένο». Παρακολουθώντας, λοιπόν, τις εξελίξεις στο εξωτερικό διαπιστώσαμε ότι τα hair extensions κέρδιζαν συνέχεια έδαφος και ήταν κάτι νέο με πολλά περιθώρια ανάπτυξης.

Διαβλέψαμε επίσης, ότι τα hair extensions δεν είναι μόνο «μακραίνω και δίνω όγκο στα μαλλιά άμεσα». Τα hair extensions είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που στα χέρια του επαγγελματία κομμωτή μπορεί να απελευθερώσει απίστευτες δυνατότητες δημιουργίας.

Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή κανένας από τους συνεργάτες μου δεν πίστευε σε αυτόν τον τομέα και θεωρούσαν ότι θα είναι μια μόδα που θα περάσει. Έτσι, λοιπόν, μόνος προσπαθούσα να τους πείσω να πιστέψουν σ’αυτό. Πολλές φορές ακόμα και εγώ είχα τις αμφιβολίες μου. Όλα όμως γίνονται για κάποιο λόγο. Την εποχή εκείνη σε ένα ταξίδι στο Παρίσι συνάντησα για ένα απλό καφέ έναν οικογενειακό φίλο και συνεργάτη, ο οποίος ήταν Πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους που ακόμα και σήμερα δραστηριοποιούνται στον χώρο των προϊόντων μαλλιών των hair extensions, καθώς και της υψηλής ραπτικής. Ο άνθρωπος αυτός ήταν το απαραίτητο σπρώξιμό που μέσα σε πέντε λεπτά, με επιχειρήματα, με έπεισε ότι ο τομέας των εξτένσιονς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ, είναι υπηρεσία που θα ενταχθεί στα κομμωτήρια.

 

Δεν είναι κατόρθωμα να είσαι συνεπής, να εργάζεσαι σκληρά και να είσαι ειλικρινής με τον πελάτη σου. Αυτά όλα είναι αυτονόητα.

 

Η εταιρία High Life Hair Extensions βρίσκεται αρκετά χρόνια στον χώρο. Πείτε μας μερικά λόγια για την πορεία της, από την αρχή μέχρι και σήμερα.

Όπως σας είπα και πιο πρίν, ξεκινήσαμε ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση το 1968 με κύριο αντικείμενο τις εισαγωγές περουκών. Οι περούκες την εποχή εκείνη ήταν όπως σήμερα τα hair extensions. Ήταν ένα αξεσουάρ που σχεδόν κάθε σύγχρονη γυναίκα εκείνη την εποχή, είχε στο συρτάρι της. Από το 1989 και μετά, όταν ουσιαστικά απελευθερώθηκε η αγορά, υπήρξε η ανάγκη για νέα προιόντα και υπηρεσίες και έτσι στην συλλογή μας πέρασαν πολλές και αρκετά γνωστές αντιπροσωπείες ειδών και εργαλείων κομμωτηρίου. Όταν επιχειρείς πρέπει να δίνεσαι με όλη σου την ψυχή σε αυτό που κάνεις. Έτσι πράξαμε και εμείς. Δώσαμε όλη μας την ενέργεια στον τομέα των hair extensions, ωριμάσαμε και σήμερα έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διανομής hair extensions με διάφορες μορφές σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και σε επιλεγμένα σημεία στην Κύπρο.

Μιλήστε μας για την ποιότητα των προϊόντων σας;

Για εμάς η ποιότητα είναι το Α και το Ω στην καθημερινότητα μας. Θεωρούμε ότι ο καταναλωτής μέσα σε μία πολύ άσχημη χρονική συγκυρία οικονομικής κρίσης επιλέγει να διαθέσει τα χρήματα του σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα πιάσουν τόπο, θα έχουν διάρκεια θα είναι επώνυμα. Με λίγα λόγια να αξίζουν και το τελευταίο ευρώ. Πιστεύουμε επίσης ότι όταν ένα προϊόν έχει να κάνει με την εμφάνιση μας, τότε δεν πρέπει να γίνονται ποιοτικές εκπτώσεις.

 

Ποια είναι τα προϊόντα της High Life; Ποιο είναι το πιο δημοφιλές που επιλέγεται περισσότερο από τους επαγγελματίες κομμωτές;

Τα προϊόντα της High Life, εκτός από τις περούκες που κατά κύριο λόγο απευθύνονται στους πελάτες λιανικής, είναι τα hair extensions και οι τρέσες καθώς και οτιδήποτε αναλώσιμο έχει σχέση με αυτόν τον τομέα. Το πιο δημοφιλές προϊον την δεδομένη στιγμή που επιλέγουν οι επαγγελματίες κομμωτές είναι οι τρέσες και τα tape extensions λόγω της ταχύτητας εφαρμογής.

Τι υπηρεσίες προσφέρει η High Life Hair Extension στους πελάτες της;

Η λογική μας όλα αυτά τα χρόνια είναι να ακολουθούμε πάντα μια πετυχημένη συνταγή και να μην παρεκλείνουμε από αυτή για κανένα λόγο. Αυτό προσπαθούμε να περνάμε και στους επαγγελματίες πελάτες μας. Η φιλοσοφία μας δεν είναι απλώς να πουλάμε μαλλιά. Δεν μας αρέσει να κρατάμε μυστικά, θέλουμε ο επαγγελματίας πελάτης μας να εξελίσσεται για να μπορούμε και εμείς να εξελισσόμαστε. Στους επαγγελματίες πελάτες μας, πλήν των τεχνικών σεμιναρίων τοποθέτησης hair extensions, είμαστε δίπλα τους και με σεμινάρια marketing και ολοκληρωμένης διαχείρησης του τομέα των πρόσθετων μαλλιών. Άλλωστε, ο τομέας αυτός είναι μια ολοκλήρωμένη επιχείρηση μέσα στο κομμωτήριο και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Στους πελάτες τώρα που επισκέπτονται τα καταστήματα μας για την επιλογή και εφαρμογή των καινούργιων τους hair extensions, οι άνθρωποι μας αφιερώνουν αρκετό χρόνο σε συμβουλευτική ώστε ο πελάτης να εξοικειωθεί και να επιλέξει τον καταλληλότερο τρόπο επιμήκυνσης μαλλιών, σύμφωνα με τον τύπο και τις συνήθειες του.

 

 

Τα προϊόντα προσθετικής μαλλιών που διαθέτετε προέρχονται από 100% φυσική τρίχα. Σε τι κατάσταση πρέπει να είναι τα μαλλιά για να μετατραπούν στα ιδανικά extensions;

Τα μαλλιά τα οποία διαθέτουμε, πρωτογενώς πρέπει να μην έχουν υποστεί επεξεργασία, ώστε όταν θα μπούν σε φάση παραγωγής και χρωματισμού να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αρχικά, υγιή χαρακτηριστικά τους. Μεγάλη σημασία δίνουμε πάντα στην προέλευση και τον ποιοτικό έλεγχο και για αυτό το λόγο οι εταιρίες που μας προμηθεύουν με πρώτες ύλες είναι πιστοποιημένες και πολλά χρόνια σε συνεργασία μαζί μας.

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η High Life Hair Extensions επιλέχθηκε από τους Έλληνες κομμωτές ως Hair Extension Brand της Xρονιάς, στα Hair Awards 2017. Πως νιώθετε για αυτό το κατόρθωμα;

Δεν το θεωρώ κατόρθωμα, το θεωρώ μια επιβράβευση για την πολύ σκληρή δουλειά όλων μας στην High Life. Δεν είναι κατόρθωμα να είσαι συνεπής, να εργάζεσαι σκληρά και να είσαι ειλικρινής με τον πελάτη σου. Αυτά όλα είναι αυτονόητα. Νιώθω βέβαια πολύ όμορφα για την βράβευση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, νιώθω όμως και μεγάλη ευθύνη η οποία με κρατά χωρίς έπαρση στο έδαφος, προσηλωμένο στον στόχο της High Life, η οποία φέτος κλείνει 50 χρόνια ζωής.

 

Όταν επιχειρείς πρέπει να δίνεσαι με όλη σου την ψυχή σε αυτό που κάνεις.

 

 

Τι ζητάει σήμερα ο έλληνας κομμωτής από τις εταιρίες του χώρου;

Ο έλληνας κομμωτής είναι αρκετά καταρτισμένος και γνώστης των σύγχρονων τεχνικών και τεχνολογιών. Ζητά καινοτόμα προϊόντα που του λύνουν τα χέρια και δημιουργούν τις συνθήκες στις οποίες θα μπορεί να προσφέρει άριστες υπηρεσίες στο πελατολόγιο του. Ζητά συνεργασίες με εταιρίες στις οποίες θα μπορεί να βασιστεί, δηλαδή εταιρίες που δεν είναι μόνο «εικόνα» αλλά και «ουσία».

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες εταιρίες του χώρου;

Είμαστε μια αρκετά ευέλικτη εταιρία με πολύ μεγάλη εμπειρία, πράγμα που αυτόματα μας καθιστά τον ιδανικό συνεργάτη. Η αγάπη και η αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε, το όραμα μας όλα αυτά τα χρόνια που βασίζεται στις συνεργασίες win win, καθώς και η ποιότητα των προϊόντων μας, είναι για μας είναι ο πρωταρχικός παράγοντας στο να ξεχωρίζουμε. Η φιλοσοφία μας είναι ότι ο συνεργάτης μας δεν είναι ένας κωδικός στον υπολογιστή, είναι ο επαγγελματίας που εχει ονοματεπώνυμο, που εργάζεται, που έχει επενδύσει χρόνο και χρήμα, ο επαγγελματίας που μας τιμά επιλέγοντας μας.

Πείτε μας μερικά λόγια για το νέο κατάστημα σας στη Γλυφάδα. Πως πάρθηκε η απόφαση για την επέκταση;

Το νέο κατάστημα μας στην Γλυφάδα αποτελεί για μας ένα καινούργιο στοίχημα. Είναι το πρώτο High Life Exclusive Boutique και είναι μια σκέψη που ωρίμασε περίπου δύο χρόνια μετά, αφότου έπεσε η ιδέα στο τραπέζι. Η ιδέα ήταν ο σχεδιασμός μιας Hair Extensions Boutique μικρού μεγέθους σε Premium τοποθεσία, όπου ο πελάτης θα μπορεί να απολαμβάνει Prive υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει μια περιουσία.

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας και ποιες οι προσδοκίες σας για το μέλλον;

Στα άμεσα σχέδια μας είναι η επέκταση των High Life Exclusive Boutiques και σε άλλα σημεία της Αττικής καθώς και της περιφέρειας, αλλά κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Παράλληλα με τα High Life exclusive δημιουργούνται και τα High Life Shop in Shop με την αρχή να έχει γίνει στην Νέα Ιωνία, στο καινούργιο κομμωτήριο του Γιώργου Αρμελινού, ενός άξιου επαγγελματία κομμωτή και συνεργάτη όπου μαζί δημιουργήσαμε μια μικρογραφία ενός High Life exclusive μέσα στο κομμωτήριο. Εκεί ο πελάτης μπορεί να απολαμβάνει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και προϊόντα High Life, από τα χέρια του αγαπημένου του κομμωτή.

Το μέλλον που βλέπουμε εμείς στην High Life είναι θετικό και πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά η αγορά αρχίζει να βρίσκει τους ρυθμούς της και πολύ σύντομα θα αρχίσει να παίρνει και θετικά πρόσημα. Πιστεύουμε ότι η ενασχόληση με τα μαλλια είναι πάθος και έρωτας και είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε μέρος όλης αυτής της μαγείας.

 

Πως μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα δικό του  High Life exclusive;

Η ομάδα ανάπτυξης της High Life μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά το υποψήφιο μέλος της μεγάλης οικογένειας High Life να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση. Ελαχιστοποιώντας το ρίσκο, εκμεταλευόμενο την αναγνωρισιμότητα του brand και την πολύ μεγάλη εμπειρία μας, μπορεί να δημιουργήσει μια επιχείρηση προστιθέμενης αξίας.

 

Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον χώρο της κομμωτικής;

Η συμβουλή μου είναι μια: «Η ισχύς εν τη ενώσει». Οι συνέργειες αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα επιχειρηματική κίνηση, της οποίας τα οφέλη είναι περισσότερα από τις ζημίες. Θα πρέπει να είναι γνώστης του αντικειμένου και να επιστρατεύσει πάθος και επιμονή ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Η αγάπη και η αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε, το όραμα μας όλα αυτά τα χρόνια που βασίζεται στις συνεργασίες win win, καθώς και η ποιότητα των προϊόντων μας, είναι για μας είναι ο πρωταρχικός παράγοντας στο να ξεχωρίζουμε.

 

Πως μπορεί κάποιος να βρει τα προϊόντα της High Life;

Τα προϊόντα της High Life μπορεί να τα βρεί κάποιος στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια και καταστήματα ειδών κομμωτηρίου σε ολόκληρη την Ελλάδα και Κύπρο καθώς και στα καταστήματα High Life σε Περιστέρι, Αθήνα και Γλυφάδα.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.