ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Εργαλεία, το δεξί χέρι του κομμωτή

Αντλήστε τις απαραίτητες πληροφορίες για τα πιο σημαντικά εργαλεία που μαθαίνει ένας κομμωτής να χρησιμοποιεί. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τα εργαλεία, τόσο καλύτερα θα ικανοποιείτε τις απαιτήσεις σας και έτσι η δουλειά δεν θα γίνεται απλώς πιο εύκολη, αλλά και σκέτη απόλαυση.

 

Η ΣΩΣΤΗ ΒΟΥΡΤΣΑ

Δεν υπάρχει σωστή βούρτσα για όλες τις χρήσεις, αυτό ας το γνωρίζετε από τώρα. Η βούρτσα είναι από τα πιο απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία πολλών και διαφορετικών χτενισμάτων. Όποια βούρτσα κι αν επιλέξετε φροντίστε να είναι άνετη στη χρήση. Η ποιότητα είναι σημαντική, καθώς ορίζει τον χρόνο ζωής της. Μια βούρτσα φτιαγμένη από υλικά υψηλής ποιότητας  θα αντέξει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πιο βολικές και εύκολες στη χρήση είναι οι βούρτσες από κεραμικό υλικό, οι οποίες πλέον κυκλοφορύν παντού στην αγορά. Αυτό συμβαίνει γιατί το κεραμικό υλικό απορροφά πιο γρήγορα την θερμότητα και τη διατηρεί ενώ φορμάρει τα μαλλιά χωρίς να προκαλεί βλάβες. Για την καλή συντήρηση τους φροντίστε να απομακρύνετε τα κατάλοιπα από προϊόντα styling που συσσωρεύονται, με στεγνό καθάρισμα.

 

ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΗ ΞΥΛΙΝΗ

Χαρίζει εξαιρετική λάμψη στα μαλλιά. Τα δόντια σε αυτόν τον τύπο βούρτσας είναι συνήθως απαλά. Εκτός από εξαιρετική λάμψη, είναι και ιδανικές για μακριά μαλλιά και χρησιμοποιούνται για λείανση, ίσιωμα, σχήμα και όγκο σε όλους τους τύπους των μαλλιών. Τα διαφορετικά μεγέθη της βούρτσας κάνουν για διαφορετικού είδους χτενίσματα και τεχνικές.

ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΗ

Οι βούτσες αυτές διαπερνούνται από αέρα και αποθηκεύουν θερμότητα, προσφέροντας γρήγορο στέγνωμα. Χρησιμοποιούνται για λείανση, ίσιωμα, σχήμα και όγκο σε όλους τους τύπους των μαλλιών.

ΕΠΙΠΕΔΗ

Ξεμπλέκουν τα μακριά και μεσαίου μήκους μαλλιά αποτελεσματικά κάνοντας ταυτόχρονα ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό. Χρησιμοποιούνται ως υποστηρικτικές για στέγνωμα με πιστολάκι, ενώ χαρίζουν λείανση και σχήμα σε όλους τους τύπους των μαλλιών.

ΓΙΑ STYLING

Το ειδικό ελαστικό υλικό αυτή της βούρτσας εξασφαλίζει απαλό και ακίνδυνο χτένισμα, ενώ η ελαστικότητα της επιτρέπει ευκολία στην κίνηση. Αυτές οι βούρτσες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λείανση, ίσιωμα, σχήμα και όγκο σε όλους τους τύπους των μαλλιών.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΨΑΛΙΔΙ

Ένα ψαλίδι μπορεί να είναι χειροποίητο, ή μη. Όσο περισσότερη επεξεργασία γίνεται με το χέρι, τόσο πιο καλό, ανθεκτικό και ακριβό είναι. Τα ψαλίδια υψηλής ποιότητας συνήθως είναι χειροποίητα και συνδυάζουν τα πιο εκλεκτά κράματα μετάλλων με την επιδέξια επεξεργασία. Τα ψαλίδια με την υψηλότερη ποιότητα προέρχονται από την Ιαπωνικές εταιρίες και μερικές φορές με τη μακρά και τελετουργική παράδοση που κατασκευάζονταν τα σπαθιά. Τα ψαλίδια καλής ποιότητας είναι κατασκευασμένα από κράμα ανοξείδωτου χάλυβα, άνθρακα και χρωμίου για μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή στον χρόνο. Το βασικό κριτήριο επιλογής ψαλιδιού, είναι να μην παρεμβαίνουν ο δείκτης και μεσαίο σας δάχτυλο στην περιοχή του άξονα περιστροφής του.

