ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Μετά από ώριμη σκέψη και με στόχο να κυνηγήσετε το όνειρο σας, αποφασίσατε να ακολουθήσετε το επάγγελμα που σας συναρπάζει. Οι απορίες όμως και οι αμφιβολίες πέφτουν βροχή. «Ποια σχολή να διαλέξω;», «Θα μου προσφέρει όσα χρειάζομαι;». Σε κάθε ερώτηση όμως, υπάρχει πάντα μια απάντηση. Εμείς σας τις δίνουμε.

 

Ήρθε η ώρα να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα και νιώθετε ότι μπροστά σας έχετε ένα σταυροδρόμι. Έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να ασχοληθείτε με την κομμωτική και ξαφνικά μπροστά σας ανοίγεται ένα άγνωστος δρόμος, αυτός της σωστής κατάρτισης. Οι σχολές πολλές και οι υποσχέσεις τους δελεαστικές. Ποια είναι όμως η κατάλληλη για εσάς και με ποια τα κριτήρια θα την επιλέξετε; Μην αγχώνεστε, διότι η σωστή επιλογή έρχεται μετά από σκέψη και σωστή έρευνα.

 

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ

Καλό θα ήταν πριν αποφασίσετε σε ποια σχολή κομμωτικής θα φοιτήσετε, να ψάξετε στον ευρύτερο κύκλο σας για να βρείτε κάποιον που έχει ήδη σπουδάσει κομμωτική. Ρωτήστε τον σε ποια σχολή πήγε, τι του πρόσφερε αυτή και πόσο ευχαριστημένος έμεινε. Θα σας δώσει μια υποκειμενική άποψη, αλλά τουλάχιστον θα έχετε πάρει ήδη κάποιες κατευθυντήριες. Στη συνέχεια ετοιμαστείτε να λιώσετε τα παπούτσια σας! Επισκεφτείτε όσες περισσότερες σχολές μπορείτε και εκφράστε να την επιθυμία σας να φοιτήσετε σε αυτήν. Καλό θα είναι να πηγαίνετε στις σχολές, για να αποκτήσετε μια εικόνα από το εσωτερικό και τις εγκαταστάσεις τους, μην αρκεστείτε μόνο στο τηλεφώνημα ή στις φωτογραφίες που έχουν στο site τους, ανακαλύψτε τι μπορούν να σας προσφέρουν από κοντά.

Όταν κατασταλάξετε στις σχολές που θέλετε, αρχίστε να ερευνάτε τι σας προσφέρουν. Μην αρκεστείτε απλώς στην εμπειρία που σας λένε ότι έχουν. Ελέγξτε αν όντως έχουν αποδεδειγμένα την εμπειρία που διαφημίζουν. Όσο περισσότερα χρόνια στον χώρο, τόσο καλύτερα μπορούν να σας εκπαιδεύσουν και κατ’επέκταση τόσο πιο πολύτιμο θα είναι το πτυχίο που θα πάρετε.

 

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους καθηγητές και στο πόσο καταρτισμένοι είναι. Πρέπει να έχουν εμπειρία (δηλαδή να έχουν δουλέψει αρκετό καιρό σε κομμωτήρια) και να έχουν μεταδοτικότητα. Ακούμε συχνά για ανθρώπους που ενώ δεν έχουν αρκετή εμπειρία, ξαφνικά διδάσκουν και αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους τους κλάδους της εκπαίδευσης. Καλό θα είναι να γνωρίσετε από κοντά τους καθηγητές σας, να μιλήσετε για λίγο μαζί τους και να μάθετε αν είναι δυνατόν να παρακολουθήσετε για λίγο το μάθημα τους.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ!

Αυτό που θα πρέπει να εξακριβώσετε από την αρχή, είναι αν σας παρέχουν την δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης είτε στις εγκαταστάσεις της σχολής, είτε σε συνεργασία με άλλα κομμωτήρια. Το Α και το Ω στο επάγγελμα αυτό είναι η καθημερινή πρακτική άσκηση, διότι από τη στιγμή που μάθετε μια τέχνη που χρειάζεται τα χέρια σας, τότε πρέπει να αφιερωθείτε πλήρως στην πρακτική εξάσκηση. Επιπλέον θα πρέπει να ελέγξετε αν συνεργάζονται και με σχολές του εξωτερικού, ή αν είναι πάγια τακτική τους να μετέχουν σε συνέδρια κομμωτικής σε όλο τον κόσμο. Η διαρκής ενημέρωση είναι αυτό που θα σας κάνει και στην μετέπειτα πορεία σας, σωστούς επαγγελματίες.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Ιδιαίτερη βαρύτητα δώστε και στα μαθήματα που διδάσκονται στη σχολή. Για παράδειγμα, μπορεί μια σχολή να μην διδάσκει αντρικό κούρεμα. Αυτό μελλοντικά θα σας στοιχίσει, καθώς η γνώση σας θα είναι μονομερής και έτσι αργότερα θα πρέπει να το μάθετε. Και σαφώς και θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας το ποσό που θα πρέπει να πληρώσετε. Συγκρίνετε αυτά που προσφέρουν με την τιμή που ζητάνε. Κάντε μια έρευνα αγοράς και αξιολογήστε τι προφέρει η κάθε σχολή και με τι κόστος. Αν έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι το φτηνότερο δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερο.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το βασικότερο όλων είναι κατά πόσο μπορεί η κάθε σχολή να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά μόλις αποφοιτήσετε. Ελέγξτε αν και κατά πόσο τα άτομα που φοίτησαν σε αυτή στο παρελθόν, είχαν την υποστήριξη της σχολής στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ζητήστε να σας δώσουν λίστα με τα ονόματα όσων βοήθησαν, αλλά και όσων αποφοίτησαν τα τελευταία δυο χρόνια. Μην σας προβληματίζει πως μπορεί να ακουστεί. Είναι πάγια τακτική και σίγουρα τους το έχουν ζητήσει ξανά και είναι υποχρεωμένοι να σας την δώσουν. Το ποσοστό επιτυχίας στην επαγγελματική εξέλιξη είναι αυτό που πρέπει να σας απασχολεί πρωτίστως. Η σωστή έρευνα οδηγεί στη καλή σταδιοδρομία!

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION

Είστε επαγγελματίας κομμωτής, nail artist, ή μακιγιέρ; Αν ναι, κάντε τώρα εγγραφή στο newsletter του MY EXTENSION, για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα για τα μαλλιά, τα νύχια και την ομορφιά.