 

ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ

Απαραίτητο εργαλείο για στέγνωμα, φορμάρισμα, ίσιωμα και προσθήκη όγκου το πιστολάκι πετυχαίνει τη δημιουργία ενός styling σε φρεσκολουσμένα μαλλιά. Τα πρόσθετα εξαρτήματα του όπως το ακροφύσιο και η φυσούνα βοηθούν στη ρύθμιση του αέρα έτσι ώστε να βοηθήσουν να αποδώσετε οποιοδήποτε λουκ επιθυμείτε. Τρεις σκάλες θερμότητες και δυο σκάλες ταχύτητας είναι συνήθως αρκετές για τις περισσότερες εργασίες του κομμωτηρίου. Ένα ελαφρύ και καλοζυγισμένο πιστολάκι μειώνει την κούραση όταν χρησιμοποιείται για πολύ ώρα.

 

ΣΙΔΕΡΟ

Το σίδερο θα πρέπει να διαθέτει πολλές σκάλες θερμότητας έτσι ώστε να επιτρέπει την ρύθμιση ανάλογα τον τύπο των μαλλιών. Για παράδειγμα αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε μαλλιά αδύναμα και λεπτά, τότε η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή. Επιπλέον η επικάλυψη της λαβής του με κάποιο υλικό όπως λάστιχο, ή σιλικόνη θα σας προστατέψει από τυχόν εγκαύματα. Τα σίδερα είναι προτιμότερο αντί για μεταλλικές πλάκες να διαθέτουν κεραμικές, για καλύτερο και πιο ασφαλές αποτέλεσμα.

  • Σίδερο ισιώματος

Τα σίδερα ισιώματος είναι κατάλληλα, εκτός από όλες τις τεχνικές ισιώματος, και για τη δημιουργία απαλής κίνησης και σχήματος. Χρησιμοποιείται για ίσιωμα και λείανση των σπαστών και φριζαρισμένων μαλλιών.

  • Σίδερο για μπούκλες

Αυτά τα σίδερα είναι κατάλληλα για τη δημιουργία κάθε είδους κυματισμού στα μαλλιά, μπορούν να πετύχουν από μικρές μπούκλες έως απαλούς κυματισμούς.

 

ΡΟΛΕΪ

Τα ρόλεϊ χρησιμοποιούνται για όγκο διαρκείας, κυματισμό και μπούκλες σε κάθε μήκος. Είναι διαθέσιμα σε πολλά υλικά και μεγέθη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε νωπά και στεγνά μαλλιά, ενώ τυλίγονται κατά κανόνα από τις άκρες προς τις ρίζες.

  • SETTING

Τα setting ρόλεϊ είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους και μήκη μαλλιών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε στεγνά και νωπά μαλλιά, ενώ δίνουν ανάλαφρες μπούκλες, σώμα και απαλό μπουκλάρισμα με προϊόντα περμανάντ.

  • ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΑ

Τα θερμαινόμενα είναι εύκολα στη χρήση και προσφέρουν γρήγορο αποτέλεσμα, ενώ χρησιμοποιούνται σε στεγνά μαλλιά για να δώσουν όγκο, κίνηση, σώμα και απαλό μπουκλάρισμα.

  • ΜΠΙΓΚΟΥΝΤΙ

Χρησιμοποιούνται σε υγρά, ή νωπά μαλλιά για μπούκλες μεγάλης διάρκειας. Είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους των μαλλιών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προσωινό φορμάρισμα, κυρίως όμως για μόνιμα (περμανάντ). Η ειδική τους επιφάνεια προσφέρει τέλεια απόδοση.

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION